Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final 4 Tg. Mureş 2011. Arnautovic: „Steliștii sunt favoriți în meciul din semifinale”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.04.2011

În ultimii șapte ani, CSU Ploiești și-a adjudecat șase Cupe ale României, seria fiindu-i întreruptă ediția trecută, practic de către Gaz Metan Mediaș iar teoretic de BC Timișoara, atunci când bănățenii i-au răpus în finală pe medieșeni, scor 92-83. Într-un interviu acordat site-ului totalbaschet.roVladimir Arnautovic, tehnicianul prahovenilor a declarat faptul că își dorește foarte mult să cucerească Cupa României, în primul rând pentru a se revanșa după eșecul înregistrat sezonul trecut, iar în al doilea rând, în opinia sa, această performanță ar prinde foarte bine unei echipe tinere, înaintea debutului în playoff.

Care sunt avantajele echipei din Ploiești în fața adversarului din semifinale, Steaua București?

Nu știu dacă avem avantaj. Avantajul nostru ar putea fi faptul că jucăm mai bine decât ei, în acest moment, suntem într-o formă mai bună decât Steaua, nu neaparat prin prisma ultimelor jocuri. Se vede acest lucru și dacă ne uităm în clasament, suntem pe primul loc, iar ei au avut probleme tot anul. Militarii au un lot foarte puternic, însă nu joacă la adevărata lor valoare, asta le este problema. S-a văzut și în meciurile directe pe care le-am disputat, prima oară ne-am impus fără probleme, iar a doua oară ei au câștigat cu noroc un meci în care noi am jucat foarte slab, mai ales pe faza ofensivă. Nu știu exact dacă contează vreun avantaj, vedeți voi, Cupa României este o competiție dificilă se joacă două meciuri în două zile, prima confruntare fiind importanta, iar cea de a 2-a și mai importantă. Orice este posibili.

În opinia mea aș spune că ei sunt principalii favoriți, dat fiind faptul că au în componență mai mulți jucători cu experiență. Pe lângă acest aspect, am pierdut împotriva lor acum două săptămâni, ei au astfel un moral mai bun înaintea confruntării de joi.

Ați fi preferat un alt adversar în semifinale?

Sincer dintre toate echipele eu mi-am dorit Steaua București și așa a fost să fie. Mureșul nu mi-l doream deoarece ar fi fost un meci foarte greu, ei fiind și gazdele turneului, iar pe lângă acest aspet era și primul meci din competiție. Mediașul este o echipă puternică, foarte bună, dovadă fiind faptul că am pierdut în utima etapă, în fața lor. Deci, dacă mă întreba cineva înainte de tragerile la sorți, cu cine doresc să joc, i-aș fi răspuns că împotriva Stelei.

Dacă vă calificați în finală, pe cine ați dori să întâlniți?

Am dori să întâlnim Mediașul. Astfel am avea ocazia de a ne lua revanșa, însă nu neaparat doar de acest lucru, ci deoarece e o echipă mai bună, ar fi un meci mult mai interesant. Mureșul va avea o misiune foarte grea, chiar dacă joacă în fața propriilor suporteri, Mediaș rămâne principala favorită în aceasta confruntare. Au jucători buni, mulți, banca lungă, sunt de părere că Mediașul se va impune fără probleme.

Credeți că BC Mureș este avantajată în lupta pentru trofeu, având în vedere că joacă pe teren propriu?

Sigur că este avantajată dar nu este îndeajuns pentru a învinge Mediașul, cel puțin aceasta este părerea mea. Însă după cum am spus, Cupa României este o competiție imprevizibilă, de exemplu anul trecut Timișoara a fost văzută ca și cea mai slabă echipă dintre toate patru și a câștigat.

Este Cupa României un trofeu mai ușor de câștigat decât campionatul?

Da, este mult mai ușor să câștigi Cupa decât Campionatul, pentru că în această competiție orice este posibil. Sunt două zile și dacă prinzi două zile extrem de bune poți câștiga trofeul. În schimb în Campionat nu este așa, aici nu mai merge pe noroc. Trebuie să bați de 3 sau de 4 ori, iar acest lucru nu se mai poate numi întâmplare. Având în vedere acești factori, Cupa este mai ușor de câștigat, putând fii adjudecată și de o echipă mai slab cotată.

Câștigarea unui trofeu înainte de playoff ar ambiționa echipa sau ar interveni un sentiment de „autosatisfacţie” ?

Depinde și ce echipă câștigă acest trofeu. Eu mi-aș dori foarte mult să câștigăm deoarece am o echipă tânără, iar acest lucru i-ar ambiționa foarte mult înaintea playoff-ului. În cazul altei echipe, nu știu, depinde de fiecare lot. Probabil că dacă o echipă cu jucători mai bătrâni va învinge, atunci s-ar putea să intervină acea stare.

Mai mult, sunt și alte cazuri, „murdării”, după cum am auzit, Steaua de exemplu are probleme cu banii, e posibil ca jucătorii să se folosească de acest lucru pentru a cere bani, să câștige trofeul și să se folosescă de acest moment. Revenind la echipa mea, eu doresc să câștig și sunt sigur că ne-ar ajuta foarte mult. În concluzie, în cazul unui eventual succes, nu va fi vorba de autosatisfacție, ci de ambiție, cel puțin pentru echipa mea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii