Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Performanțe excelente pentru străinii lui U-BT în victoria din Suedia

Performanțe excelente pentru străinii lui U-BT în victoria din Suedia

Lipsiță de Karlo Zganec, U-BT Cluj-Napoca s-a deplasat pe terenul lui Sodertalje Kings, pentru primul meci din FIBA Europe Cup. Jucătorii formației ardelene au reușit un sfert trei foarte bun și apoi și-au păstrat calmul pe finalul jocului, câștigând cu 86-80.

În ultima etapă din LNBM, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe BCM U FC Argeș Pitești în prelungiri, după o partidă foarte dificilă. Clujenii au comis 26 de turnovers, dintre care 14 le-au aparținut lui Darko Planinic și Patrick Richard.

În jocul din Suedia, elevii lui Mihai Silvășan au adunat doar 11 greșeli și au înregistrat 37 de recuperări (9 ofensive) și 26 de pase decisive.

De asemenea, patru dintre străinii lui U-BT Cluj-Napoca au contabilizat minim 15 puncte: Donatas Tarolis (20 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace), Darko Planinic (17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție), Patrick Richard (15 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție) și Artis Ate (15 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări).

Din punct de vedere al procentajelor, cei patru baschetbaliști au avut 56.6% din interiorul semicercului (17/30), 41.2% de la distanță (7/17) și 75% de la libere (12/16). De asemenea, toți au fost decișivi pe finalul încleștării. Ate și Richard s-au remarcat cu reușite de la distanță, Planinic a transformat două aruncări libere foarte importante și Tarolis a făcut o apărare excelentă.

În următoarea etapă din FIBA Europe Cup, U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pe Balkan Botevgrad. Duelul va avea loc marți, 29 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii