Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2011. AVANCRONICĂ. CSA Steaua Turabo Bucureşti - BC Mureş Târgu Mureş

Viorel Sălceanu foto: Radu Roşca

Viorel Sălceanu foto: Radu Roşca
12.04.2011

După un sezon lung, miercuri (13.04.2011) demarează playoff-ul Campionatului Naţional de Baschet Masculin Divizia A, ediţia 2010 – 2011. 

Capul de afiş al primei seri fiind partidele dintre CSA Steaua Turabo Bucureşti și BC Mureş Târgu Mureş. În prima rundă din Playoff se joacă după sistemul cel mai bun din 5 jocuri (2 – 2 – 1), Stănescu&Co având avantajul terenului propriu (în cazul în care este nevoie de un al 5 lea meci, acesta se va disputa pe terenul celor de la Steaua Turabo). Primele două partide ale serie se vor disputa în Sala Mihai Viteazul din Bucureşti, mai exact pe 13 şi 14 aprilie, de la ora 18:00, ambele partide find difuzate în direct de către postul TVR 3.

CSA Steaua Turabo Bucureşti a avut un sezon regulat bun, ei reuşind să termine pe locul 4, prezentând un bilanţ general de 21 de victorii şi 9 înfrângeri. Cel mai bun jucător al Steliştilor este Virgil Stănescu cu medii de 13.7 puncte, 6.3 rec având un indice de eficienţă de 14.1. În meciuriile contra BC Mureş el înregistrând medii de 12.5 puncte, 9 rec cu o eficienţă de 15.5 unități.

De partea cealaltă BC Mureş Târgu Mureş a terminat sezonul pe locul 5, având tot atâtea victorii şi înfrângeri ca şi echipa din capitală, rezultatul meciuriilor directe (81 – 79 în tur pentru Mureş şi 101 – 68 în retur în favoarea echipei lui Bavcevic) cât şi coşaverajul mai slab a trimis echipa de pe malul Mureşului sub locuriile fruntaşe din clasament. Cei mai buni jucători ai echipei lui Déri Csaba sunt Forte (16.7 p 8.7 rec, 19.7 eff) şi Mladenovic (16.6 p 7.3 rec 19.8 eff), ambii excelând meci de meci în culorile clubului.

Cheile jocului:

Steaua este una dintre echipele cu cea mai bună bază de jucători autohtoni, turnuriile Stănescu şi Căruţaşu sunt nume grele în zona de 3 secunde, ei fiind ajutaţi de pe bancă de Smith şi Popescu, de partea cealaltă, singurul pivot „clasic” al mureşeniilor este Mladenovic care va avea mult de muncă în fața pivoțiilor echipei adverse.

Mureşul are poate cei mai mulţi jucători pe poziţia 4 (Lăpuşte, Dumitru, Jakab, Căpuşan) care vor avea sarcina de a încerca de a se folosi de viteză împotriva jucătorilor masivi de la Steaua.

Un alt „match up” de urmărit va fi, duelul dintre Nikolov şi Forte, anihilarea lui Forte este probabil una dintre problemele echipei din capitală, va fi interesant de văzut cum va aborda Bavcevic această problemă.

În duelul conducătorilor de joc, Déri contează pe poate cel mai experimentat conducător din campionat, Cooley care va fi secundat de pe bancă cu noul venit Straight. Deşi cu Cooley în teren Mureşul are un avantaj clar, îi va fi greu „spiriduşului” să joace 40 de minute, de aceea jocul lui Straight va fii un factor important.

 

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii