Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. CSU Atlassib Sibiu – ”U” Mobitelco BT Cluj Napoca 63-81

Andrada Comănici

Andrada Comănici
18.04.2011

CSU Atlassib Sibiu     "U" Mobitelco BT Cluj Napoca 

63-81

(14-18; 13-19; 26-22; 10-22)

  Rezultat meci 1: 98-75  
  Rezultat meci 2: 85-74

În scandările răsunătoare ale galeriei galben-albastre şi ale micii, dar însufleţitei, galerii clujene, ”U” Mobitelco BT Cluj Napoca a învins şi în cel de-al treilea meci formaţia CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 63-81. Astfel, cu trei meciuri câştigate şi nici unul pierdut, clujenii antrenaţi de Marcel Ţenter au trecut, în minimul de confruntări posibile, de echipa de pe Cibin, calificându-se mai departe în faza semifinală. De cealaltă parte, drumul în play-off, şi implicit sezonul baschetbalistic 2010-2011, se încheie aici pentru echipa din Sibiu.

Pentru startul partidei, Cătălin Vulc i-a trimis în teren pe Milos Markovic, LeVar Seals, Justin Herndon, Cristian Crăciun şi Earl Brown, pe când tehnicianul echipei de pe Someş a mizat pe Branko Cuic, Zoran Krstanovic, Kyndall Dykes, Paul Chetreanu şi Mihai Silvăşan.

Primele puncte ale confruntării au venit în urma a două aruncări libere transformate de Branko Cuic pentru formaţia oaspete, următoarele 3 minute fiind presărate cu multiple ratări ale ambelor echipe, liniştea aşternută pe terenul Sălii Transilvania fiind ruptă de americanul lui CSU, LeVar Seals, acesta înscriind din spatele semicercului, 3-2. Punctele au curs apoi atât de partea gazdelor, cât şi de partea clujenilor, scorul la jumătatea primului act de joc arătând diferenţă minimă în favoarea lui CSU, 8-7. Krstanovic şi Lawrence au forţat, reuşind un parţial de 0-6 care i-a adus la cârma meciului pe elevii lui Marcel Ţenter, 8-13. Sârbul sibienilor, Milos Markovic a fost cel care cu 2 aruncări libere transformate a tăiat elanul echipei vizitatoare. Cu un minut înainte de finalul primului sfert David Lawrence şi-a demonstrat precizia din spatele semicercului, dar Justin Herndon i-a răspuns cu un three-point-play închizând situaţia primului sfert, 14-18 la prima pauză.

Sfertul secund a debutat cu un fault al echipei din Cluj urmat de un air-ball al lui Stefan Atanackovic în încercarea de a marca din spatele semicercului. Primele puncte ale actului doi s-au marcat din aruncări libere pentru ambele tabere, Thomson a punctat o dată pentru ”U” şi Markovic de 2 ori pentru CSU, 16-20. În minutele următoare clujenii s-au desprins simţitor ca urmare a unui run de 2-9, însă LeVar Seals a sunat trezirea pentru colegii săi cu o aruncare de după semicerc, scor 21-29 după 15 minute de joc. Silvăşan şi Krstanovic u marcat pentru ca tabela să înregistreze cea mai mare diferenţă de puncte de până atunci, de 12 puncte, la scorul de 21-33. Deşi s-a ratat mult, pe final de sfert CSU a apăsat uşor pedala de acceleraţie reuşind să recupereze sensibil din handicap, fiind conduşi cu 10 puncte la intrarea la cabine, scor 27-37.

Cele două rivale au revenit pe teren în scandările galeriei sibienie, care a creat o atmosferă de invidiat. Sibienii din teren au simţit sprijinul publicului şi au îbceput cel de-al treilea act cu un parţial de 5-0, lăsând doar 3 lungimi între ei şi echipa oaspete, 32-37. Principalul marcator al oaspeţilor, Zoran Krstanovic, a înscris primele puncte ale Clujului după pauza mare, iar Markovic şi Herndon au pus 4 puncte consecutive în contul gazdelor pentru a micşora distanţa dintre echipe, 38-41. Simţind pericolul aproape Krstanovic şi Thomson au punctat din nou, dar aceeaşi Markovic şi Herndon au păstrat CSU în joc, tabela indicând 42-45 după 26 de minute ăncheiate de la primul fluier al partidei. Dykes şi Cuic, cu un three-point-play, au distanţaţt din nou echipa universitară la 8 puncte, 42-50, iar David Lawrence a ajuns la cota 3 în privinţa greşelilor personale faultându-l pe aruncare de 3 puncte pe americanul lui CSU, LeVar Seals, acesta din urmă transformând 2 din 3 aruncări libere oferite, 44-50. Krstanovic nu a greşit nici de după linia de 6.75, dar în ăncercarea de a-l imita pe sârbul lui ”U”, Seals şi Atanackovic au dat greş. Pe final de sfert 3, punctele au curs pentru ambele grupări, clujenii intrând în ultima pauză cu avantaj de 6 puncte la scorul de 53-59.

Ultima perioadă de joc a fost dominată de tabăra vizitatoare, Clujul asumându-şi ultimul sfert cu un parţial de 10-22. Primele puncte au venit abia în minutul al doilea al ultimului act, Branko Cuic marcând pentru oaspeţi. Atanackovic a replicat imediat, dat căpitanul lui ”U” a scuturat plasa coşului din spatele semicercului, înscriind primele puncte ale unui parţial de 1-7 reuşit de echipa sa, scor 56-68. În ciuda eforturilor echipei galben-albastre, diferenţa de scor s-a păstrat, chiar a crescut cu un punct, tabela indicând avantaj clujean de 13 puncte la jumătatea sfertului final, 59-72, iar Cuic a „lovit” din nou pentru a creşte şi mai mult distanţa, 59-74. În ultimle minute ale confruntării singurii care au mai marcat pentru CSU au fost Atanackovic şi Herndon, pe când avansul oaspeţilor a crescut vătând cu ochii prin reuţitele lui Lawrence, Dykes şi Krstanovic, 63-81, scor la care arbitrul central, Marius Ciulin, a fluierat finalul disputei.

 

Principalii marcatori din disputa de la Sibiu au fost:

CSU Atlassib Sibiu: LeVar Seals – 17 puncte, 5 recuperări, 1 pasă decisivă; Justin Herndon – 16 puncte, 11 recueprări; Milos Markovic – 11 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive.

”U” Mobitelco BT Cluj Napoca: Zoran Krstanovic – 26 puncte, 15 recuperări, 1 pasă decisivă; Kyndall Dykes – 13 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive; Branko Cuic – 12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive; David Lawrence - 12 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii