Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM – etapa 3 – MVP: Jason Boone

Mara Mihăilescu, Andreea Vlase

Mara Mihăilescu, Andreea Vlase
22.10.2018

Etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin a rezervat mai multe surprize. CSA Steaua a învins în deplasare U-BT Cluj-Napoca, BCM U Pitești a întors un dezavantaj de 15 puncte și a câștigat la capătul unui meci spectaculos, iar SCM U Craiova a trecut pe teren propriu de una dintre favoritele la titlu, CSU Sibiu.

Cel mai bun marcator al oltenilor a fost Jason Boone, jucătorul celor de la Steaua CSM Eximbank în sezonul trecut.

Americanul a fost prezent în teren timp de 29:43 de minute, timp în care a avut procentaje de 100% la aruncările de 2 puncte (8/8) și 60% la linia de libere(3/5), pentru un total de 19 puncte, fără să încerce vreo aruncare de la mare distanță.

La acestea a adăugat 7 recuperări, dintre care una ofensivă și 6 defensive, dar și 3 pase decisive, ajungând la un indice de eficiență de +26.

Un alt aspect foarte important al jocului său a fost aportul adus din punct de vedere defensiv. Acesta a reușit să își oprească fostul coechipier, pe Randal Falker, cel care în primele două victorii ale sibienilor a acumulat 22, respectiv 16 puncte, și să îl limiteze la doar 2 puncte.

Un alt jucător cu o performanță notabilă în etapa a 3-a a fost Mladen Jeremic, shooter-ul celor de la BCM U FC Argeș Pitești.

În 29:13 minute petrecute pe parchet, Jerry a avut procentaje de 33% la aruncările de 2 puncte (1/3), 71% la aruncările de la mare distanță (5/7) și 75% la linia de libere (9/12), totalizând 26 de puncte. La acestea a adăugat 4 pase decisive, pentru un indice de eficientă de +22.

În afară de numărul punctelor marcate, cel mai important jucător al pitestenilor în ultimele partide s-a remarcat prin momentele cheie în care a reușit să înscrie, păstrând constant șansele echipei la victorie.

În final, un ultim jucător ce s-a remarcat în această etapă a fost Zarko Djuric, a cărui performanță a contribuit la victoria neașteptată a steliștilor pe terenul celor de la U-BT Cluj Napoca.

Acesta a fost marcatorul a 21 de puncte, cu procentaje de 50% la aruncările de 2 puncte (4/8), 67% la aruncările de 3 puncte (4/6) și 25% la linia de libere(1/4). La acestea a adăugat 8 recuperări (1 ofensivă, 7 defensive) și o pasă decisivă.

Performerii etapei (grupa A):

-Puncte: Vladan Vukosavljevic (SCM Timișoara) 30

-Recuperări: Vladan Vukosavljevic (SCM Timișoara) 11

-Pase decisive: Octavian Popa Calotă (SCM Timișoara) 9

-Intercepții: Porter Troupe (SCMU Craiova) 6

-Capace: Skyler Spencer (Steaua București) 3

-Eficiență: Vladan Vukosavljevic (SCM Timișoara) +33

Performerii etapei (grupa C):

-Puncte: Joshua Turner (CSM Sighetu Marmației) 30

-Recuperări: Alin Borșa (CSM Târgu Mureș), Kevin Allen (ACS Târgu Jiu) 18

-Pase decisive: Cătălin Petrișor (CSM 2007 Focșani) 7

-Intercepții: Gheorghe Balmuș (CS Agronomia București) 7

-Capace: Alin Borșa (CSM Târgu Mureș) 4

-Eficiență: Alin Borșa (CSM Târgu Mureș) +45

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii