Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

MVP Divizia A 2010-2011: Cătălin Burlacu

Costin Marinescu, Foto: Ionuţ Badea

Costin Marinescu, Foto: Ionuţ Badea
05.04.2011

Catalin BurlacuSezonul regulat s-a încheiat şi a sosit timpul desemnării celui mai valoros jucător din actuala ediţie de campionat.

Fiecare redactor totalbaschet.ro a avut dreptul să acorde votul său unui jucător despre care consideră că merită să fie ales MVP.

Cum era şi de aşteptat “lupta” s-a dat între Cătălin Burlacu şi Zoran Krstanovic iar câştigător, cu cinci voturi din nouă exprimate a ieşit pivotul Ploieştiului. Krstanovic a adunat 3 preferinţe iar un redactor l-a ales pe Darko Vujacic, fundaşul Piteştiului.

 

Cătălin Burlacu a avut în acest sezon medii de 16.3 puncte, 7.9 recuperări, 2.2 pase decisive pe meci şi un indice mediu de eficienţă de 19.1, contribuind decisive la clasarea echipei sale pe prima poziţie a clasamentului la finalul sezonului regulat.

Statisticile sale sunt în creştere faţă de sezonul trecut iar acest lucru nu se datorează minutelor suplimentare petrecute pe parchet (30 în această ediţie faţă de 24 anul trecut). Acest lucru îl vom observa cel mai bine dacă vom calcula mediile statistice per 40 de minute. Astfel, în sezonul actual jucătorul originar din Iaşi a reuşit 21.55 puncte faţă de 19.23 sezonul trecut şi 2.91 pase decisive faţă de 2.77. Doar la capitolul recuperări media sa a scăzut de la 10.59 la 10.45.

Catalin BurlacuAşadar mediile mai mari decât cele din ediţia trecută a campionatului nu se datorează minutelor suplimentare oferite de Arnautovic ci faptului că a înţeles rolul său într-o echipă cu o medie de vârstă mult mai mică decât cea care câştiga titlul de campionană anul trecut şi a făcut pasul în faţă, devenind principala armă ofensivă a Ploieştiului. Importanţa sa în angrenajul Asesoftului se observă şi din faptul că echipa sa îşi surclasează adversarii cu 9.6 puncte atunci când este el pe teren, doar Doneal Mack stând mai bine (10.2 puncte) în acest clasament. De asemenea, având în echipă doar doi jucători cu experienţă, pe Tudor şi Szijarto, Burlacu a fost deseori de-a lungul sezonului jucătorul care şi-a asumat aruncarea în momentele decisive.

Burlacu, un jucător complet pe poziţia sa, ba chiar un bun aruncător de la semidistanţă şi distanţă, a  avut 25 meciuri cu minim 10 puncte marcate şi 26 meciuri cu minim 10 la eficienţă.

Veteranul Asesoftului a avut meciuri foarte bune împotriva tuturor urmăritoarelor din clasament şi a impresionat împotriva celor mai puternici adversari direcţi.

Spre exemplu, în meciurile directe contra lui U Mobitelco, Burlacu a avut două dintre cele mai bune prestaţii ale sezonului. În partida din tur, câştigată de Asesoft cu 70 – 69, jucătorul Ploieştiului a marcat 17 puncte şi a recuperat 14 mingi, recordul său stagional la acest capitol, iar în retur, tot într-o victorie a campionilor României, a avut 26 de puncte şi 9 recuperări.

Cătălin Burlacu devine astfel primul jucător din Divizia A desemnat MVP al sezonului regulat de către totalbaschet.ro

Vezi cum au votat redactorii totalbaschet.ro.

Vezi argumentele pentru care Krstanovic ar fi putut fi desemnat MVP

4 comentarii la aceasta stire:
  • hienacj :

    OARE CHIAR MERITA BURLACU
    NU PREA INTELEG CUM A AJUNS BURLACU CEL MAI BUN,PROCENTAJELE LUI KRISTANOVICI SANT MULT MAI BUNE CA ALE LUI BURLACU,hotilor
    numai scapam odata de obsesia de asesoft deja la multi ne sta in gat

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • s3rbanika :

    Cred ca merita ...
    E clar fanii lui U sunt pt si Krstanovic , iar cei cu asesoft pentru Burlacu amandoi au jocat foarte bine tot sezonul si de multe ori au fost decisivi ,dar mvp il ia unul singur l-a primit Burlacu si gata . E posibil sa fie un criteriu si varsta , adik daca nu lua mvp burlacu anu asta la anul ... nu cred .

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    simplu
    Sezon regulat, meciuri directe Cluj vs. Asesoft (Krstanovic vs. Burlacu): 0-2; comparati evolutiile celor 2 in acele meciuri si aveti raspunsul. Luati in plus faptul ca Krstanovic exceleaza la statistica impotriva adversarilor mai slabi si are in spate o echipa foarte experimentata si legata, iar Burlacu o echipa foarte tanara si naiva care a avut o singura slabiciune sezonul asta -> finalurile de meci contra adversarilor experimentati: Medias si Steaua.
    Sarind putin de la subiectul baschet si trecand la gramatica: "deja la multi ne sta in gat", "numai scapam", "sant mult mai bune"...va sta in gat "la multi" si limba romana, se pare.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Jordan23 :

    E la mintea cocosului
    Asesoft a terminat pe locul 1, U Cluj pe 2. Mai simplu nu se poate. Burlacu si-a ajutat echipa sa fie peste U, Krstanovic nu. Mai ai nevoie si de alte explicatii? Ca o curiozitate, tot arbitrii au ajutat Asesoftul sa bage 2 de 3 de la 9 metri in ultima secunda a meciurilor 1 si 2 din finala de anul trecut? (Nu sunt fan Asesoft).

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii