Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. CRONICĂ. CSM București – SCM Craiova 111-92

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
15.04.2011

Aseară, CSM București a învins pe SCM Craiova cu scorul de 111 – 92 (32-23, 20-20, 28-19, 31-30) în meciul doi din prima fază a Playout-ului diviziei A masculin la baschet, echipa din capitală fiind astfel la o victorie distanță de a intra în concediu. Meciul cu numărul trei se va desfășura la Craiova, pe data de 18 Aprilie, în Sala Sporturilor Ion Constantinescu din localitate.

Spre deosebire de prima partidă, pierdută de către Olteni la doar șase puncte, în meciul de aseară aceștia nu au impus prea mari probleme, victoria fiind categorică pentru gazde, cu 19 puncte diferență.

Este de remarcat faptul că ambele formații au avut procentaj identic de la două puncte, acestea reușind 30 de coșuri din 46 de încercări, de aici rezultând faptul ca liberele și aruncările de trei puncte au făcut diferența de pe tabelă. CSM București a avut un procentaj de 65% de la aruncările de trei puncte, spre deosebire de SCM Craiova, care a reușit doar 23%.

Meciul a debutat cu un prim sfert destul de bogat din punct de vedere ofensiv, primele trei minute de joc fiind foarte echilibrate, ambele echipe punctând aproape la fiecare atac, avantajul de scor fiind foarte instabil. Prin reușitele de trei puncte ale lui Milos Mladenovic și Angel Santana din minutul cinci, CSM București a trecut notificabil la conducere, scor 16 – 9, ținând de avantaj întregul meci. Oaspeții au mai reușit pe final să reducă din diferență prin coșurile lui Brock Gillespie, însă reușita de două puncte a lui Jamaalt Smith din ultima secundă primului sfert a păstrat gazdele într-un avantaj de nouă puncte, scor 32 – 23.

Sfertul doi a fost foarte echilibrat, acest lucru fiind evidentiat în mare parte de scor, ambele formații marcând 20 de puncte în această parte a meciului, avansul de nouă puncte al gazdelor fiind dus până în jumătatea a doua a meciului. Pentru gazde s-au remarcat în acest act doi, Mihai Paul și Jamaalt Smith, iar pentru Olteni, Casey Wohlleb și Kenneth Simms.

Actul trei al meciului a reprezentat un alt moment de desprindere al Bucureștenilor, alcătuit din două părți. În minutul trei, Mihai Paul a izbutit singur șapte puncte, fără nici un fel de replică din partea echipei vizitatoare, iar din nou în minutul nouă, CSM București a marcat șapte puncte consecutive, fără a primi nici unul. Ionuț Albu a înscris un coș de trei puncte în ultima secundă a sfertului trei, însă această reușită a redus diferența de scor la 18 puncte, scor 80 – 62, un deficit destul de mare pentru echipa din Bănie.

Sfertul final a fost identic cu cel de-al doilea, s-au marcat foarte multe coșuri, gazdele păstrându-și avantajul până la final, avantaj la care au mai reușit de-a lungul a încă 10 minute de joc să mai adauge un singur punct, craiovenii făcând față gazdelor atât defensiv cât și ofensiv în această parte a meciului.

Astfel, CSM București conduce cu 2 – 0 la general, fiind la doar un meci distanță de a intra în concediu, pe când SCM Craiova, dacă va pierde pe teren propriu, va continua în faza a doua o nouă serie de meciuri, împotriva formației pierzătoare dintre CS Otopeni și CSU Brașov, în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

 

Remarcați au fost:

CSM București: Jamaalt Smith – 21 de puncte, 6 pase decisive; Mihai Paul – 20 de puncte; Branislav Tomic – 19 puncte, 9 recuperări.

SCM Craiova: Casey Wohlleb – 29 de puncte; Kenneth Simms – 20 de puncte, 9 recuperări; Brock Gillespie – 19 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii