Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. CRONICĂ. CSM București – SCM Craiova

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
13.04.2011

În această seară, CSM București a învins pe SCM Craiova cu scorul de 92 – 86 (31-24, 26-11, 19-17, 16-34) într-un meci ce a contat pentru prima fază a Playout-ului diviziei A masculin la baschet, echipa din capitală trecând astfel la conducere cu scorul de 1 – 0 la general. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri, următoarea partidă desfășurându-se mâine, tot în Arena de Baschet din București, la ora 18:00. Având în vedere că formația din capitală a avut acest sezon drept obiective clasarea în primele 8 echipe, faza de Playout nu ar trebui să impună deloc probleme, acest lucru fiind demonstrat încă din prima dispută, Craiovenii rămânând cei ce se luptă din greu pentru a evita locurile retrogradabile.

Partida din această seară a debutat cu un 3-point-play fructificat de către Angel Santana încă de la primul atac, însă primele patru minute au fost echilibrate, diferența de scor dintre cele două adversare netrecând de două puncte. Astfel, după reușita de trei puncte a lui Mihai Paul din minutul cinci, București-ul a început să mărească diferența de scor, tabela indicând în acel moment 14 – 10. Prin reușitele de două puncte ale lui Kenneth Simms, dar și prin coșul de trei puncte al lui Ionuț Albu din finalul primelor 10 minute de joc, Craiova a mai redus din diferență, intrând astfel în al doilea sfert cu un deficit de șapte puncte.

Al doilea act a reprezentat un moment de desprindere al gazdelor, care au trecut categoric în avantaj, datorită prestației excelente a jucătorilor Branislav Tomic și Angel Santana, care au marcat împreună 13 puncte acest sfert, mai mult decât întreaga echipă craioveană. Brock Gillespie a fost singurul jucător din tabăra oltenilor care a reușit să descifreze apărarea foarte bine pusă la punct a gazdelor, izbutind șase din cele 11 puncte ale echipei sale. Astfel, după 20 de minute de joc, avantajul formației din București a crescut la 22 de puncte, scor 57 – 35.

Sfertul trei a fost unul mult mai echilibrat decât restul meciului de până în acel moment, echipele punctând aproximativ la fel, diferența de scor rămânând pe tot parcursul acestui act la 22-25 de puncte. Astfel, victoria primului meci a fost anunțată încă de pe atunci, însă, într-un mod foarte surprinzător, Craiova a reușit să facă un sfert patru foarte bun în care a reușit să reducă 18 puncte din deficitul cu care s-au confruntat până în acel moment. Deși în actualul sezon, baschetbaliștii lui Adrian Budurean aproape în toate meciurile au reușit să facă o primă jumătate de partidă foarte bună, pierzând în partea a doua în majoritatea disputelor, de data aceasta, ultimul sfert a fost unul mult mai bun pentru olteni decât tot restul meciului. Aceștia au transformat patru aruncări de trei puncte, dând dovadă și de o defensivă foarte bună, Mario Bennett fiind singurul adversar ce i-a găsit slăbiciune, acesta marcând opt din cele 16 puncte ale echipei sale, toate din acțiune.

Craiova a reușit să reducă deficitul la șase puncte, efortul echipei din ultimul sfert nefiind de ajuns pentru a câștiga partida. Astfel, CSM București conduce cu 1 – 0 la general, meciul doi de mâine anunțându-se mult mai frumos și mai spectaculos.

 

Remarcați au fost:

CSM București: Branislav Tomic – 19 puncte, 6 recuperări; Jamaalt Smith – 17 puncte; Mihai Paul – 14 puncte, 6 recuperări, Mario Bennett – 14 puncte, 6 recuperări.

SCM Craiova: Jermont Horton – 26 de puncte, 7 recuperări; Brock Gillespie – 18 puncte; Kenneth Simms – 13 puncte, 11 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii