Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicolae Robu: „Nu pot să sacrific bugetul local pentru că eu iubesc sportul”

Nicolae Robu: „Nu pot să sacrific bugetul local pentru că eu iubesc sportul”

Una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin este SCM Timișoara, formație ce ocupă locul al 4-lea. În ciuda acestui aspect, formația bănățeană se confruntă cu multe probleme, în special financiare, care aruncă un semn de întrebare asupra situației viitoare.

La mijlocul acestei săptămâni, oficialii SCM Timișoara au ținut o conferință de presă în care s-au confirmat toate zvonurile legate de salariile restante ale jucătorilor și persoanelor din staff. Cu această ocazie, a avut loc un schimb de replici între Ilie Trițoiu și Vasile Rușeț, directorul clubului.

Conform pressalert.ro, scandalul a ajuns și la urechile primarului Nicolae Robu, care susține că jucătorii și conducătorii secțiilor de baschet, handbal și rugby au salariile prea mari. De asemenea, edilul timișorean asigură că se vor lua măsuri radicale în următoarea perioadă.

Nu știu exact cât sunt întârzierile, însă acolo veți vedea măsuri radicale, în curând. O să facem concurs la momentul potrivit, nu la presiunea nimănui. Cei care încearcă să pună presiune sunt nemulțumiți că directorul interimar numit acum mi-a dezvăluit mie ce salarii au ei, ce venituri în fel și chip. Nu am știut până acum pentru că nu mi s-au prezentat aceste lucruri, că au făcut în fel și chip acolo. Vom pune piciorul în prag, cu riscul de a-i da afară pe toți. Nu se poate așa ceva, veți vedea că SCM-ul va funcționa mult mai eficient de acum înainte.

Trebuie să lăsăm orașul fără spitale și fără mai știu eu ce, dacă mediul privat nu susține sportul din Timișoara? Eu nu pot să sacrific bugetul local pentru că eu iubesc sportul. Îl iubesc, mi-ar plăcea să avem echipe fruntașe în toate sporturile, dar nu pot sacrifica bugetul local pentru a susține sportul, când în toată lumea sportul este susținut, mai puțin în București, de fapt, de mediul privat. Dacă nu este interes, ce pot eu să fac? Eu m-am zbătut destul. Când trebuie să aleg, ce fac? Fac o maternitate în Timișoara, fac un spital, fac o școală, fac o sală polivalentă pentru evenimente de toate felurile sau plătesc sume uriașe ca salarii din bugetul local pentru sport? Nu am nicio ezitare, eu aleg să susțin primul set de obiective, și nu sportul, cu toată dragostea mea pentru sport. Nu am voie pentru că nu sunt pe moșia mea. Dacă aș gestiona bani proprii, aș putea să-i dau unde aș considera de cuviință. Nu sunt banii mei, sunt banii timișorenilor și o atitudine responsabilă este cea pe care eu v-am făcut-o cunoscută mai devreme. aceea de a rezolva problemele de infrastructură ale orașului.

Sunt salarii mari pentru conducători, dar și jucătorii au salarii prea mari. Domnul Rușeț nu pleacă de la SCM, nu pleacă acum, cel puțin. I-am cerut să vină cu un plan de măsuri. Până după sărbători nu se mai întâmplă nimic, mai dăm bani atâția câți putem și către SCM și ar fi bine ca cei care au trăit bine în SCM să aducă mai mulți bani privați. Nu-mi place să discut ipoteze (n.r. întrebat de desființarea SCM), nu am nicio bază să o fac. Deocamdată, nu avem nicio intenție în acest sens, dar nici nu mai putem continua așa.”, a declarat Nicolae Robu

Între timp, SCM Timișoara va juca în această seară (20.12), de la ora 17:45, împotriva lui CS Dinamo Știința București, iar Dragan Petricevic a dat asigurări că elevii săi au înțeles situația și că aceasta nu va avea impact asupra jocului.

*foto: vice.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • fanb :

    Ce declarație de primar
    Cum nu stii ce e la tine in curte cand pui un director de care nu a auzit nimeni in sport? Il mai tine minte pe Leo de Maio, politician care a facut-o de oaie?
    O sa ii mănânce BAT-UL de vii si de data asta ii executa direct ca sunt clubul Primariei si ne facem de râs.
    Vai de noi

    cu 4 ani în urmă (21.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii