Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrick Richard: „Datorită pregătirii pe care o facem, noi nu ne panicăm niciodată”

Patrick Richard: „Datorită pregătirii pe care o facem, noi nu ne panicăm niciodată”

Miercuri, 11 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a obținut a 17-a victorie din această stagiune și a 8-a în cupele europene. Adversara formației clujene a fost nimeni alta decât CSM CSU Oradea, marea rivală a alb-negrilor și campioana en-titre a României.

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 81-76, iar Patrick Richard a recunoscut la conferința de presă că disputa a fost una dificilă.

A fost un meci greu, însă știm că de fiecare dată când evoluăm împotriva acestei formații va fi dificil. Nu am început deloc bine, dar datorită fanilor și a jucătorilor veniți de pe bancă am primit acel dram de energie de care aveam nevoie. În seara aceasta, Kuti și Calnicenco s-au descurcat foarte bine pentru că ne-au dat energie. După acel moment, am reușit să ne facem jocul. Cum am mai spus, de fiecare dată când întâlnim Oradea va fi greu așa că acesta este doar unul din acele multe dueluri dificile în care ne vom bate cu ei.”

La pauza mare, elevii lui Mihai Silvășan conduceau la nouă puncte și după sfertul al treilea, avantajul crescuse cu trei lungimi. Totuși, finalul a fost unul tensionat așa că Richard a fost întrebat dacă el și coechipierii săi s-au speriat în momentul în care adversarii au reușit să se apropie.

Datorită pregătirii pe care o facem, noi nu ne panicăm niciodată. Pentru asta ne pregătim din luna august și ni se pare că fiecare situație pe care o întâlnim ne este cunoscută. Astfel, nu ne panicăm și avem încredere în fiecare jucător de pe teren. Știm că și antrenorul are încredere și atunci facem fazele importante atunci când este nevoie.”

Precedenta întâlnire dintre cele două tabere a fost adjudecată tot de către U-BT Cluj-Napoca cu scorul de 89-82. Baschetbalistul american a declarat că CSM CSU Oradea nu s-a schimbat foarte tare din acel moment, fiind în continuare o echipă ce caută victoria în orice partidă.

Nu, este aceeași echipă. De fiecare dată când vin aici au în minte dorința de a câștiga. În primul meci, am jucat foarte bine, dar astăzi nu am început bine. Uneori trebuie să câștigi urât, alteori reușești să învingi frumos. Cât timp este o victorie, mie îmi convine.”

La final, Patrick Richard a fost rugat să spună dacă i se pare ciudat sentimentul de a juca două meciuri consecutive împotriva trupei din Oradea.

Nu este ciudat, e doar următoarea partidă. Ei sunt campionii și noi vrem să obținem titlul. Prin urmare, ne vom deplasa acolo și vom încerca să obținem victoria.”

Sâmbătă, 14 decembrie, CSM CSU Oradea primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-un joc din etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii