Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe: „Cred că suntem de departe cea mai bună echipă din play out"

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
01.04.2011

În ultima etapa din acest sezon regulat, Energia Rovinari va întâlni pe teren propriu pe Elba Timișoara, meci care va mai conta doar pentru clasarea pe podiumul clasamentului inferior, atât pentru echipa gazdă cât și pentru cea oaspete. Înaintea acestei partide de sâmbătă, disputată cu începrea orei 18.00, căpitanul Energiei, Porter Troupe a afirmat că se așteaptă la un meci echilibrat cu o echipă împortiva căreia nu este chiar ușor de jucat, însă este încrezător că sâmbătă vor putea obține o a treia victorie consecutivă.


Cum a fost meciul disputat la Brașov?
A fost un meci bun pentru că am reușit cu toții să prindem minute de joc. A fost o victorie importantă indiferent de circumstanțele în care ne aflăm și având în vedere că în meciul din sezonul trecut nu am reușit să facem tocmai un joc bun acolo.

Consideri că a fost un meci ușor dat fiind majoritatea jucătorilor tineri ai Brașovului?
Niciun meci nu este ușor. Sunt sigur că ei au pornit cu gândul de a câștiga și s-au străduit, însă noi ne-am concentrat pe ce avem de făcut și așa cred că am reușit să obținem victoria.

Ce poți spune despre procentajul aruncărilor din spatele semicercului având în vedere că ați avut doar 5 coșuri marcate din 19 încercări?
Nu am jucat meciul în sala principala, ci într-o sală mai degrabă de juniori. Cred că asta a fost cauza dar și faptul că ne-am grăbit în a marca și nu ne-am concentrat. Sala a fost un destul de incomodantă și asta ne-a cam dat bătai de cap.

Cu ce șanse porniți în meciul împortiva Timișoarei?
Mă aștept la un meci echilibrat fiindcă întodeauna a fost greu să jucăm împortiva lor. Noi jucăm destul de bine acasă deci sunt încrezător că vom câștiga.

 
Cum echipa gorjană va avea de disputat cel puțin 3 meciuri în play out, jucătorul Energiei s-a arătat doritor să joace împortiva Craiovei, însă este conștient de șansele minime ale unui meci cu gruparea doljană. 

Ce echipă ți-ai dori să întâlniți în play out?
Cred că mi-aș dori să jucâm împortiva Craiovei fiindca este aproape de noi. Cele mai multe șanse le avem, însă să jucăm cu Iașul care, cred eu, este o echipă periculoasă așadar va trebui să ne concentrăm pe fiecare meci deși este cale lungă până acolo, lucru care nu ne încântă.

Întrebat de o posibilă întâlnire cu Miercurea Ciuc, acesta a ținut să precizeze că după părerea sa, Energia merita să fie în play off, însă că lipsa de noroc i-a impiedicat să ajungă până acolo.

Presupunând că adversarul în play out ar fi Miercurea Ciuc, v-ar fi teamă de aceștia știind că au avut parte de câteva victorii surpinzătoare în ultimele etape?
Nu, nu cred că ar avea de ce sa îmi fie teamă. În fond, nu îmi este teamă de nicio echipă. Cred însă că suntem cea mai bună echipă în play out de departe. Sunt de părere că ar trebui să fim în play off, însă am avut ceva ghinion care ne-a împiedicat să ajungem până acolo. Nu mi-e teamă de niciunul dintre meciurile pe care le vom avea de disputat în play out unde, dacă ne concentrăm pe joc, nimeni nu ne va putea învinge.

Crezi că dacă ați fi avut aceeași evoluție și în meciurile anterioare, ați fost în play off acum?
Să fiu sincer, cred că în acest retur am avut parte doar de două meciuri în care am jucat destul de slab: în a doua jumătate a meciului cu Asesoft și Cluj. Dar de atunci, am jucat bine în fiecare meci, doar că am avut parte de ghinion... Cred că dacă am fi avut puțin mai mult noroc, am fi avut acum pe puțin încă 2-3 victorii

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii