Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. CRONICĂ BC Timişoara - BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 97-88

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
15.04.2011

Joi, după Miercurea Ciuc. Aşa poate fi descrisă partida a doua dintre BC Timişoara şi BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Leii din Banat s-au impus din nou, dar nu la fel de categoric ca miercuri când au câştigat la 30 de puncte. Joi, bănăţenii au învins cu 97-88 şi conduc acum seria din play-out cu 2-0. Alb-violeţii mai au nevoie de o singură victorie pentru a putea intra în vacanţă.

Partida de joi a fost în parte o copie a celei disputate cu o zi mai devreme. Bănăţenii au început la fel de concentraţi şi s-au distanţat încă din startul jocului. Primul sfert a fost controlat clar de bănăţeni, care s-au aruncat repede în atac şi au fructificat şansele avute prin Pesic şi Markovic, iar Dzambic a încercat şi el câteva pătrunderi individuale. Alb-violeţii au câştigat primul act cu 22-14.

Spre deosebire de celelalte jocuri, antrenorul timişorenilor Djordje Jovicic nu a mai făcut schimbări în primul "5" şi a mers pe mâna aceloraşi jucători şi în sfertul doi. Sârbul şi-a împins mereu jucătorii în atac şi era foc şi pară la fiecare ratare. Ciucanii nu au avut replică în apărare, dar au fost ţinuţi în joc de Hannah, Coleman şi Tucker. Gazdele au tranşat însă şi actul secund, 26-19 şi la pauză timişorenii aveau un avans de 15 puncte.

Meciul s-a schimbat uşor după pauză. Dacă timişorenii şi-au respectat norma în atac, "ciucanii" Huffman şi Tucker au început sarabanda şuturilor de 3 puncte. Replica a venit de la Habus, Markovic şi Dzambic, iar sfertul trei a fost unul fructuos pe tabelă, dar şi spectaculos. Alb-violeţii au câştigat sfertul la două lungimi, 24-22 şi aveau 17 puncte avans.

Timişorenii nu şi-au încheiat recitatul şi au dus ecartul la 23 de puncte cu 7 minute înainte de final. Jucătorii au spus însă parcă "stop" şi s-au relaxat prea mult, dându-le oaspeţilor şansă de a reveni în joc. Ciucanii au punctat din toate poziţiile, dar mai ales prin Huffman care a făcut un sfert excelent, cu 4 din 4 de la distanţă, iar în numai 5 minute, oaspeţii s-au apropiat incredibil la doar 8 puncte. Jovicic simţea că face atac de cord pe margine, dat trupa lui Laszlofy Botond nu a mai avut forţa să răstoarne scorul. Miercurea Ciuc a câştigat ultimul sfert cu 33-25, dar a cedat la final cu 88-97.

Timişorenii conduc acum seria cu 2-0 şi vor juca luni şi marţi la Ciuc. În cazul în care obţin o victorie din cele două partide, Leii din Banat tranşează disputa şi vor încheia sezonul pe locul 11.

Marcatori:

BC Timişoara: Markovic 27, Pesic 26, Dzambic 16, Păltinişanu 12

BC Miercurea Ciuc: Tucker 22, Levine 20, Huffman 18,

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii