Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat după prelungiri confruntarea cu CSM Focșani

SCM U Craiova a câștigat după prelungiri confruntarea cu CSM Focșani

SCM U Craiova a ieșit învingătoare din duelul CSM Focșani disputat în sala proprie, scor 92-90 după o repriză de prelungiri (22-12, 25-18, 11-24, 19-23, 15-13). Partida a fost extrem de disputată în partea a doua și a fost decisă în cele din urmă la o diferență de o singură posesie.

Echipele de start

SCM U Craiova: Filipovic, Person, Diculescu, Pratt, Vucic

CSM Focșani: Petrișor, Taylor, Sampson, Pesic, Antonescu

După aproape trei minute scurse de la startul meciului, craiovenii conduceau cu 9-2. Filipovic de la mare distanță a mărit avantajul la 9 puncte, 12-3 iar Pesic a înscris și el din afara semicercului pentru a-și apropia echipa pe tabelă, scor 12-8. A fost 19-10 după coșul lui Person de la semi-distanță iar Taylor a punctat de lângă panou, 19-12. Diculescu a stabilit scorul după primul sfert în urma unei reușite de afară, 22-12.

Antonescu de la Focșani și Filipovic de la Craiova au semnat câte un coș din afara semicercului în debutul actului doi, scor 25-15. Dino Cinac cu două reușite consecutive a dus-o pe SCM U la 17 lungimi în fața grupării adverse, 32-15. Simeunovic a răspuns cu o aruncare de afară ce și-a găsit ținta, 32-18 iar Filipovic prin același procedeu a dus scorul la 38-22. Ambele echipe au continuat să marcheze aproape la fiecare fază iar la pauză tabela indica 47-30.

Oaspeții din Vrancea au reușit un parțial de 7-0 în debutul sfertului trei iar Aco Todorov a cerut time-out la scorul de 47-37. După mai multe atacuri nereușite de ambele părți, Filipovic a înscris din apropiere pentru 49-37. Person a mărit ecartul la 14 lungimi, 51-37, dar Focșaniul a răspuns prin mai multe acțiuni ofensive finalizate cu succes iar scorul a devenit 51-45. Ulterior, Dino Cinac a punctat de afară pentru 56-45 iar Taylor a înscris de la semi-distanță și printr-un drunk, scorul devenind 56-51. Pesic a marcat din spatele semicercului pentru ca tabela să arate 58-54 înaintea sfertului patru.

Taylor și-a apropiat echipa la doar 2 puncte la prima fază a sfertului patru, scor 58-56, însă craiovenii au răspuns cu două reușite din spatele arcului de cerc venite de la Pratt, 64-56. Taylor și Sampson au punctat pentru vizitatori iar scorul a devenit 64-60, de partea cealaltă Pratt reușind să transforme una din cele două libere primite, 65-60. Sampson a aruncat fără greșeală din dreptul liniei de fault de ambele dăți, 65-62 iar Henson a înscris de afară pentru 68-62. Cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar, tabela indica 70-66. Sampson a înscris de lângă panou și a micșorat diferența la doar 2 puncte, 70-68, însă Dino Cinac a găsit ținta de la mare distanță, 73-68. Pesic a transformat trei libere cu aproape un minut rămas din cel de-al patrulea act, 75-74 iar finalul a se arăta a fi încins. Dino Cinac a înscris la rândul său cele două libere acordate Craiovei, 77-74, după care oaspeții au cerut timp de odihnă. La repunerea mingii în joc, Taylor a înscris de la mare distanță cu 13 secunde rămase din sfertul patru, scor 77-77. Nimeni nu a mai înscris până la expirarea celor 40 de minute de joc iar astfel s-a intrat în prelungiri.

În overtime combatantele au trecut alternativ la conducere iar intensitatea confruntării era foarte ridicată. Formația din Focșani a avut un avantaj de un punct după libere transformate de Pesic, 80-81. Filipovic și Vucic și-au desprins echipa la o diferență de 5 lungimi, scor 86-81. Vucic a reușit un three-point play pentru ca tabela să arate 89-83 iar Pesic a replicat cu un coș din spatele semicercului, 89-86. După ce fiecare echipă a trecut la linia de libere, scorul era 90-87. Lay-up-ul transformat de Pratt a modificat tabela la 92-87 iar Pesic a stabilit scorul final cu un buzzer-beater de la mare distanță.

Goran Filipovic a fost principalul remarcat de la SCM U Craiova cu 25 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Dino Cinac a înscris 19 puncte iar Monyea Pratt a contabilizat 14 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții.

Milos Pesic a reușit un double-double pentru CSM Focșani alcătuit din 29 de puncte și 13 recuperări, dar a adăugat de asemenea și 3 pase decisive. Jimmie Lee Taylor a strâns 24 de puncte, 9 recuperări, 4 assist-uri și 2 intercepții. Robert Sampson și-a trecut în cont 15 puncte, 8 recuperări, 4 capace și 2 intercepții.

*Foto: Facebook SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Incredibil!
    Nu mai inteleg nimic...Altminteri cu ai nostri,similar celor de la Pitesti,ar trebui sa dea cineva de pamant sa le zdruncine creierii aia seci!

    cu 3 ani în urmă (08.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii