Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea vs Otopeni. Cine merge în playoff?

Costin Marinescu

Costin Marinescu
02.04.2011

OradeaChiar dacă, teoretic, ambele echipe au şanse de a ajunge în faza a doua a campiontului, CSM Oradea şi CS Otopeni vor diputa în această după amiază, practic, meciul decisiv pentru accederea în playoff.

Lăsând la o parte Sibiul, o echipă ce s-a chinuit 25 de etape dar care a sprintat pe ultima turnantă şi dacă va depăşi şi Piteştiul în această rundă se va califica fără probleme în playoff, Oradea şi Otopeniul sunt cele mai îndreptăţite echipe pentru a disputa ultimul loc rămas liber în elită.

Dacă analizăm tot sezonul şi nu ne limităm doar la rezultatele din retur vom observa asemănările dintre parcursul celor două echipe în campionat.

Linia de clasament este egală: 16 victorii şi 13 înfrângeri. Oradea a avut un tur de campionat mai bun, cu 10 victorii şi 5 înfrângeri în timp ce Otopeniul a reuşit un sezon echilibrat, cu 8 – 7 recordul turului şi 8 – 6 până în acest moment în retur.

Considerată revelaţia turului, Oradea nu a mai făcut “meciuri mari” în a doua parte a campionatului, pierzând nu numai cu toate echipele mai bine clasate dar şi cu Energia Rovinari şi CSU Atlassib. De partea cealaltă Otopeniul a avut o evoluţie oscilantă pe tot parcursul campionatului. Echipă “ de pluton” în prima parte, ilfovenii au avut o serie de excepţie în retur, cu 4 victorii din tot atâtea meciuri, printre care a cea mai spectaculoasă a fost cea de pe terenul Stelei. A urmat însă declinul, cu înfrângeri în faţa Sibiului şi Miercurei Ciuc iar “minunea de lângă aeroport” a început să dispară.

Dacă ne uităm la câteva dintre statisticile acumulate din acest sezon vom observa că asemănările dintre cele două echipe continuă. Ambele formaţii sunt aproape egale la numărul de puncte marcate pe meci. Oradea a înscris, în medie, 80.86 puncte pe meci faţă de 78.59 cât are Otopeniul. În schimb, la puncte premise adversarului, egalitatea este perfectă: 77.

Eugen IlieOradea are procentaje puţin mai bune la aruncările de două puncte, 53% la 51% dar ilfovenii condus la aruncările de la mare distanţă, cu 35% la 31.5%. Prezenţa pivoţilor în spaţiul de 3 secunde este doar prima opţiune în atacul Otopeniului, deseori secvenţele de atac dezvoltându-se pentru o aruncare de trei puncte. Iar Eugen Ilie(foto stânga) îşi permite să deseneze astfel de seturi deoarece Aleksandar Belanovic, unul dintre centrii Otopeniului, are procentaj de 46,3% la aruncările de trei puncte iar Cortney Scott şi Marian Minea, alţi doi oameni înalţi din lot, înscriu, de obicei, peste 25% din încercările de la mare distanţă.

Cristi Achim(foto dreapta sus) nu îşi permite acest lux, cu excepţia lui Andelko Mandic niciun alt pivot nu oferă o susţinere consistentă la acest capitol. În schimb cinci jucători dintre cei ce evoluează peste 13 minute pe meci au procentaje la aruncările de două puncte de peste 50%, leader fiind Topchov cu 62.2 procente.

Asemănările dintre Oradea şi Otopeni continuă cu numărul de recuperări şi intercepţii reuşite pe meci (35.1recuperări, respectiv 8.5intercepţii la 33.6recuperări, respectiv 8.7intercepţii).

Aşadar meciul dintre cele două echipe reprezintă o partidă de baraj între două echipe asemănătoare din multe puncte de vedere, care au avut un sezon 2010 – 2011 bun şi cărora le-a lipsit un plus de experienţă pentru a disputa ultima etapă fără nicio grijă.

Mai citiţi şi:

Avancronica partidei

Meciul va fi live pe totalbaschet.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • Lacala :

    Intrare libera?
    O sa fie iarasi intrare libera cum a fost si cu B.C. Mures?Atunci sigur se califica cei din Oradea.Bafta.

    cu 13 ani în urmă (02.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @Lacala
    Da, intrarea va fi libera :)

    cu 13 ani în urmă (02.04.2011) Raspunde
  • Lacala :

    @ Sabin
    Atunci tribunele o sa fie pline din pacate cu oameni care nu prea inteleg baschetul dar stiu sa strige si copii de 15-16 ani care vor sa se bata...pacat...

    cu 13 ani în urmă (02.04.2011) Raspunde
  • crs :

    ...
    Hai CSM! :)

    cu 13 ani în urmă (02.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii