Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Opiniile baschet.ro: Concluzii după o finală de Cupă cu o răsturnare uluitoare de situație

Opiniile baschet.ro:  Concluzii după o finală de Cupă cu o răsturnare uluitoare de situație

După șase meciuri extrem de disputate, ultimul act al Final Eight-ului Cupei României, desfășurat la BTArena din Cluj-Napoca, se joacă între CSM CSU Oradea și CSO Voluntari. 

Trei dintre componenții echipei baschet.ro vin cu o scurtă analiză înainte de startul ultimului act, la pauza meciului și la finalul partidei: 

LA FINAL

Bogdan Isailă, senior-editor: CSM CSU Oradea nu și-a arătat experiența în partea secundă a meciului. Ilfovenii au marcat cu generozitate de la 3 puncte și au întors soarta partidei, care după primul sfert părea imposibilă de întors. Marcu Badiu a fost motorul echipei, care a sunat revenirea și un MVP al finalei pe deplin meritat.

Valentin Todea, reporter special: Voluntariul a reușit o performanță impresionată în sfertul trei. După ce a început meciul de la -18, echipa lui Sasha Ocokoljic a avut +7 pe tabela de marcaj, bazându-se în special pe aruncările de la mare distanță. Oradea a stat mai bine la lupta de sub panou atât în apărare cât și în atac. Hickey a părut stăpân pe el și hotărât să facă diferența pentru echipa lui, iar Vlad Moldoveanu a fost la rândul lui determinat să-și demonstreze valoarea. Orădenii au reușit să se apropie periculos în final, dar determinarea formației ilfovene și-a spus în cele din urmă cuvântul.

Eduard Popa, redactor-șef: Nu mă așteptam la o asemenea revenire a Voluntariului. Sau mai degrabă nu mă așteptam la o asemenea cădere a celor de la Oradea, o echipă mult mai experimentată și omogenă. În această finală s-a născut o nouă stea, în persoana lui Marcu Badiu, jucător care a fost la un pas să fie suspendat în vara anului trecut. :) Vlad Moldoveanu sau Ouszy Barro au arătat că mai au resurse să joace la acest nivel, în timp ce Devoe Joseph și Anthony Hickey crează un tandem de temut. A fost un turneu final și o finală extraordinare. Felicitări tuturor echipelor participante, organizatorilor și sponsorilor acestor competiții. 

LA PAUZĂ

Bogdan Isailă, senior-editor: CSO Voluntari a revenit în joc după un start groaznic de meci. Totuși, ilfovenii au nevoie mare de puncte și din partea shooterilor consacrați. Oradea este în pole position și ar trebui să aibă suficientă experiență pentru a controla în continuare jocul.

Valentin Todea, reporter special: O apărare foarte agresivă și atentă a echipei orădene, alături de o eficacitate impresionantă în atac a făcut ca meciul să înceapă cu un parțial de 18-0 al acesteia, dar Voluntariul a găsit treptat calea spre coș prin aruncări de afară și de la semi-distanță. Prima repriză a confruntării din BTarena ne-a arătat încă o dată că baschetul e un joc al run-urilor și că orice se poate întâmpla, în ciuda unui start mai puțin reușit al uneia dintre combatante. Dacă Marcu Badiu va continua să joace la nivel înalt și dacă ilfovenii vor continua să găsească ținta din spatele semicercului, finala poate să fie decisă doar în ultimele minute.

Eduard Popa, redactor-șef: A fost un prim sfert incredibil al Oradiei, care a dominat Voluntari la orice aspect. Eu nu am mai văzut la acest nivel un sfert terminat cu 16-0. Apoi, după 12 minute fără coș marcat, Marcu Badiu a spart gheața pentru Voluntari și împreună cu Hickey i-au adus pe ilfoveni la o diferență respectabilă și au făcut finala „jucabilă”. 

ÎNAINTE DE MECI

Bogdan Isailă, senior-editor:  Mă aștept ca finala să se desfășoare în aceeași notă cu întreg turneul final de Cupa României. Cele două echipe se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon, în prima întâlnire Voluntari impunându-se destul de clar. Acum cred că va fi cu totul altă poveste, având în vedere importanța meciului. Oradea este la a 6-a finală de cupă și caută primul succes. Sunt o echipă cu un nucleu vechi de jucători, care au câștigat trofee înpreună. Acesta mi se pare singrurul aspect care diferențiază evident cele două combatante. Acest lucru poate cântări în economia partidei, dar consider că orice rezultat este posibil în această seară.

Valentin Todea, reporter-special: Consider că este un meci deschis oricărui rezultat, iar argumentele în acest sens ar fi partida câștigată de Voluntari în campionat, meciurile extrem de echilibrate de la acest Final Eight dar și dorința de revanșă a orădenilor după ce au pierdut ultimele trei finale de Cupă. Formația pregătită de Cristian Achim ne-a demonstrat de-a lungul anilor că are prestații mult mai bune în a doua parte a sezonului. Totuși, faptul că a cedat în ultimul act de cinci ori din 2014 încoace arată un anumit blocaj la CSM Oradea când vine vorba de finala Cupei. Faptul că acest meci se joacă fără spectatori poate fi un avantaj pentru gruparea din Ilfov, având în vedere susținerea oferită de suporterii bihoreni în confruntări de acest gen, dar și presiunea pe care ei o pun pe adversari într-un joc cu trofeul pe masă. Prezența la CSO Voluntari a jucătorilor Vlad Moldoveanu și Ousmane Barro, care au cucerit împreună Cupa în 2017 alături de U-BT Cluj-Napoca, poate fi un plus pentru echipa antrenată de Sasha Ocokoljic. Barro a triumfat în această competiție și în 2018, atunci când Giordan Watson, în prezent la Oradea, juca un rol important pentru Cluj în finala contra echipei sale actuale. Dorința de a-și adjudeca în sfârșit acest trofeu poate fi decisivă în cele din urmă pentru CSM Oradea.

Eduard-Nicolae Popa, redactor-șef:  Va fi foarte interesant de urmărit match-up-urile din această partidă. Consider că ambele formații își anulează una alteia avantajele. Voluntari are Joseph și Hickey? Atunci Oradea plusează cu Watson și Holt. Oradea are rotație bună sub panou, cu Zeko, Markovic și Valeika? Dincolo sunt Barro, Vlad Moldoveanu și Djuric. Sigur, bazându-ne pe omogenitatea lotului, Oradea este favorită. Dar nu știi niciodată cine are de câștigat într-o finală. 

foto: sportpictures.eu / Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii