Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Situația clasamentului LNBM cu trei etape înainte de finalul primei faze

Situația clasamentului LNBM cu trei etape înainte de finalul primei faze

Sâmbătă, 4 ianuarie, SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca deschid etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cu trei runde rămase din prima fază, situația stă în felul următor: trei formații sunt deja calificate în Top 6, în timp ce restul trupelor sunt nevoite să lupte până în ultimul meci.

Liderul clasamentului este U-BT Cluj-Napoca, formație ce a suferit o singură înfrângere până în prezent. Aceasta este urmată de CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, echipele ce și-au disputat finala LNBM în stagiunea precedentă.

Nr. Echipă Bilanț Puncte
1. U-BT Cluj-Napoca 10/1 21
2. CSM CSU Oradea 9/2 20
3. BC CSU Sibiu 7/4 18
4. SCM Timișoara 5/6 16
5. CSA Steaua București 4/7 15
6. CS Dinamo Știința București 4/7 15
7. SCM U Craiova 3/8 14
8. BCM U FC Argeș Pitești 2/9 13

 

Alb-negrii au zece victorii, roș-albaștrii au nouă victorii, iar galben-albaștrii au șapte victorii. Următoarea grupare este SCM Timișoara care are cinci victorii și șase înfrângeri, fiind la două puncte de podium.

În următoarele trei etape, bănățenii vor avea parte de dueluri foarte dificile. Mai întâi o întâlnesc pe U-BT Cluj-Napoca, apoi se duelează cu CSM CSU Oradea și, în final, încheie prima fază împotriva lui BC CSU Sibiu.

Chiar și așa, SCM Timișoara s-a dovedit a fi o formație ce poate pune probleme mari, mai ales dacă se află într-o zi bună din punct de vedere al aruncărilor de la distanță. Cu o singură victorie obținută în ultimele trei meciuri, echipa lui Dragan Petricevic își asigură prezența în Top 6.

Pe locurile 5 și 6 se află cele două rivale din capitala României, CSA Steaua și CS Dinamo Știința. Acestea au câte patru victorii și șapte înfrângeri, iar un meci deosebit de important va fi duelul direct dintre cele două, programat în etapa a 13-a a LNBM.

Pe lângă acea confruntare, CSA Steaua București se mai duelează cu BCM U FC Argeș Pitești și cu U-BT Cluj-Napoca, în timp ce CS Dinamo Știința București le întâlnește pe SCM U Craiova și pe BCM U Pitești.

Ambele echipe sunt foarte aproape de Top 6 și au mari șanse să ajungă acolo chiar și cu o singură victorie obținută până la finalul primei faze a sezonului regulat. Acest lucru este posibil datorită programului infernal pe care îl are SCM U Craiova.

Baschetbaliștii lui Aleksandar Todorov au început foarte bine stagiunea, însă apoi au avut o cădere de formă și acum au opt înfrângeri consecutive. Mai mult decât atât, după jocul cu Dinamo, SCM U Craiova se confruntă cu U-BT Cluj-Napoca, în deplasare, și cu CSM CSU Oradea, pe teren propriu.

Prin urmare, pentru a mai spera la Top 6, trupa olteană este nevoită să o învingă pe echipa lui Tudor Costescu și să încerce încă o victorie în fața celor mai bune clasate formații din Grupa A. De asemenea, SCM U Craiova trebuie să spere la rezultate defavorabile obținute de echipele bucureștene și de SCM Timișoara.

Pe ultimul loc în LNBM se găsește BCM U FC Argeș Pitești. Elevii lui Hristu Șapera au parte de un sezon foarte dificil, adunând până în prezent doar două victorii. Mai departe, argeșenii au programate jocuri cu CSA Steaua București, BC CSU Sibiu și CS Dinamo Știința București.

Pentru a se califica în Top 6, BCM U Pitești este nevoită să câștige toate cele trei partide rămase, un obiectiv foarte dificil. Cel mai probabil, cele șase echipe calificate în Top 6 vor fi: U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSA Steaua București și CS Dinamo București.

Programul etapei a 12-a îl puteți vedea accesând următorul LINK.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii