Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gala Baschetului Românesc 2010 - Premii acordate

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.12.2010

Luni (20.12), în cadrul Galei Baschetului Românesc ediţia 2010, Federaţia Română de Baschet a premiat cei mai buni jucători, antrenori şi arbitri pe anul ce urmează să se încheie peste doar 10 zile. În cadrul festivităţii s-au acordat mai multe premii şi distincţii.

Virgil Stănescu, pivot al echipei Steaua Turabo Bucureşti, dar a început anul alături de Banca Tercas Teramo în Italia, a fost ales cel mai bun baschetbalist român la disciplina masculin pentru a doua oară în carieră. În schimb, Cristina Ciocan, componentă a formaţiei ICIM Arad, dar care a evoluat în prima jumătate a anului pentru CSM Satu Mare, a fost aleasă cea mai bună jucătoare a anului pentru a 3-a oară în carieră. De asemenea, Ciocan a evoluat şi pentru reprezentativa României în preliminariile pentru EuroBasket Women 2011.

Bogdan Ţibârnă, de la Steaua Bucureşti, respectiv Cristina Bigică, de la Olimpia Bucureşti, au fost declaraţi cei mai de perspectivă baschetbalişti ai României pe 2010. Cei doi au participat alături de echipele naţionale juvenile la Campionatele Europene, dar au şi debutat în prima reprezentativă.

Cei mai buni debutanţi în echipele naţionale de seniori au fost declaraţi Adrian Guţoaia (CSU Asesoft Ploieşti), respectiv Gabriela Mărginean (Panathinaikos Atena).

Cristian Achim (CSM Oradea) a fost ales antrenorul anului la masculin, aceeaşi distincţie fiindu-i acordată lui Dan Fleşeriu (U18 feminin, CSM Satu Mare) pentru baschetul feminin. La capitolul antrenori străini, premiile au fost acordate lui Vladimir Arnautovic (CSU Asesoft Ploieşti) respectiv Stacey Nolan (ICIM Arad, recent numit antrenor principal la reprezentativa feminină).

Josh Jackson (Steaua Turabo Bucureşti) şi Zoran Krstanovic (U Mobitelco BT Cluj-Napoca) împart titlul de cel mai bun jucător străin care evoluează în România. În schimb, Biljana Savic (ICIM Arad) a primit acest titlu la feminin.

Marius Ciulin a fost declarat din nou cel mai bun arbitru, iar Ciprian Stoica a fost cel mai activ dintre cavalerii fluierului pe anul 2010.

Coşul de trei puncte care a consfinţit victoria primei reprezentative a României în deplasarea din Belarus, scor final 80-79, semnat Tudor Dumitrescu (Gaz Metan Mediaş), a fost desemnat coşul anului pentru baschetul românesc.

Cea mai de perspectivă echipă a anului a fost desemnată reprezentativă U18 feminin, care a câştigat Campionatul European - Divizia B de la Timişoara.

Alte premii acordate:

Trofeul Fair-Play Marius Bărbulescu - CSS Bega Timișoara
Modelul feminin al anului - Monika Brosovszky Boriga (ICIM Arad)
Antrenoarea campului FIBA Europe U15 Slovenia - Svetlana Drăgușin
Premiul pentru întreaga activitate - Mihai Aldea
Clubul cu cel mai mare interes manifestat în dezvoltarea baschetului juvenil - U Mobitelco BT Cluj-Napoca, CSU Cuadripol Brașov
Promovare Media - TVR3
Parteneri FRB - Omnilogic, Global Vision
Promovarea baschetului - Asociaţia Al 6-lea jucător
Sponsori FRB - Mitsubishi, Eurografica, Romgaz, Transgaz, BC ICIM Arad, Brenntag, Molten, Elmec
Antrenor emerit - Constantin Wunsch
Maestru al sportului - Alexandru Bereczky
Selecție și inițiere jucătoare - Doru Neagu (BC Star)
Sprijin oferit baschetului ca voluntar - Kovago Lajos (arbitru, Oradea)
Interes manifestat în dezvoltarea baschetului feminin din Arad - Ildiko Seres (Gloria Arad)
Finanțare în baschet - Sebastian Ghiță (CSU Asesoft)
Premiu Special - Edy Petroşel (Mithos Bucureşti), pentru 17 ani petrecuţi în Divizia Onoare Bucureşti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii