Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. AVANCRONICĂ BC Timişoara - BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
12.04.2011

Faţă în faţă cu coşmarul! Aşa vor fi bănăţenii miercuri seara pe parchetul sălii Constantin Jude când întâlnesc BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, formaţia care a reuşit să îi administreze două înfrângeri în acest sezon, i-a scos din play-off şi l-a demis pe Dragan Petricevic. Cele două grupări caută victoria încă din prima rundă a play-out-ului, pentru a elimina orice emoţie legată de rămânerea pe prima scenă.

Teoretic, partida de miercuri şi mai apoi cea de joi, arată pe hârtie o favorită în prisma Timişoarei. Asta dacă nu ştii că alb-violeţii au pierdut de două ori pe teren cu ciucanii. Prima oară, în turul campionatului, într-un meci pe care bănăţenii regretă amarnic că l-au jucat în devans. Se gândeau atunci la cupele europene. "Până la urmă nu am mai jucat nici în Europa şi am şi pierdut", spuneau cu năduf gazdele de miercuri. Apoi, în retur, când şansa Banatului de a ajunge în play-off atârna de un fir de aţă au venit Hannah, Tucker şi Coleman şi au făcut spectacol în "Olimpia", provocând apoi şi demisia lui Dragan Petricevic.

Parcursul celor două formaţii din punct de vedere al formei sportive îi este uşor favorabil Ciucului. Trupa lui Laszlofy Boton a pornit extrem de greu în campionat, iar în iarnă avea o singură victorie, tocmai cu Timişoara. Americanii convertiţi în ciucani şi-au dat drumul la joc în partea a doua a sezonului şi au acumulat până la urmă 6 victorii, încă una cu Timişoara, plus succese cu Iaşi, Craiova, Otopeni şi Braşov. Timişorenii au evoluat în schimb slab în prima parte a sezonului, iar în retur au alternat meciurile câştigate la limită cu cele pierdute la scor.

Pauza dintre sfârşitul sezonului regulat şi primele meciuri din play-out a rearanjat probabil şi starea fizică a jucătorilor şi i-ar putea scoate din formă pe ciucani. Bănăţenii promit că istoria nu se va mai repeta şi că vor trece de BC Perla Harghitei în numărul minim de meciuri pentru a avea timp apoi de căutat antrenor şi jucători pentru sezonul viitor. Meciurile cu Miercurea Ciuc sunt şi proba pentru care a fost numit interimarul Djordje Jovicic, anume de a scăpa repede de emoţiile play-out-ului.

Timişoara are şi avantajul terenului propriu în disputa de "3 din 5" cu ciucanii, primele două jocuri urmând să se dispute în Banat. Jocul de debut este miercuri de la ora 19:00 în sala Constantin Jude.

2 comentarii la aceasta stire:
  • lmnwam :

    Bennet
    Joaca acest Bennet la Harghiteni sau la Banateni?

    cu 13 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @lmnwam
    Benner joaca la CSM Bucuresti. S-a produs o confuzie intre Hannah si Bennet si s-a rezolvat. Multumim pentru observatie!

    cu 13 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii