Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara i-a găsit înlocuitor de la U-BT Cluj-Napoca lui Dragoș Diculescu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.07.2019

SCM Timișoara i-a găsit înlocuitor de la U-BT Cluj-Napoca lui Dragoș Diculescu

anders teir scm timisoara

SCM Timișoara a mai adus un jucător sub 23 de ani în această vară. Anders Abu Teir se alătură grupării de pe Bega pentru sezonul 2019-2020. Extrema de 1,98 înălțime pleacă astfel de la gruparea cu care a debutat în Liga Națională și în cupele europene, U-BT Cluj.

Echipa de pe Bega folosește și în acest an tactica de a aduce tineri jucători care nu au avut foarte multe minute la precedentele lor echipe. SCM Timișoara a anunțat că a ajuns la un acord cu Anders Abu Teir pentru sezonul următor.  

„Sunt foarte încântat să mă alătur clubului din Timișoara. Pe de o parte, sunt entuziasmat și nerăbdător să joc pentru această echipă, în sezonul ce urmează, pe de altă parte sunt puțin emoționat, căci plec prima oară de acasă, iar Timișoara este orașul ales. Mereu mi-au plăcut provocările și sunt gata să mă acomodez. Am auzit doar lucruri bune despre antrenorul Dragan Petricevic și sunt sigur că sub coordonarea sa vom reuși să ajungem la potențialul maxim ca jucători, iar ca echipă să ne atingem pentru sezonul 2019/2020”, a declarat noul jucător al timișorenilor pentru site-ul oficial al echipei.

Anders Abu Teir este născut la Nykobing Falster, în Danemarca, împlinește 22 de ani în 14 august și are cetățenie română și daneză. Este extremă, are 1,98 metri înălțime și are în palmares Cupa României și Supercupa în 2018, cu U-BT Cluj-Napoca, club la care a evoluat și la grupele de juniori, cu titluri la diverse categorii de vârstă.

A debutat în Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2017-2018, alături de U-BT Cluj. În 7 partide a avut medii de 14:04 minute, 2,3 puncte, 0,9 recuperări, 0,9 assist-uri și 2,1 eficiență. Cel mai bun meci l-a avut cu BC Mureș Târgu Mureș, marcând 10 puncte și 30 de minute. Atunci a debutat și în FIBA Europe Cup alături de clujeni. În patru partide a strâns 18 minute, cu medii de 0,3 recuperări și 0,3 assist-uri.

În ultimul sezon a intrat în 6 meciuri din LNBM alături de alb-negri, cu medii de 4:05 minute, 0,7 assist-uri și 0,2 puncte. Cele mai multe minute în acest campionat, 7:15, le-a prins într-o confruntare din Grupa Roșie cu noua sa echipă. Juca atunci ca titular pentru că principalul jucător U23 al clujenilor, Nandor Kuti, era accidentat.

SCM Timișoara mai are în lot câțiva jucători U23 păstrați din sezonul trecut: Alexandru Coconea (atunci a doua opțiune pentru jucătorul tânăr), Mihai Ursan, Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi și mai tânărul Robert Schipor, care n-a debutat încă în primul eșalon. Mai sunt confirmați pentru sezonul viitor: Nikola Pesakovic și Sherwood Brown (din stagiunea precedentă), Adam Mirkovic și Troy Franklin Jr.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca, baschetromania.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    la momentul acesta
    un down grade evident dar daca primeste minute in 1-2 ani va creste si el destul de mult in evolutii.

    multa bafta!

    cu 4 ani în urmă (16.07.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      ultimul an de U23
      E la ultimul an de U23. Ce sa faca, sa astepte incheierea carierei cu medii de 1 min pe meci? Merge si incearca la o echipa unde sau creste si poate continua dupa U23 baschetul sau se lasa linistit.
      Sper ca U sa aiba tupeu sa aduca jucatori de la U18 (sau chiar U16) asa cum au facut-o cu Kuti. Ce sens are sa tii jucator de 22 de ani pe banca tot sezonul.

      cu 4 ani în urmă (16.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      eu
      Ma refeream la TM. Pt ei downgrade momentan...

      cu 4 ani în urmă (16.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii