Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rade Dzambic: „Cu toții am suferit un șoc când Dragan a plecat”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
02.04.2011

Actualele ocupante ale locurilor 10 respectiv 11, Energia Rovinari și BC Timișoara, au disputat astăzi un meci încheiat cu victoria gazdelor gorjene, scor 100-93. În urma acestei partide, cele două echipe au făcut schimb de locurile de pe „podiumul” clasamentului inferior, gorjenii trecând pe locul 10, în timp ce formația de pe Bega a terminat sezonul regulat pe locul 11. Conducătorul de joc al timişorenilor, Rade Dzambic, a declarat în exlcusivitate pentru totalbaschet.ro, că echipa sa a venit la Târgu-Jiu cu gândul de-a castiga, însă că ratările de pe finalul meciului au făcut diferența aducând victoria gorjenilor.


Vă așteptați să pierdeți în fața Energiei?
Noi am venit aici să câștigam însă am avut ceva probleme în primul sfert cu faulturile. Cred că Miskovic si Czmor au făcut un meci bun astăzi. Ambele defensive au fost uimitoare iar atmosfera a fost de asemenea uluitoare. Țin să le mulțumesc suporterilor din Timișoara care ne-au susținut chiar dacă am suferit o înfrângere. Jucăm mai bine acum decât înainte deși cu totii am suferit un șoc când Dragan a plecat. El este este un antrenor experimentat care a antrenat la un nivel înalt în Serbia și care ne-a determinat să jucăm din ce în ce mai bine.

A jucat Energia bine sau ați jucat voi slab?
A fost un meci echilibrat pe finalul căruia noi am ratat câteva aruncări libere și de asemenea câteva aruncări importante. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj însă țin să cred că au fost doar câteva decizii pripite. Energia are o echipa experimentată, antrenorul Nikolic este de asemenea un antrenor cu experiență iar fiul său este un jucător tânăr dar în același timp grozav, care probabil va fi în topul conducătorilor de joc din această ligă.

Ce ne poți spune despre plecare lui Dragan? V-a afectat?
Țin să spun că așa zisa dorință a noastră, a jucătorilor ca Dragan să plece a fost numai o speculație. Dragan era foarte apropiat de noi, el m-a adus la Timișoara acum câtiva ani. Am petrecut împreună doi ani uimitori. Ceea ce au zis oamenii despre plecarea lui Dragan sunt numai zvonuri. Acești oameni înceracă doar să ne atace, legându-se și de cele mai mici detalii. Vreau ca toată lumea să știe că eu, Paltinișanu, Czmor, Markovic și Pesic, Habus, Miskovic și Andrei suntem cei mai buni prieteni. Nu am avut niciodată prieteni mai buni ca ei și tocmai acest lucru m-a determinat să mă întorc la Timișoara, acasă. Managementul clubului anul acesta a fost unul foarte primitor cu mine și țin să le mulțumesc tuturor că m-au adus inapoi. Sper că vom face o treabă bună în play out, acolo unde vom avea meciuri grele împortiva Miercurei Ciuc, cu toate că nu am avut un sezon ridicat la așteptările celorlalți însă trebuie să ne ținem capul sus.


În meciurile din play out pe care le veți disputa cu Miercurea Ciuc, porniți cu o oarecare teamă știind că ați pierdut în confruntările directe în fața lor?
Am jucat unul dintre cele mai slabe jocuri pe care le-am avut, împortica Miercurei Ciuc, acasă, dar trebuie să spun că echipa lor este o echipă foarte bună chiar dacă au atâtea înfrângeri. Cred însă că nimănui din Timișoara nu îi este frica de această echipă și sunt destul de sigur că vom câștiga cu 3-0.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii