Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nandor Kuti: „Sper să vină fanii în număr cât mai mare la sală”

Nandor Kuti: „Sper să vină fanii în număr cât mai mare la sală”

Miercuri, 11 decembrie, are loc unul dintre cele mai importante episoade ale rivalității dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Miza foarte mare este dată de faptul că partida are loc în grupa J a FIBA Europe Cup, iar orice punct câștigat contează.

Nandor Kuti, unul dintre principalii români din lotul lui Dusko Vujosevic, a fost prezent la conferința de presă și a prefațat confruntarea cu Leii-Roșii.

Cunoaștem foarte bine echipa din Oradea, am jucat în ultimii 3-4 ani niște partide foarte intense contra lor. Au o echipă bună cu niște jucători foarte buni din punct de vedere individual, ce pot marca 20-30 de puncte. Noi suntem pregătiți, eu consider că ne-am antrenat bine ca echipă toată săptămâna. Sper să vină fanii în număr cât mai mare la sală, chiar dacă jucăm miercuri. Sper să facă un efort și să vină să ne susțină cum au făcut-o și până acum.”

Baschetbalistul de 22 de ani a fost întrebat dacă este un avantaj că au nimerit în grupă cu CSM CSU Oradea, atât din prisma distanței de parcurs, cât și datorită faptului că o cunosc mai bine pe trupa bihoreană.

Da, având în vedere că Oradea este mai aproape, pot zice că e mai bine. Într-adevăr, îi cunoaștem foarte bine, dar și ei ne cunosc pe noi așa că situația stă undeva la mijloc. Dar mă bucur că am ajuns în grupa aceasta, mi se pare mult mai accesibilă decât cealaltă, în care erau două echipe din Turcia. Scopul nostru este să ne calificăm mai departe, cu siguranță.”

Kuti a enumerat câteva dintre atuurile pe care U-BT Cluj-Napoca le are în fața echipei lui Cristian Achim.

Cred că noi suntem mai puternici sub panou. Avem, probabil, cel mai bun pivot din Liga Națională. De asemenea, jocul colectiv este un atu. Cred că suntem pe primul loc la numărul de assisturi în FIBA Europe Cup.”

La final, baschetbalistul originar din Sfântu-Gheorghe a fost rugat să explice cum vede sarcina de a-l apăra pe Giordan Watson, fost coechipier și un jucător aflat într-o formă foarte bună.

Da, îl cunosc foarte bine pe Watson și de la club, și de la națională. E un jucător foarte energic, care se apără foarte bine, e foarte rapid. L-am apărat de foarte multe ori și e greu să îl oprești, mai ales atunci când e „hot”, dar eu nu îmi fac probleme pentru că apărarea noastră colectivă e foarte bună.”

A doua confruntare a stagiunii între U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea are loc miercuri, de la ora 19:00, în direct pe Digisport și pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii