Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. AVANCRONICĂ. Politehnica Iași - Energia Rovinari (Meci 3)

Ionuț Horhogea, Foto: sportingorj.ro

Ionuț Horhogea, Foto: sportingorj.ro
17.04.2011

Politehnica Iaşi  Scor general: 1 - 1 Energia Rovinari

         

  Sala Polivalentă, Iaşi  

ora 18:00

         
  Rezultat meci 1: 86 – 90  
  Rezultat meci 2: 108 – 100

Luni și marți, mai exact pe 18 și 19 aprilie, în sala Polivalentă din Iași se vor întâlnii formațiile Politehnica Iași și Energia Rovinari, în meciurile trei și patru din cadrul playout-ului Diviziei A Masculine de baschet.

Mai citiţi

Slobodan Nikolic crede că diferenţa din meciul 2 ar fi putut fi mai mare

Leroy Dawson se arată nemulţumit de atitudinea gorjenilor

Porter Troupe 2010-2011 highlights

După primele două confruntări scorul arată un surprinzător 1-1, ieşenii furnizând, în primul meci de la Rovinari, o mare surpriză atunci când au izbutit să învingă cu scorul de 90-86. Cea de-a două partidă a fost câştigată, la mare luptă, de gorjeni cu scorul de 108-100, oaspeții făcând din nou un meci bun, în condiţiile în care un jucător de bază, McCoullough, a înscris doar 2 puncte, făcând poate cel mai slab meci al sau de când activează sub culorile ieşene.

Spiritele au fost inflamate odată cu declaraţia antrenorului sârb al formaţiei din Rovinari, Slobodan Nikolic, care a declarat că vine la Iaşi să predea baschet şi doreşte o victorie la 20 puncte diferenţă. Nikolic se bazează în primul rând pe americanii Porter Troupe şi Louis Darby(deşi este anunţat accidentat, este foarte posibil că el să forţeze şi să încerce să joace), pe uriaşul polonez de 2.16 cm Rafal Bigus(un recuperator de mare clasă care a reuşit să anihileze, în special la Rovinari, jucători consacraţi ai baschetului românesc) pe ex-ieșeanul Silviu Lupusavei şi pe sârbii Milan Oluic şi Alexander Kalanj.

La prima vedere oaspeţii par mari favoriţi ai acestor două întâlniri, nu numai prin omogenitatea lotului, dar şi prin valorile individuale ale jucătorilor gorjeni. Amfitronii antrenaţi de fostă mare glorie locală, Costel Moscalu, sunt conştienţi că doar un miracol poate face ca ei să se impune în ambele partide din Sala Sporturilor. Pentru acest lucru este necesar ca Dawson să fie iarăşi vioară întâi a echipei ieşene şi să fie secondat cu mare precizie de cei doi „locotenenţi” ai săi Kabengele şi McCoullough. Fanii aşteaptă(care vor veni în număr mare la meci) de la Mădălin Nicolae să onoreze banderola de căpitan de echipă şi să-şi poarte echipă spre victorii care ar putea fi vitale pentru baschetul masculin ieşean. De la Nenad Marinkovic se doreşte repetarea evoluţiei foarte bune din al doilea meci, atunci când a înscris 24 puncte, iar Moscalu şi Amarghioalei care sunt jucători plin de calităţi pozitive, să dovedească că experienţă acumulată pe teren a fost benefică şi să-şi ajute coechiperii în momentele grele.

Prima partidă va fi arbitrată de Fabiana Nițu, Ioniță Liviu, Istvan Bertalan, comisar din partea FRB fiind Takacs Karoly.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii