Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final 4 Tg. Mureş 2011.Mediaşul câştigă Cupa României

Costin Marinescu (Tg. Mureş)

Costin Marinescu (Tg. Mureş)
08.04.2011

  18-19,19-14,16-23,8-15  
 61-71   
Steaua Turabo Bucureşti  STATISTICA Gaz Metan Mediaş

 

După ce anul trecut calificarea în Finală a însemnat pentru medieşeni pierderea concentrării în ultimul act şi implicit ratarea obiectivului, în ediţia actuală a competiţiei nu au mai repetat această greşeală. Gaz Metan a învins Steaua cu 71-61 şi au obţinut primul trofeu din istoria clubului.

Ionuţ Drăguşin a câştigat lupta sub panouri cu Stănescu şi a terminat partida cu 10 puncte şi 12 recuperări. Devon Mitchell a fost cel mai bun marcator al partidei cu 22 de puncte. Americanul a marcat în momentele cruciale ale jocului şi prin risipa de energie de care a dat dovadă pe tot parcursul partidei şi-a motivat excelent colegii în momentele decisive. Al treilea jucător al Gazului care a trecut de graniţa celor 10 puncte marcate a fost Titus Nicoară care a bifat 11 puncte şi 6 recuperări.

Virgil Căruţaşu şi Hristo Nikolov au fost principalii marcatori ai Stelei. Românul a înscris 16 puncte şi a recuperat doar 4 mingi, ziua sa slabă la acest capitol văzându-se şi în statistica finală, unde în dreptul lui Gaz Metan stau trecute 42 de mingi recuperate faţă de 30 ale steliştilor. Nikolov a fost cel mai bun jucător al bucureştenilor, bulgarul bifând la finalul jocului 14 puncte şi 7 recuperări.

Bruno Soce a ales să înceapă cu Ionuţ Drăguşin titular şi nu s-a înşelat. Românul a dominat spaţiul de trei secunde şi a contribuit cu şapte puncte la parţialul de 10-5 pus pe tabelă de echipa sa în debutul partidei. Steaua nu a putut puncta decât prin Căruţaşu, cinci puncte, şi Nikolov de la linia de libere iar Mediaşul conducea cu 13-6 la jumătatea primului sfert.

Andrei Mandache interceptează o minge în apărare şi reduce diferenţa la un singur punct, 14-15 iar Virgil Stănescu aduce egalitatea pe tabelă, 16-16, cu 30 de secunde rămase de joc din primul sfert. Perioada se încheie cu Mediaşul la un singur punct avantaj, 19-18, după trei aruncările libere marcate de Tudor Dumitrescu şi un coş de două puncte al lui Mandache.

Steaua trece în avantaj, 20-19, în debutul sfertului secund printr-un coş al lui Smith după o depăşire în viteză pe lângă Nicoară. Eforturile în apărare ale Medaşului sunt irosite de prin lipsă de concentrare în aruncările de sub inel iar la jumătatea sfertului doi  Steaua se desprinde la 3 lungimi, 28-25. Niciuna dintre echipe nu reuşeşte să înscrie din acţiune, majoritatea punctelor venind de la linia de libere. Steliştii au precizie mai bună la acest procedeu şi se desprind la 35-29 dar Mitchell, după ce ratează un coş de sus, marchează de două ori consecutiv şi îşi aduce echipa la doar patru puncte în spatele Stelei, 33-37.

Cele 9 ratări de la mare distanţă din prima repriză nu au determinat Mediaşul să schimbe tactica în atac şi în primul minut al părţii secunde Velikovic şi Ivanovic încearcă şi ei coşul de 3 darfără succes. Velikovic îşi răscupără însă greşeala şi împreună cu Mitchell şi Howell se combină pentru 8 puncte şi aduce din nou echipa în avantaj, 42-40 la patru minute scurse din sfert. Nicoară şi Mitchell înscriu de la linia de libere pentru a duce Mediaşul la 6 puncte în faţă, 50-44 iar această diferenţă se menţine până cu un minut jumătate rămas de joc din perioadă în ciuda eforturilor lui Mandache şi Tomeljak.

Mitchell amuţeşte sala care până atunci a aîncurajat frenetic Steaua printr-un slam dunk la care toţi jucătorii Stelei au fost spectatori dar Tomeljak stârneşte din nou publicul printr-un coş de la mare distanţă ce stabileşte scorul după 30 de minute de joc la 56-53 în favoarea Gazului.

Virgil Stănescu reduce diferenţa de pe tabelă la doar un punct după două minute scurse din ultima perioadă a meciului dar Titus Nicoară înscrie de la mare distanţă pentru a oferi un moment de respiro echipei sale. Din cauza cumului de greşeli personale Stănescu şi Smith sunt eliminaţi în două faze consecutive iar Steaua nu mai poate face faţă unui Mediaş condus excelnt de Mitchell şi Nicoară. Ecartul se măreşte la 11 lungimi, 68-57, cu un minut şi jumătate până la final iar tensiunea acumulată de-a lungul partidei este elimninată de medieşeni după fiecare minge câştigată sau coş marcat, acest lucru dându-le parcă şi mai multă energie.

În final Mediaşul câştigă cu 71-61 şi obţine astfel primul trofeu din istoria clubului.

Mai citiţi:

Analiza Finalei ¤ CSU Ploieşti se clasează pe locul 3 ¤ FOTO: Bucuria învingătorilo ¤ MVP: Jason Forte ¤ Declaraţii: Drăguşin, Căpuşan, Arnautovic

3 comentarii la aceasta stire:
  • Yanez :

    Incorect
    Nul cheama devon ,deven mitchell normal stiu este o scuza nu ati auzit de el nu este asa umflat de presa ca altii ,daca era americanii aia de la sibiu sunt convins ca nu se mai gresa si in aceste articole despre finala nu mai umflati steaua ca nu are rost sincer,la fiecare fraza asa arata de parca o fost cu totul alt meci si inca odata ce ati facut cu jucatorii de la all star de la echipa nordului ma refer la cei selectionati si care nu aveau ce sa caute acolo o mare magarie!!

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • Yanez :

    Incorect
    Nul cheama devon ,deven mitchell normal stiu este o scuza nu ati auzit de el nu este asa umflat de presa ca altii ,daca era americanii aia de la sibiu sunt convins ca nu se mai gresa si in aceste articole despre finala nu mai umflati steaua ca nu are rost sincer,la fiecare fraza asa arata de parca o fost cu totul alt meci si inca odata ce ati facut cu jucatorii de la all star de la echipa nordului ma refer la cei selectionati si care nu aveau ce sa caute acolo o mare magarie!!

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    Felicitari!
    Ma bucur pentru Velickovic,a castigat pentru a doua oara consecutiv Cupa Romaniei,dupa ce anul trecut a castigat-o cu BC Elba Timisoara.Bafta in continuare Uros!

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii