Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. Gaz Metan Mediaş – CSM Oradea 84-77

Andrada Comănici

Andrada Comănici
13.04.2011

Gaz Metan Mediaş   CS Municipal Oradea
    

84-77

(19-26; 19-14; 19-17; 27-20)

        
 

Meciul 2 - 14 aprilie 2011

Sala Sporturilor din Mediaş, ora 20:00

 

Gaz Metan Mediaş şi-a aigurat în această seară (13 aprilie) prima victorie din seria de cinci meciuri a fazei sferturilor în faţa formaţiei CSM Oradea cu scorul de 84-77 (19-26; 19-14; 19-17; 27-20), preluând conducerea cu 1-0 la general. Deşi au pornit în luptă ca favotiţi, fiind echipa mai bine clasată şi având de partea lor şi avantajul terenului propriu, băieţilor antrenaţi de Bruno Soce le-a fost totuşi greu să îşi adjudece acest prim rezultat pozitiv. Oradea a fost echipa care a  început jocul mai bine , controlând situaţia în prima jumătate a confruntării. După ce de-a lungul primei reprize aceştia au reuşit să se distanţeze până la 9 lungimi, 19-28, Mandic şi compania au scăzut uşor ritmul întrând totuşi pe plus la vestiare după 20 de minute de joc, la scorul de 38-40. Sfertul al treilea a stat sub semnul balanţei, la fel şi începutul ultimului act al disputei, ruptura decisivă începând să se producă doar în ultimele patru minute de joc.

Startul partidei a surprins pe teren următorul cinci medieşean: Ivan Ivanovic, Deven Mitchell, Ionuţ Drăguşin, Tudor Dumitrescu şi Jarett Howell, pe când oaspeţii din Oradea au decis să se bazeze pentru început pe Nemanja Maric, Rareş Paşca, Sasha Topchov, Andjelko Mandic şi Tyronn Mitchell.

Partida nu a început deloc bine pentru niciuna dintre cele două echipe, atât Gaz Metan, cât şi Oradea regăsindu-se în imposibilitatea de a-şi finaliza cu success atacurile. Primele puncte ale confruntării au fost puse pe tabelă abia în cel de-al doilea minut de joc, Ionuţ Drăguşin a reuşind într-un final să treacă mingea prin inel, 2-0. Primul marcator al taberei adverse a fost Sasha Topchov, acesta restabilind egalitatea şi echipa lui Achim a preluat conducerea în urma unei primei aruncări de la distanţă a disputei, marca Rareş Paşca, 2-5. La jumătatea primului act de joc balanţa s-a aflat din nou în echilibru, la 7 puncte, reflectând evoluţia lucrurilor din teren. În secundele următoare, prin Maric şi Topchov Oradea s-a distanţat la 5 puncte, diferenţa menţinându-se până cu un minut şi jumătate înaintea primei pauze, când avansul oaspeţilor a crescut şi mai mult, fluierul de final al primului sfert venind la scorul de 19-26.

La fel ca şi prima perioadă a confruntării şi actul secund a debutat cu o perioadă de secetă, niciuna dintre cele două formaţii neizbutind să găsească drumul spre panoul advers. Minutul 12 al partidei a adus alte două puncte orădenilor, Mandic plusând avansul echipei sale, 19-28, şi pe tabelă se înregistra cea mai mare diferenţă de puncte de până la momentul respectiv. Cu cinci puncte consecutive înscrise Gaz Metan a reuşit să recupereze simţitor din handicap, scor 24-28. Elevii lui Cristian Achim şi-au mai păstrat pentru o perioadă avantajul înregistrat, dar în urma unui tur de forţă al lui Mitchell, Velickovic şi Muntean, medieşenii au readus echilibrul pe tabelă la 36 de puncte cu un minut şi jumătate înaintea pauzei mari. Cu toate acestea CSM Oradea a mai avut suficient timp pentru a înscrie din nou, astfel oaspeţii au intrat la cabine cu avantaj de două puncte la scoul de 38-40.

La reîntoarcerea de la cabine oaspeţii au început cum nu se putea mai bine, prin a se distanţa, ca urmare a unei lovituri din spatele semicercului a lui Rareş Paşca, 38-43. Mediaşul a răspuns pe măsură echipei vizitatoare, iar ca urmare a unui parţial de 6-0, aceştia au reuşit să treacă la conducere la scorul de 44-43. Dacă la jumătatea sfertului al treilea tabela indica avantaj de două puncte în favoarea celor de la CSM Oradea, cele două formaţii au mers umăr la umăr până la ultima pauză, balanţa reechilibrându-se pe rând la 55 şi respectiv 57 de puncte, acesta din urmă reprezentând şi scorul înregistrat de tabelă după 30 de minute de joc efectiv. De remarcat este faptul că cea de-a treia perioadă de joc a disputei a fost şi cea mai strânsă, gaziştii fiind autori a 19 puncte, orădenii reuşind şi ei să îşi treacă în cont 17 puncte.

Actul final al jocului a fost inaugurat după 17 secunde de Jarrett Howell, autor a două libere fructificate pentru echipa gazdă, următoarea reuşită, aparţinându-i lui Nemanja Maric, venind după un minut fără coş, scor din nou în echilibru, 59-59. Minutul 33 al meciului a adus avans de 4 puncte echipei din Mediaş la scorul de 66-62, determinându-l pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă pentru elevii săi. Pauza le-a priit orădenilor, imediat după revenirea pe parchet americanul Tyronn Mitchell scuturând plasa coşului din spatele liniei de 6.75, minimizând avatnajul gazdelor, 66-65. La jumătatea sfertului lucrurile erau departe de a fi decise, diferenţa de pe tabelă de doar 3 puncte în favoarea gaziştilor fiind irelevantă. Cu Schachtner autor a două libere, CSM Oradea ameninţa din nou cu revenirea la conducere, însă cu o aruncare de 3 puncte a lui Velickovic şi un three-ppoint-play al lui Deven Mitchell, cei de la Gaz Metan şi-au luat avânt de 7 puncte, scor 76-69, cu 3 minute de joc rămase de disputat. Punctele au curs pe final de sfert patru pentru ambele tabere, Cristian Achim cerând un ultim time-out la scorul de 82-73. Safturile de la pauză ale tehnicianului orădean nu au fost însă suficiente pentru a mai întoarce soarta partidei, astfel finalul confruntării a fost fluierat de către principalul Mircea Şerban la scorul de 84-77.

 

Principalii marcatori ai confruntării de la Mediaş au fost:

Gaz Metan Mediaş: Deven Mitchell – 20 puncte, 7 recuperări; Ionuţ Drăguşin – 18 puncte, 8 recuperări; Jarrett Howell – 16 puncte, 1 recuperare, 4 pase decisive; Uros Velickovic – 13 puncte, 1 recuperare, 1 pasă decisivă.

CS Municipal Oradea: Sasha Topchov – 20 puncte, 12 recueprări; Tyronn Mitchell – 19 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive; Nemanja Maric – 16 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive; Andjelko Mandic - 12 puncte, 2 recuperări, 2 pase desicive.

 

Cel de-al doilea meci al seriei Gaz Metan – CSM Oradea se va disputa mâine, 14 aprilie, în Sala Sporturilor din Mediaş, începând cu ora 20:00 şi transmitere în direct pe Digi Sport Plus.

Desemnaţi pentru arbitrarea partidei secunde au fost Mircea Şerban, Vlad Potra, Dragoş Nicolae, comisar din partea Federaţiei Române de Baschet fiind delegat Bogdan Bădilă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii