Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu suntem calificați însă contează foarte mult acest succes”

Mihai Silvășan: „Nu suntem calificați însă contează foarte mult acest succes”

Miercuri, 8 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a jucat împotriva lui Ironi Ness Ziona în etapa a treia a fazei secunde din FIBA Europe Cup. Partida a fost foarte echilibrată, în special în a doua repriză, însă ardelenii au luptat până la capăt și s-au impus cu scorul de 84 la 81.

După meci, Mihai Silvășan și-a felicitat jucătorii și a recunoscut că victoria are o importanță foarte mare dar a fost moderat, fiind conștient că încă nu este obținută calificarea.

O victorie foarte importantă. Dacă ne dorim să ne calificăm din această grupă trebuia să câștigăm un meci în deplasare. Evident, nu suntem calificați. Acesta a fost primul lucru pe care l-am spus băieților după meci. Însă, cred eu, contează foarte mult acest succes. Felicit jucătorii că au câștigat deși nu am jucat în efectiv complet. Am avut doi jucători lipsă. Mă refer aici la Karlo Zganec, un jucător foarte important din angrenajul nostru, și la Rareș Uță care a avut o problemă la picior și nu a putut evolua. Fără cei doi am reușit să stăm în meci, să fim concentrați, să nu cedăm nicio clipă inițiativa. Mă refer că nu i-am lăsat să meargă la 10-12 puncte. Ar fi fost foarte greu să revenim. Știam că echipa din Israel marchează foarte mult și ne-am concentrat pregătirea meciului pe apărare. Ei la meciurile de acasă marchează 90 de puncte/joc. Noi astăzi i-am ținut la 81, dacă nu mă înșel. Le-am spus băieților că dacă reușim acest lucru, avem șanse bune să câștigăm și exact asta s-a întâmplat. Sărbătorim în seara asta, ne bucurăm însă, evident, nu am câștigat absolut niciun trofeu. Mergem mai departe și o luăm ca atare, ca o victorie importantă în deplasare. Trebuie să nu uităm că scopul nostru în această competiție este să ne calificăm din această grupă. Apoi vom vedea ce ne va ieși în cale. Până la următorul meci din FIBA avem o partidă acasă cu Craiova, echipă ce își va juca una din ultimele șanse de a rămâne în Top 6. Nu va fi absolut deloc ușor. Trebuie să fim profesioniști, să fim motivați pentru a ne lupta pe ambele fronturi. Ne dorim foarte mult și în campionat să rămânem pe primul loc. Acesta este obiectivul iar pentru a obține acest lucru trebuie să câștigăm meciul cu Craiova”, conform paginii de Facebook a clubului clujean.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează disputa cu SCM U Craiova de sâmbătă, 11 ianuarie, și apoi returul din Cupa României cu BC CSU Sibiu.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii