Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jocurile Mondiale Universitare. Moldoveanu a marcat cel mai mult, Nicoară a recuperat cel mai mult

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.08.2011

Echipa națională a României a terminat Jocurile Mondiale Universitare de la Shenzhen pe poziția a 8-a, având un bilanț de trei victorii și cinci înfrângeri. La finalul competiției s-a tras linie și în ierarhiile individuale. România a fost reprezentată la vârful acestora de un tandem alcătuit din Titus Nicoară și Vlad Moldoveanu.

Vlad Moldoveanu a încheiat participarea la Jocurile Mondiale Universitare 2011 de la Shenzhen cu cele mai multe puncte înscrise. Bucureșteanul a totalizat 154 puncte în cele opt partide disputate. În aceeași ierarhie, Titus Nicoară a izbutit 140 puncte, ocupând locul 4.

Cei doi baschetbaliști români s-au clasat pe locurile 4 respectiv 5 în ierarhia individuală la capitolul puncte/meci. Moldoveanu a avut 19.3 puncte, iar Titus Nicoară a realizat 17.5 puncte pe meci. Cea mai ridicată puncte a avut-o mexicanul Gabriel Giron, cu 21.4 puncte pe meci. Cei doi componenți ai echipei naționale universitare a României au fost cei mai buni europeni la capitolul puncte/meci în întreaga întrecere.

Titus Nicoară are o medie de 7.5 coșuri din acțiune marcate pe meci. El se situează pe locul 2 în această ierarhie. Același Giron este în fruntea listei, cu 7.7 reușite din acțiune pe partidă.
Titus a ocupat primul loc la media de coșuri de două puncte marcate pe meci, cu o medie de 7.1 reușite.

În schimb, Moldoveanu a avut 19 coșuri de trei puncte marcate, adică o medie de 2.4 astfel de reușite pe meci, situându-se pe locul 7. De asemenea, el a fost fruntaș la numărul reușitelor de la linia de pedeapsă, 43 (o medie de 5.4 libere marcate/meci) și a avut cel mai bun procentaj, cu 89.6%.

Dani Popescu a ocupat poziția a 9-a în ierarhia procentajului de reușită la aruncările de trei puncte, cu 45.0%.

Titus Nicoară a fost principalul recuperator al competiției. El a cules 80 de mingi pentru o medie de 10.0 recuperări pe meci. De asemenea, jucătorul lui Gaz Metan Mediaș a avut 3.8 recuperări ofensive pe meci. Locul 2 în această ierarhie a aparținut lui Vlad Moldoveanu, cu 9.5 recuperări pe meci. El a avut 60 recuperări defensive, pentru cea mai bună medie din concurs la acest capitol, de 7.5 recuperări defensive pe meci.

Moldoveanu a fost faultat de 44 ori la Shenzhen, clasându-se pe locul 7 în ierarhia jucătorilor cel mai faultați, cu o medie de 5.5 pe meci.

Un capitol negativ se leagă de numele lui Andrei Mandache. acesta a avut o medie de 3.5 posesii pierdute pe meci, clasându-se pe locul 9 în această ierarhie.

România a avut trei jucători care s-au aflat în teren pe aproape întreaga desfășurare a Universiadei. Este vorba despre Vlad Moldoveanu - 38.0 minute pe meci, Titus Nicoară - 37.0, respectiv Andrei Mandache - 36.1.

Eficiența nu s-a calculat la această competiție.

Foto: www.chinadaily.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii