Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Dani Popescu: ”Nu ne așteptam la o replică așa puternică”

Ana-Maria Tutunaru, Eduard Popa

Ana-Maria Tutunaru, Eduard Popa
20.01.2019

CSO Voluntari a câștigat e teren propriu în fața lui CSM Mediaș în prima etapă din Grupa Galbenă. Echipa din Voluntari a marcat 41 de puncte în sfertul doi și și-a asigurat un avantaj de 22 de puncte la pauză. Medieșenii nu au cedat și au avut momente în repriza secundă când au venit chiar și la două posesii în spate. CSO Voluntari avea totuși să-și consolideze victoria la final, într-un meci cu multe puncte marcate și încheiat cu scorul de 105-97.

Dani Popescu a jucat 34 de minute în această partidă, timp în care a adunat 22 de puncte, 2 recuperări și 8 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +30. După această victorie, veteranul român a acordat un interviu în exclusivitate site-ului Total Baschet.

Felicitări pentru victorie! Cum a fost duelul cu CSM Mediaș?

Mulțumim! A fost un meci destul de greu, sincer, nu ne așteptam la o replică așa puternică. Din păcate au fost două reprize diferite pentru noi: în prima am marcat totul și ne-am distanțat la 20 de puncte, iar în repriza a doua cred că ne-am relaxat un pic și din cauza apărării lor schimbate, s-au apărat putin zonă și ne-a fost mai greu să găsim spații libere.

O zi foarte bună pentru tine azi, cum te-ai simțit astăzi? Știu că aici joci și 1 și 2.

M-am simțit bine. Astăzi, băieții m-au găsit liber și am marcat de fiecare dată când am avut ocazia. Joc ce mi se cere, de la meci la meci. În această echipă am în primul rând un rol defensiv, uneori sunt shooter, alteori atac inelul, ma adaptez în funcție de nevoile echipei de la meciul respectiv.

Cum vezi schimbările din această ediție de campionat, cu noul format?

N-aș vrea să opinez într-un fel sau altul, însă singura problemă pe care o văd eu este aceea că grupele sunt puțin dezechilibrate valoric, cel puțin în Grupa B.  Au fost doar 3 echipe, știți că Brăila cu probleme financiare, și nu prea am fost competitivi unii cu ceilalți, pentru că teoretic n-am jucat pentru nimic. Este foarte greu să integram straini noi și să jucăm cu echipe care vin din Grupa  A, care au meciuri mult mai tari în picioare și sperăm să le putem face față.

Ce părere ai despre regula U23?

Sunt norocoși că au parte de această regulă, sper să profite din plin de ea. Aș prefera să văd ceva pe termen lung, ce se întâmplă cu acești tineri când vor trece de U23, dacă vor avea tot atâtea minute sau vor dispărea.

Care sunt gândurile voastre din Top 6?

Ne dorim să prindem locurile 7-8, pentru asta ne antrenăm, dar trebuie să fim puțini realiști, o să ne fie greu, nu suntem obișnuiți cu meciuri așa tari, însă sperăm să le putem facem față.

În această ediție a LNBM, Dani Popescu a adunat medii de 9.0 puncte, 4.8 recuperări și 5.3 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +15.7 pe meci.

Pentru CSO Voluntari urmează partida din deplasare, contra CS Dinamo pe 26 ianuarie.

 

*foto: CSO Voluntari 2005 Secția de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii