Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2011. AVANCRONICĂ. Gaz Metan Mediaş – CSM Oradea

Andrada Comănici

Andrada Comănici
12.04.2011

Gaz Metan Mediaş   CS Municipal Oradea
 

 

Sala Sporturilor din Mediaş 

 

CSM Oardea

Miercuri şi joi (13-14 aprilie) Gaz Metan Mediaş va întâlni pe teren propriu formaţia CSM Oradea în primele două meciuri ale seriei de cinci dispute care vor decide numele uneia dintre semifinalistele acestei ediţii de campionat.

Gaz Metan Mediaş a încheiat sezonul regulat pe ultima treaptă a podiumului cu un total de 23 de victorii şi 7 înfrângeri, în timp ce orădenii s-au clasat pe poziţia a şasea cu un bilanţ mult mai echilibrat în ceea ce priveşte rezultatele, având în cont 17 victorii şi 13 înfrângeri.

Dacă gaziştii au fost siguri de locul în play-off cu mult înainte de finalul sezonului regulat, adversarii de pe Crişul Repede şi-au obţinut locul în primele opt formaţii pe ultima sută de metri, ca urmare a victoriei din ultima etapă împotriva celor de la CS Otopeni.

Gaziştii au avantaj net în faţa celor de la CSM Oradea în ceea ce priveşte rezultatele din partidele directe. Meciul tur, jucat în Arena Antonio Alexe s-a încheiat cu scorul de 67-83, remarcaţii partidei respective fiind Sasha Topchov cu 23 de puncte şi Titus Nicoară cu 21 de puncte. Bătălia din retur s-a dat la Mediaş unde elevii lui Bruno Soce s-au impus categoric cu scorul de 97-72, meciul fiind marcat totodată şi de un dublu debut în Divizia A: Patrick Marcu pentru gazde şi Bosko Stojakovic pentru orădeni. De remarcat este faptul că de la venirea lui Cristian Achim pe banca tehnică a lui CSM Oradea, echipa nu au reuşit să învingă niciodată formaţia de pe Târnava Mare.

Interesant este că întocmai orădeanul Titus Nicoară este cel care face furori în tabăra celor de la Gaz Metan. Extrema în vârstă de 23 de ani deţine supremaţia în lotul medieşenilor la capitolele eficienţă, cu un indice de 19.2, medie puncte înscrise pe meci, 15.4, şi recuperări per partidă, 9.6.

Cei mai buni jucători ai echipei din Oradea sunt doi sârbi care îşi împart conducerea la cele patru capitole. Dacă Andjelko Mandic este liderul marcatorilor cu o medie de 14.2 puncte înscrise, Nemanja Maric şi-a asumat celelalte trei categorii: recuperări, cu o medie de 4.5 pe meci, pase decisive, 3.4 per partidă, şi eficienţă cu un indice de 14.4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii