Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final 4 Tg. Mureş 2011. Evenimentul a debutat cu o conferinţa de presă

Viorel Sălceanu (Tg. Mureş) foto: Zoltán Rab

Viorel Sălceanu (Tg. Mureş) foto: Zoltán Rab
06.04.2011

Evenimentele prilejuite de Final 4 Cupa României la baschet masculin au fost deschise miercuri după amiază printr-o conferinţă de presă organizată la sediul DJST din incinta Sălii Sporturilor Tg. Mureş.

La conferinţă au fost prezenţi Radu Drăgănescu, Secretar General Adjunct al FRBaschet, Jozsef Szalkay şi Deri Csaba, președintele, respectiv antrenorul BC Mureș Târgu Mureș, Niksa Bavcevic şi Florin Nini, antrenorii echipei Steaua Bucureşti, Ionuţ Georgescu, preşedinte executiv CSU Ploieşti şi Lucian Petraşcu, team managerul Gaz Metan Mediaş.

Radu Drăgănescu a remarcat în debutul conferinţei faptul că toate cele patru echipe sunt în fruntea clasamentului iar acest lucru este o garanţie pentru spectacolul din următoarele două zile.

A urmat la microfonul conferinţei Jozsef Szalkay. Preşedintele BC Mureş a asigurat asistenţa că turneul va fi un spectacol total, o bună propagandă pentru baschetul românesc.

Această manifestare vrea să fie o adevărată sărbătoare a baschetului masculin românesc. Vreau să mulţumesc Federaţiei Române de Baschet că ne-a acordat, bineînţeles prin licitare, încrederea de a fi gazdele acestei competiţiei şi sperăm ca aceasta va fi o bună propagandă a baschetului românesc. Eu de acum vă pot promite că se va juca cu sala plină. Vor fi peste 2500 de spectatori. Toate biletele au fost vândute. Va fi prezentă crema baschetului românesc iar ca număr pentru spectacol am invitat o formaţie din Ungaria care au avut numeroase spectacole în campionate prin toată Europa dar şi prin Statele Unite. Vom face o prezentare la Gimnaziul Romulus Guga, unde vor fi prezente cele mai bune echipe de juniori din oraşul nostru iar cireaşa de pe tort este momentul în care spectatorii dornici vor arunca în teren jucări de pluş pentru copiii nevoiaşi.

Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al CSU Ploieşti, este de părere că ambele meciuri din semifinale puteau fi adevărate finale ale competiţiei şi a precizat că echipa sa este optimistă la startul turneului mai ales că luna aprilie este una cu noroc pentru ea, pe 10 aprilie 2005 câştigând Fiba Europe Cup.

Ne bucurăm că suntem aici la un turneu care se anunţă de a fi unul cu cel mai mare nivel de până acum. Putem spune că avem în semifinale două finale de fapt. Desigur venim din postura de echipă care a fost prezentă la cele mai multe turnee finale din cadrul Cupei României. Toate astea nu înseamnă nimic deoarece am învăţat şi anul trecut că la Final Four-ul Cupei României se pot întâmpla foarte multe. Mă bucură faptul că acest turneu a ajuns la Târgu Mureş deoarece publicul merită să asiste la o sărbătoare de asemenea calibru. Sper doar că şi jucătorii se vor ridica la nivelul publicului. Doresc să urez succes celorlalte echipe. Noi pornim cu optimism deoarece luna aprilie înseamnă foarte mult. Pe 10 aprilie, acum vreo 6 ani, câştigam o cupă foarte importantă şi dorim să ne continuăm parcursul foarte bun.

Lucian Petraşcu, team managerul Gaz Metan Mediaş, a spus că echipa sa va susţine toate acţiunile organizatorilor şi că speră ca istoria de anul trecut, când au piredut finala să nu se mai repete. De asemenea Petraşu si-a exprimat speranţa ca toate meciurile să se dispute doar pe teren, sub semnul fair playului.

În primul rând mă bucură faptul că organizarea este la Târgu Mureş, deoarece suntem prieteni şi vecini. Ne-am propus să ajutăm în toate proiectele ca cele de a dona jucării şi de popularizare a baschetului. Noi, ca echipă, am simţit deja "gustul amar" alCupei anul trecut când am reuşit să trecem de Ploieşti şi ne vedeam deja cu trofeul în mână, după care a venit Timişoara şi ni l-a luat.Toate echipele pornesc de la zero şi sperăm ca meciuriile să se desfăsoare sub semnul fair play ului total.

Florin Nini, antrenorul secund al echipei Steaua Bucureşti, a felicitat la rându-i gazdele pentru câştigarea organizării turneului şi şi-a exprimat speranţa că va aduce Cupa la Bucureşti.

Mă alătur şi eu la felicitarea gazdelor pentru câştigarea organizării. Îl cunosc personal pe domnul preşedinte şi sunt sigur că Federaţia nu a făcut un pas greşit când a decis să lase Târgu Mureşul să organizeze acest turneu final. Noi, ca echipe, am venit aici ca toate celelalte contracandidate: vrem să plecăm acasă cu Cupa. Nu suntem o echipă cu tradiţie în Cupa României dar sperăm să beneficiem de norocul începătorului.

Nini a recunoscut că regretă faptul că Steaua nu a câştigat organizarea Final Fourului însă speră ca în viitor acest lucru să nu se mai repete.

Da există un regret în vederea organizării, dar nu atât de mare, noi doream să facem o propagandă, să ne promovăm echipa, ani de ani turneul se desfăşoară în alt oraş, nu am reuşit anul acesta? Poate este greşeala noastră, poate nu. Sper să reuşim în viitor. Mergem înainte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii