Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2011. BCM U Piteşti - CSU Ploieşti 72 - 74

Costin Marinescu

Costin Marinescu
18.04.2011

  21-19, 15-15, 22-20, 14-20  
              72 - 74   
 BCM U Piteşti STATISTICA CSU Ploieşti

Vladimir Arnautovic a explicat fiecare înfrângere sau meci mai slab făcut de echipa sa din acest sezon prin lipsa de experienţă a jucătorilor. Ceea ce a uitat de fiecare dată să spună antrenorul lui CSU Ploieşti a fost faptul că îl are în lot şi pe Cătălin Buralcu, un jucător capabil să câştige un meci de unul singur atunci când este motivat. Iar meciurile din Playoff sunt adevărata sa motivaţie.

De-a lungul acestei serii Burlacu a făcut două lucruri: a marcat peste 24 de puncte pe meci şi a ieşit în evidenţă în faza ofensivă în sferturile unu şi patru. Iar aceste două lucruri, combinate, au adus trei victorii şi o calificare facilă în semifinalele campionatului pentru CSU Ploieşti.

Pivotul Asesoftului a marcat 9 din cele 31 puncte ale sale în primul sfert şi 13 în cel de-al patrulea. Punctele primul sfert au ajutat Ploieştiul să rămână aproape pe tabelă de o echipă a Piteştiului condusă excelent de Donte Gennie (14 puncte în prima perioadă) iar prin reuşitele din ultimul sfert şi-a adus echipa în avanzaj cu 5:30min rămase de joc şi a mărit ecartul la 4 lungimi, 64 – 68, cu 3:30min până la final.

Gennie, care a terminat meciul cu 32 de puncte, a redus diferenţa la un singur punct, 67 – 68 cu un minut şi jumătate rămas de joc însă Burlacu a continuat să fie leaderul din teren al prahovenilor, marcând un coş cu fault şi ducând scorul la 67 – 71. Gennie îi răspunde cu o aruncare de la mare distanţă, Westroll înscrie şi el iar cu 7 secunde până la final Adrian Voinescu marchează un coş de două puncte pentru 72-73 şi Ploieştiul cere timeout.

Tensiunea finalului îşi spune cuvântul iar ambii jucători în jurul cărora s-a învârtit jocul celor două echipe greşesc inexplicabil şi riscă să se transforme în câteva secunde din  îngeri în demoni. Burlacu este faultat imediat după ce se termină timpul de odihnă cerut de Arnautovic dar în loc de a sigila victoria acesta ratează ambele libere şi prelungeşte agonia. Norocul Ploieştiului pe final a purtat numărul şase pe tricou. Szijarto, căci despre el este vorba, forţează un turnover la Gennie iar din faultul rapid al Piteştiului ies două aruncări libere din care Quarraan înscrie doar una singură. Stefanovic ratează aruncare finală şi încheie sezonul actual pentru BCM U Piteşti.

Ploieşti se impune cu 74 – 72 şi accede în semifinale urmând să întâlnească în această fază a competiţiei pe câştigătoarea seriei dintre Steaua Turabo şi BC Mureş.

Cu 12 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive şi o excelentă apărare la Gennie în ultimele secunde ale meciului, Levi Szijato a fost ajutorul perfect al lui Burlacu. Quarraan şi Tudor au fost ceilaţi doi jucători ai Ploieştiului care au treminat partida cu peste 10 puncte marcate. Americanul a înscris 11 puncte şi a reuşit 8 recuperări iar românul a bifat 10 puncte, 4 recuperări şi 4 pase decisive.

Din păcate pentru Tudor Costescu şi echipa sa, efortul lui Gennie nu a fost susţinut pe măsură de coechipieri. Doar Voinescu şi Stefanovic au atins cota 10 în dreptul punctelor marcate, sârbul fiind, prin cele 9 recupeări, şi la un pas de double double. Eichelberger a reuşit 8 puncte şi tot atâtea recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii