Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Municipal București vs BC Miercurea Ciuc - 7 recorduri doborâte

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
30.03.2011

Spectacolul baschetbalistic oferit în faza ofensivă de cele două echipe, în partida dintre CS Municipal București și BC Miercurea Ciuc încheiată cu victoria gazdelor, pe durata celor 45 de minute nu s-a lăsat fără „urmări”. Jucătorii formațiilor ce vor evolua în playout-ul competiției au izbutit să doboare, într-un singur meci, 7 recorduri stagionale din cadrul Diviziei A Masculine de baschet. Totalbaschet.ro vă face cunoscută fiecare performanță înregistrată miercuri seară:

Cele mai multe puncte marcate de o echipă într-un meci

CS Municipal București a reușit să înscrie 134 de puncte adversarilor din județul Harghita, cu 5 mai mult față de precedentele recorduri deținute de Gaz Metan Mediaș, care s-a impus în fața Brașovului și a Miercurei Ciuc cu 129-42 respectiv 129-91.

 Cele mai multe puncte marcate de ambele echipe într-un meci

Miercurea Ciuc și Municipal București au înscris, împreună, 264 de puncte, spulberând recordul deținut de partida dintre Mediaș și Ploiești, disputată pe 18 decembrie, în care s-au înscris 238 de puncte.

Cele mai multe puncte marcate de o echipă într-o repriză 

Sfertul al 3-lea și al 4-lea al confruntării dintre Municipal și Ciuc s-a dovedit a fi cel mai profilic din punct de vedere al punctelor marcate. Miercurea Ciuc a reușit să înscrie 68 de puncte, cu 11 mai mult decât precedentul record stabilit, de Mediaș în partida cu Brașov, când au punctat de 57 de ori în 20 minute.

Cele mai multe puncte marcate de ambele echipe într-o repriză

Este greu de crezut că o altă partidă va putea depăși acest record, stabilit de confruntarea de miercuri seară. Repriza a 2-a a consemnat 142 de puncte marcate de ambele formații, mai exact, pe sferturi: 32-35, 31-44.

Cele mai multe puncte marcate de o echipă, într-un sfert

Cele 44 de puncte înscrise de Miercurea Ciuc în ultimele zece minute ale confruntării înseamnă un nou record în ceea ce privește cele mai multe puncte marcate de o echipă, într-un sfert. Precedenta performeră a fost gruparea Gaz Metan Mediaș, aflată la 5 lungimi în spate.

Cele mai multe puncte marcate de ambele echipe, într-un sfert 

Miercurea Ciuc și Municipal București au marcat 75 de puncte pe parcursul a zece minute, ceea ce reprezintă un record pentru ediția 2010/2011 a Diviziei A masculine de baschet. Mediaș și Timișoara au izbutit, pe 22 ianuarie 2011, să înscrie 66 de puncte, în partida încheiată cu victoria gazdelor, 111:89.

Cele mai multe puncte marcate de un jucător, în sezonul regulat 

Branislav Tomic a avut o prestație excelentă în fața formației antrenate de Laszlofy Botond, punctând de 43 de ori, recuperând 5 mingi și pasând de 5 ori decisiv, pentru un index de 48 de unități la eficiență.

În tabelul liderilor la capitolul cele mai multe puncte înscrise într-o partidă, Bane Tomic este urmat de jucătorul celor de la Politehnica Iaşi, americanul Leroy Dawson, acesta reuşind să înscrie 39 de puncte împotriva echipei BC Miercurea Ciuc în data de 16 februarie anul curent. 

 

Tot la capitolul remarcări putem specifica și procentajele foarte bune ale celor două echipe, atât la două puncte cât și la trei puncte și libere. 

Comparatie

CSM București   Miercurea Ciuc
68% 2FG 56%
46% 3FG 43%
82% FTA 71%
22 PD 19
31 F 33
0 FT 0
6 MC 8
20 MP 14
2 C 3
134 SP 130
143 Eff. 130
35 Rec. 36

 

2 comentarii la aceasta stire:
  • likemike :

    9 recorduri
    cele mai multe puncte marcate de o echipa intr-o repriza de prelungiri, cele mai multe puncte marcate de ambele echipe intr-o repriza de prelungiri...

    cu 13 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DaKoS :

    Matematica
    "...Miercurea Ciuc a reușit să înscrie 68 de puncte, cu 11 mai mult decât precedentul record stabilit, de Mediaș în partida cu Brașov, când au punctat de 68 de ori în 20 minute...."
    Sigur e corect?

    cu 13 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii