Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova învinge CS Dinamo Știința și rămâne în lupta pentru TOP 6

SCM Craiova învinge CS Dinamo Știința și rămâne în lupta pentru TOP 6

SCM Craiova profită de avantajul terenului propriu și învinge CS Dinamo Știință cu scorul de 92 la 88.

Comisar și arbitri delegați

Partida a fost oficiată de Marius Ciulin, Alin Faur și Dragoș Nicolae , sub supravegherea comisarului din partea FRB Viorel Constantinescu .

Desfășurarea meciului

SCM Craiova a început mai bine partidă, însă Aco Todorov a fost nevoit să îl înlocuiască pe Omari Gudul, după doar 3 minute de joc, din cauza faptului că acesta a acumulat foarte repede două greșeli personale. Un slam dunk a lui Bogdan Țîbîrnă a dus Craiova la 10 puncte în avantaj cu 3 minute rămase de joc din primul sfert. Armin Cane a intrat foarte bine de pe bancă și a reușit să mai reducă din handicap pentru echipa sa, dar Năsturescu și-a readus echipa la peste 10 puncte avans și a stabilit scorul la finalul primului sfert, 31 la 20.

În finalul sfertului secund, CS Dinamo Știința a profitat, prin Ousmane Barro, de ratările de la mare distanță ale craiovenilor și a revenit la doar 6 puncte diferență, obligându-l pe Aco Todorov să solicite un time-out. După timpul de odihnă, solicitat de antrenorul Craiovei, dinamoviștii au reușit să mai recupereze 2 puncte și să stabilească scorul pauzei, 50 la 46 în favoarea echipei gazdă.

Pe parcursul sfertului al treilea, Javon Masters a reușit să restabilească egalitate la 55, pentru prima dată de la începutul partidei, însă Dragoș Diculescu și-a readus, din nou, echipa în avantaj printr-o reușită de la mare distanță. Totuși, echipa antrenată de Tudor Costescu a reușit să preia pentru prima dată conducerea, cu aproape 4 minute rămase de joc din sfertul trei, grație primelor puncte marcate de Tony Gugino.

Astfel, sfertul decisiv începea de la scorul de 69 la 68 în favoarea echipei oaspete. Craiovenii au fost mai activi la reluarea partidei și au refăcut foarte rapid diferența de 6 puncte. Diferență care se înjumătățise la jumătatea sfertului, scor 79 la 76. Cu 2 minute și jumătate rămase de disputat din partidă, tabela Sălii Polivalente din Craiova arăta egalitate la 83. Porter Troupe a înscris 4 puncte consecutive, ca apoi Marcu Badiu să îi răspundă cu o reușită de la trei puncte, reușită care a dat emoții craiovenilor cu doar 47 de secunde rămase de jucat. Același Porter Troupe l-a găsit liber la trei puncte pe Tyler Laser, care a înscris și a dus Craiova la două posesii avans. Marcu Badiu a mai beneficiat de o aruncare de la distanță, recuperată de Jeremic care a dus scorul la 90-88, oferind o ultimă șansă dinamoviștilor. Tyler Laser a ajuns la linia de libere și SCM Craiova trece de CS Dinamo Știința cu scorul de 92 la 88

Cheia meciului

În opinia mea, cheia partidei a fost agresivitate ofensivă cu care SCM Craiova a început partida, jucătorii lui Aco Todorov au intrat extrem de motivați și concentrați în meci și au reușit să înscrie 31 de puncte în actul inaugural, obligându-i pe dinamoviști să intre într-o cursă de urmărire care i-a consumat fizic și i-a făcut să își piardă luciditatea în momentele importante din finalul partidei.

Principalii realizatori

Tyler Laser a fost cel mai bun marcator al Craiovei cu 23 de puncte, acesta a fost secondat de Porter Troupe și Monyea Pratt, cu câte 16 puncte și de tânărul Dragoș Diculescu cu 11 puncte. Pratt a adăugat punctelor marcate 5 recuperări și 6 pase decisive. 

Din tabăra lui CS Dinamo s-a remarcat Mladen Jeremic cu 24 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Ousmane Barro a fost singurul jucător de pe teren în double-double cu 15 puncte și 11 recuperări. 

*foto: Universitatea Craiova Baschet Fans 

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Aco,Aco...
    Te-ai stricat si tu,bati toba cu avioane in interviuri,dai tot soiul de asigurari infantile ca nu mai putem de bine si echipa e praf si pulbere!Vezi ca ala care-ti intoarce cheita cu asta se ocupa,cu sacrificarea antrenorilor,pe multi i-a mancat ca sa-si salveze pozitia, fara sa clipeasca macar!Si-ti mai dau un pont ca sa nu te mai bazezi pe gogosile lui,cu toata coloana lui aia flexibila,cartilaginoasa,i-a inceput numaratoarea inversa!

    cu 4 ani în urmă (06.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii