Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. AVANCRONICĂ. CS Energia Rovinari - Politehnica Iași

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
12.04.2011

În cursul acestei săptămâni, pe 13 și 14 aprilie, la Sala Sporturilor din Tg-Jiu, cu începerea orelor 19.00, se vor disputa primele două partide ediția 2011 a Playout-ului, între actualele ocupante ale locului 10 respectiv 15 în clasamentul inferior al campionatului prim divizionar masculin, Energia Rovinari și Politehnica Iași. Pentru echipa gazdă, cele doua meciuri, par la prima vedere o simplă formalitate și un ultim prilej în acest sezon de a-și încânta suporterii, aceștia declarându-se încrezători în șansa lor de a-și adjudeca trei victorii consecutive. Pe de altă parte, echipa Iașului vine la Tg-Jiu cu speranța unei evoluții foarte bune, încercand să producă o supriză pe teren advers.  


În istoria partidelor directe dintre cele două formații, confruntări având loc în premieră în actuala ediție de campionat, echipa gorjană a reușit să se impună de fiecare dată, câștigand cele două dispute cu scorul de 84-60 respectiv 87-69. În ambele meciuri, formația gorjană pare să fi dominat la toate capitolele. În timp ce performerii de la echipa Energiei, în prima partida, au fost Louis Darby cu un indice de 34 la eficiență( 30 Pct., 6 Rec., 2 Pd.) și Rafal Bigus cu un double-double( 10 Pct. 10 Rec.), de la echipa ieșeană s-a remarcat Mădalin Nicolae cu 18 pct. și un indice de 15 la eficiență. În retur, în partida disputată de cele două echipe pe terenul gorjenilor, extrema Energiei, Louis Darby a fost din nou cel mai bun de pe teren cu o eficiență de 24 ( 18 Pct., 7 Rec., 5 Pd.,) alături de adversarul său, Leroy Dawson, autor al unui double-double, ( 11 Pct., 10 Rec.)

Parcursul celor două echipe în această ediție de campionat nu a însemnat tocmai o performanță, în ceea ce privește numărul de victorii raportat la cel a înfrângerilor.
 
Energia Rovinari a terminat sezonul regulat la fel ca anul trecut, încheindu-și socotelile cu un număr egal de victorii și înfrângeri în 30 de etape. De asemnea, și în acest sezon ca și în cel precedent, formația gorjană a fost departe de a-și atinge performanața de la debutul său, în urma cu trei ani, pe prima scena baschetbalistică, atunci când reușea accederea în play-off, de pe locul 7, dar și clasarea pe podiumul Cupei României, pe locul 3.


În timp ce în actula ediție de campionat, formația gorjană a bifat cea de-a treia prezența consecutiva în primul eșalon baschetbalistic, gruparea ieșeană a revenit, după o absență de 4 ani, pe șcena baschetului românesc. Debutul acestora nu a reprezentat tocmai o performanță, ieșenii terminând sezonul cu 5 victorii respectiv 25 de înfrângeri, având ca obiectiv evitarea retrogradării.

Deși gruparea grojană pornește cu prima șansă în confruntările de miercuri și joi, iar oaspeții se află într-o situație delicată în ierarhia primei ligi, meciul se anunță unul destul de echilibrat, Politehnica întarindu-se de curând prin venirea lui Brice Kabengele, ce pare să-și fi motivat noii coechipieri.
 
Un duel interesant va fi cel dintre cei doi rivali de la All Star Game, Louis Darby și Leroy Dawson, cel din urmă fiind principala armă a echipei ieșene cu o statistică impresionantă în acest sezon, fiind cel de-al doilea performer la numărul de puncte înscrise, cu o medie de 21,1 pe meci. De asmenea, actualul componentul al Politehnicii, Constantin Amărghioalei se va afla și el la a cea de-a treia, respectiv a patra dispută împotriva fostei sale echipe, din sezonul precedent.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii