Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final 4 Tg. Mureş 2011. Avancronică. BC Mureş – Gaz Metan Mediaş

Andrada Comănici

Andrada Comănici
06.04.2011

BC Mureş  Semifinala 2
Gaz Metan Mediaş
     BC Mures    

   Sala Sporturilor din Târgu Mureş  

ora 20:00

   Gaz Metan Medias   

 

Joi, 7 aprilie, cu începere de la ora 20:00, în Sala Sporturilor din Mureş, BC Mureş întâlneşte Gaz Metan Mediaş în cea de-a doua semifinală a Cupei României. Formaţia câştigătoare urmează a întâlni în ziua următoare în Finala Mare echipa ce se va impune în prima semifinală. Iar formaţia ce va încheia meciul înfrântă, va lua parte la Finala Mică alături de învinsa din prima semifinală. Aceasta este prima întâlnire directă dintre cele două formaţii în cadrul Cupei României.

Gaz Metan MediasPentru a ajunge în faza semifinalelor Gaz Metan a trecut pe rând peste CSU Atlassib Sibiu şi CS Otopeni, impunându-se în ambele cazuri atât în meciurile tur, cât şi în cele retur. Medieşenii sunt familiari cu această competiţie, ajungând pentru al doilea an consecutiv în Final Four-ul Cupei. În 2010, gaziştii au învins în cea de-a doua semifinală CSU Asesoft Ploieşti, jucând ulterior Finala Mare în compania celor de la BC Timişoara, echipa de pe Bega asumându-şi în cele din urmă trofeul. În lotul lui Gaz Metan se regăseşte acum Uros Velickovic care se poate lăuda cu o Cupă a României trecută în palmares, sârbul fiind parte din echipa Timişoarei de anul trecut.

De cealaltă parte, BC Mureş se află în premieră în careul de aşi al competiţiei. Pentru a accede în Final Four, la fel ca şi rivalii din Mediaş, „tigrii” lui Deri Csaba au învins în dublă manşă ”U” Mobitelco BT Cluj Napoca şi apoi de SCM CSS Craiova, impunându-se şi în acest caz în două rânduri.

Conform regulamentului Federaţiei Române de Baschet în cadrul Cupei României  echipele pot trece pe foaia de joc numele a doar patru stranieri. Dacă tehnicianul lui BC Mureş a făcut public numele jucătorului lăsat pe tuşă, în persoana lui Dwight Lewis, antrenorul lui Gaz Metan, Bruno Soce, nu a dorit să dezvăluie cine va fi lăsat în afara lotului.

Deri Csaba nu a fost nevoit să renunţe la nici unul dintre elevii săi în seria precedentă de meciuri jucată împotriva craiovenilor, motivul fiind despărţirea de cel de-al cincilea stranier, Nick Covington, dar între timp, în „junglă” a sosit Jason Straight. De partea cealaltă, în dubla manşă cu CS Otopeni, Gaz Metan nu a trecut pe foaia de joc numele lui Damien Kinloch, în cazul primei dispute, şi cel al sârbului Ivan Ivanovic, pentru a doua confrunatre.

Înregistrarea partidei va putea fi urmărită pe TVR 3 în aceeaşi zi de joi, 7 aprilie, începând cu ora 22:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii