Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „O victorie care mă bucură mai mult decât cea cu Oradea”

Mihai Silvășan: „O victorie care mă bucură mai mult decât cea cu Oradea”

U-BT Cluj a reușit o victorie dramatică împotriva celor de la SCM Timișoara în ultima partidă din turul actualei ediții din LNBM, scor 87-86. 

La finalul meciului, antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, s-a arătat încântat de felul în care formația sa a luptat sub panou: 

„O victorie care mă bucură mai mult decât cea cu Oradea. A fost foarte greu să intrăm în meci. Nu cred că am fost din punct de vedere mental și fizic 100% încă de la început, dar pe parcurs ne-am dat drumul la joc și doar prin luptă și dăruire am câștigat. Dovadă sunt cele 17 recuperări ofensive avute. Nu am avut zi bună la șut, însă ne-am oferit șansa de a avea mai multe posesii. Fără cele 17 recuperări ofensive nu câștigam această partidă. În repriza a doua apărarea a fost mult mai agresivă, nu i-am lăsat să își facă jocul și am avut și câteva intercepții în momente cheie care ne-au dat puncte ușoare. Asta trebuia să facem de la început, dar nu am reușit. Felicitări jucătorilor că au stat în meci și când Timișoara a mers la opt puncte, nu am cedat niciun moment și nu am crezut că vom pierde acest meci. Pe final mă bucur că am câștigat. Urmează o pauză de o lună în care ne vom pregăti și vom încerca să fim mai buni”.

„Silvă” a discutat și despre decizia de a juca cu Karlo Zganec în locul lui Michael Dixon.

„Am jucat fără fundaș clasic și s-a văzut în unele momente ale jocului, dar pe de altă parte am avut mai multă fizicalitate și o apărare mai bună pe final. Aceasta a fost decizia staff-ului tehnic. Avem șapte străini în lot și care dorim noi să joace, aceia vor fi pe parchet.”

Antrenorul clujenilor a vorbit și despre faptul că echipa sa a pierdut un avantaj important la pauză, dar și despre puterea de a reveni în joc în sfertul decisiv:

„La pauză am avut un avantaj de 4 sau 6 puncte, am lăsat niște coșuri ușoare și echipa din Timișoara ne-a egalat și s-a dus la 8-10 puncte. Băieții au simțit cuțitul la os și am început să avem o apărare mult mai bună, ceea ce a dus la acele intercepții și puncte ușoare”.

 

🎙 Karel Guzman și Mihai Silvășan după victoria cu SCM Timișoara. 📊 Vezi statisticile aici https://bit.ly/3b486lZ

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Tuesday, February 9, 2021

După victoria cu SCM Timișoara, U-BT Cluj a ajuns la un palmares de 12-0. 

*foto: Mircea Roșca/ actionphoto.ro

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii