Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

OFICIAL. Cristian Achim va antrena CSM Oradea şi în sezonul viitor

totalbaschet.ro, Andrada Comănici

totalbaschet.ro, Andrada Comănici
20.04.2011

Pentru CSM Oradea ziua de 18 aprilie a însemnat final de drum în sezonul 2010/2011, practic cel mai bun sezon din istorie, orădenii izbutind clasarea pe locul şase în Divizia A masculină de baschet. O zi mai târziu, marţi 19 aprilie, a avut loc o conferinţă de presă de final de sezon, la care au luat parte manangerul echipei, Şerban Sere şi antrenorul Cristian Achim. Ambii au dorit să mulţumească tuturor celor ce au fost aproape pe tot parcursul sezonului şi au făcut posibilă performanţa din acest an, jucătorilor, sponsorilor, conducerii şi nu în ultimul timp suporterilor care au fost meci de meci aproape de echipă, împingând-o de la spate în cele mai critice momente ale jocurilor.

De asemenea, Cristian Achim a anunţat că va rămane şi sezonul următor la CSM Oradea, publicul fiind unul dintre factorii care au contribuit la luarea acestei decizii.

Vreau să încep prin a le mulţumi jucătorilor deoarece chiar dacă nu avem mari vedete sau nu sunt jucători de o valoare ieşită din comun, prin seriozitatea lor şi prin munca lor au făcut o treabă excelentă şi pentru mine, personal, sunt cei mai buni jucători. Noi am făcut totul în echipă prin lucrul foarte bun, prin atmosferă deosebită şi de asta am tot respectul pentru aceşti jucători care au dovedit că au un caracter extraordinar şi cred eu că toţi au dat tot ce au putut din ei şi, chiar dacă pare puţin exagerat, pentru noi acest loc şase înseamnă foarte mult în contextul campionatului care a trecut.
Eu cu Şerban Sere facem o echipă, din punctul meu de vedere, deosebită, îmi ia din foarte multe griji şi mă lasă să mă concentrez asupra a ceea ce trebuie să facă un antrenor, iar pentru acest lucru doresc să-i mulţumesc. De asemenea doresc să-i mulţumesc şi preşedintelui clubului, domnului Florin Birta care este o persoană absolut specială. Pot să fac şi o glumă şi să spun că ne lasă atât pe mine cât şi pe Şerban să facem treaba aşa cum vrem şi ştim noi, acest lucru este foarte important şi a contribuit la acest succes. Domnul Birta a făcut tot ce a ţinut de dânsul pentru ca lucrurile să meargă „ca unse”, din punct de vedere al conducerii. Aş dori să mulţumesc sponsorilor, dar şi oamenilor din club care lucrează acolo şi ne ajută şi nu în ultimul rând domnului primar al Oradiei. Vom încerca să întoarcem acest sprijin cu ceea ce facem noi, prin multă muncă, prin dăruirea noastră, prin servitate pentru că daca aţi observat nici un jucător sau ofical din cadrul clubului nu au fost implicaţi într-un scandal sau ceva de genul. Ne dorim să avem o imagine curată încât să fim o echipă serioasă din toate puncte de vedere pentru că în opinia mea aceste aspecte sunt cheia succesului.
De asemenea doresc să mulţumesc publicului care pe mine, personal, mă impresionează meci de meci. În primul meu meci aici la Oradea, retur de cupă am avut 50 de spectatori şi iată că acum la oricare meci, inclusiv la cel cu Braşovul sau cel cu Ciucul, am avut 1500 de spectatori. Pentru mine şi pentru Şerban, mai ales că am discutat mult pe tema asta, acest lucru este cel mai important, să vină lumea la sală. Sigur că şi rezultatele au adus publicul la sală, dar îmi place să cred că acest public vine la sală deoarece ştie că la Oradea se întâmplă ceva serios. Am observat că şi atunci când echipa pierde un meci, spectatorii pleacă de la sală, cred eu, într-un fel mulţumiţi deoarece văd dăruirea cu care sportivii joacă meci de meci. Acest public înseamnă pentru noi o mare victorie şi să ştiţi că şi publicul a contribuit în decizia mea de a rămâne şi sezonul următor la Oradea, a fost aşa ca un impuls în plus. - Cristian Achim

Managerul Oradiei, Şerban Sere, a declarat că echipa locală va încerca ca anul viitor să-şi depăşească condiţia şi să obţină un rezultat mai bun ca şi anul acesta.

Doresc să aduc şi eu mulţumiri tuturor, în special domnului Vajai care s-a asigurat să avem un parcurs bun şi eu cred că prin rezultatele echipei am reuşit să îl facem cât de cât fericit. Rezultatul echipei este unul foarte bun şi am reuşit să îi împlinim dansului dorinţa pe care şi-a manifestat-o la începutul sezonului, de a accede în play-off.
Vreau să mulţumesc în mod deosebit publicului spectator de la Oradea faţă de care am toată stima şi care în acest an, spre surprinderea mea, a venit în număr foarte mare la sală. Probabil acesta este cel mai mare câştig pe care noi l-am obţinut. Mă bucură foarte mult că avem un public cunoscător al fenomenului sportiv, ma bucur, de asemenea, că avem foarte mulţi copii în sală care participă la acest fenomen, mă bucur că toate proiectele pe care ni le-am propus la începutul sezonului au reuşit să se materializeze, dar acest lucru nu se putea întâmpla fără sprijinul tuturor factorilor pe care i-am menţionat anterior şi cărora, încă o dată, le mulţumesc.
Nu pot decât să fiu încrezător că în sezonul care va veni vom fi şi mai buni, vom încerca sa ne depăşim condiţia. Nu pot să promit că vom obţine rezultate mai bune pentru că în momentul de faţă aceasta este doar o dorinţă de-a mea şi depinde de foarte mulţi factori. Cert este că ne vom strădui şi vom încerca să nu dezamăgim pe nimeni care este alături de noi. Suntem conştienţi că nu doar rezultatele imediate ale echipei sunt importante, ci şi ceea ce facem pentru a da înapoi o parte din încrederea care ni s-a acordat.
Am să închei prin a menţiona că acest rezultat e unu deosebit în condiţiile date şi le mulţumesc foarte mult jucătorilor pentru că ei sunt actorii principali. Din punctul meu de vedere ei sunt cei mai buni pentru că sunt jucătorii noştri pe care publicul i-a iubit în mod deosebit şi sper ca şi anul viitor să avem în componenţă băieţi de aceeaşi factură, de acelaşi caracter ca şi cei pe care i-am avut în acest an.

2 comentarii la aceasta stire:
  • pistabacsy :

    ATENTIE !!!
    FELICITARI si SUCCES in ,,continuare".O mica omisiune, dar care a devenit din pacate obisnuinta:nici un cuvant despre componentul aceleasi echipe si anume antrenorul secund POP CALIN.Regretabil.

    cu 13 ani în urmă (20.04.2011) Raspunde
  • tunde :

    :(
    "pistabacsy" are dreptate!!!!!

    cu 13 ani în urmă (21.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii