Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOUT 2011. Politehnica Iaşi - Energia Rovinari 79-93

Ionuţ Horhogea

Ionuţ Horhogea
18.04.2011

Luni seară, începând cu orele 18:00 în Sala Sporturilor din Iaşi s-a disputat partida din cadrul playout-ului Diviziei A masculine de baschet, dintre echipa locală, Politehnica Iaşi şi formaţia gorjeană, Energia Rovinari. După primele două întâlniri scorul arăta un surprinzător 1-1, ceea ce făcea ca ieşenii să spere la o minune şi să scape mai rapid de grija salvării de la retrogradare.

Acest lucru a fost însă spulberat extrem de repede de formaţia oaspete care s-a impus la Iaşi într-o manieră mult mai categorică decât o arată scorul înregistrat la sfârşitul acestei întâlniri: Politehnica Iaşi - Energia Rovinari 79-93. Măcinată de accidentări, Dawson a forţat şi a jucat accidentat(însă s-a văzut că nu era în apele lui) completat de fugă de la echipă chiar înaintea partidei de azi, a jucătorului Moscalu, ieşenii nu puteau spera la mai mult, în aceste condiții.

La startul întâlnirii cei doi antrenori au aliniat următoarele formaţii: Politehnica Iaşi - Anghel, Kabengele, Dawson, Nicolae, McCoullough iar Energia Rovinari - Mocanu, Bigus, Lupusavei, Troupe, Nikolic. Începutul de meci aparţine oaspeţilor care înscriu prin ex-ieșeanul Silviu Lupusavei o aruncare ce valoarează trei puncte, urmată de ripista amfitronilor prin Kabengele, tot cu o aruncare de după semi-cercul de 6.75. A fost singură data când ambele echipe au fost la egalitate, scor 3-3, căci a urmat un galop de sănătate a formaţiei oaspete. Americanul Troupe, secondat de sârbul Nikolic au înscris coş după coş, iar polonezul Bigus a fost o nucă prea tare pentru ieşeni, astfel încât după șapte minute de joc tabela arată un neverosimil 24-5 pentru oaspeți. Costel Moscalu cere un time-out şi ieşenii încep încet, încet să între în joc, în special prin Kabengele care reuşeşte să mai reducă din diferență, scor în minutul 9: 16-28. Finalul de prim sfert are în prin plan pe oaspeţii, care prin Lupusavei stabilesc scorul primelor 10 minute: 31-18 în favoarea Energiei.

Cea de-a două repriza are în linii mari aceleaşi coordonate, gazdele încercând pe mână lui Dawson şi Kabengele să între în ritmul impus de gorjeni. Trupa lui Costel Moscalu a izbutit se apropie la numai șapte lungimi de oaspeţi scor, 24-31, însă Bigus se apăra excelent, iar sârbul Nikolic, secondat de Trouper, fac diferenţă astfel încât la pauză se intră cu un liniştitor 54-38 pentru oaspeţi.

După pauză, ieşenii intră mult mai montaţi decât jucătorii gorjeni, McCoullough îşi intră în mână, Nicolae reuşeşte câteva faze de efect asfel încât Politehnica se apropie iarăşi la șapte puncte de jucătorii, scor 60-53 în minutul 24. Se joacă în continuare pe contre, echipa lui Slobodan Nikolic dovedind că au rezerve mai bune decât adversarii, Gliga izbutind să înscrie 4 puncte consecutive stabilind scorul sfertului 3: 74-62 pentru Energia.

În ultimele zece minute Energia Rovinari a arătat că a venit la Iaşi să câştige şi că sunt o echipă mai valoroasă decât Politehnica. Au reuşit să gestioneze foarte bine ultimele zece minute tabela indicând, pe parcurul sfertului scorurile 70-80, 76-89, 76-92, partidă încheindu-se cu 79-93 pentru Energia Rovinari.

Remarcați: 

Iași: Kabengele - 20 de puncte, 6 recuperări; McCcullough - 17 puncte, 6 pase decisive; Nicolae - 16 puncte, 8 recuperări;
Rovinari: Nikolic - 20 de puncte, 5 recuperări; Troupe - 18 puncte, 8 recuperări.

*Florin Moscalu a părăsit atât formaţia Politehnica Iaşi cât şi România, plecând în Spania. Vom reveni cu mai multe informaţii pe parcursul zilei de mâine.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii