Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Slobodan Nikolic: „Cu Darby în teren, diferența ar fi putut ajunge și la 20 de puncte”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
16.04.2011

În cel de-al doilea meci disputat de gorjeni împotriva Politehnicii Iași, Energia Rovinari a reușit să se impună în fața echipei din Moldova cu scorul de 108-100, după o partidă marcată de echilibru până în ultimele minute. În urma acestei victorii muncite, antrenorul echipei gazdă, Slobodan Nikolic, s-a declarat bucuros, afrmând că în cazul unui eșec în cel de-al doilea meci, misiunea jucătorilor săi la Iași ar fi fost mult mai complicată.

Cum vi s-au părut cele două meciuri împotriva Poilitehnii Iași?
Sunt bucuros că nu am pierdut cel de-al doilea meci, pentru că dacă astăzi s-ar fi întâmplat să pierdem, am fi avut o misiune foarte grea în cele două partide de la Iași. Acum totul este deschis oricărei posibilităţi. Problema noastră atât în meciul de miercuri, cât și în acesta, a fost apărarea, care a generat acest număr de puncte. Jucătorii au jucat, însă sub presiune și obosiți după un sezon atât de lung, pentru că în fiecare meci disputat, Energia a jucat numai în 6-7 jucători.

S-a simțit lipsa lui Darby în jocul echipei?
Este greu fără Darby, fiind mai ușor când el este în teren. Echipa depinde foarte mult de el și reușește să înscrie mult mai ușor în prezența sa. Deși în ambele meciuri am reușit să conducem la 8 puncte, cu Darby în teren, diferența ar fi putut ajunge și la 20 de puncte. Este posibil, însă ca el să poată evolua în cele două meciuri de la Iași iar atunci sunt sigur că am putea câștiga un meci acolo și să ne întoarcem în Tg-Jiu pentru a evita orice altă surpiză.

Credeți că va fi mai greu în deplasare decât acasă?
Nu cred că va fi mai greu la Iași, deşi ei au jucat perfect, iar noi am jucat foarte, foarte slab. Pentru meciurile de acolo va trebui, însă să schimbăm apărarea, dar și pregătirea. Cred însă că la Iași vor fi cu totul și cu totul alte meciuri în care nu se va mai întâmpla ce s-a petrecut aici, la Târgu-Jiu.

Evoluțiite lui Stefan Nikolic au fost destul de slabe în aceste două meciuri...
Da, într-adevăr a jucat mai slab în ambele meciuri. El acuză o oboseală, ca toți de altfel, însă cred că tuturor ne va prinde bine ziua de sâmbătă pe care o vom avea liberă. În ciuda drumului lung pe care îl avem până la Iași, cred că acolo totul va fi bine.

Cum explicați diferența dintre disputele contra Politehnicii din sezonul regulat și în momentele de față?
Problema este că în primul meci, am făcut un joc foarte slab în primele 10 minute. Pe lângă asta, Iașul este o echipă experimentată care știe să joace și care a reușit să înscrie câteva aruncări de trei foarte dificile. Tocmai de aceea cred că la aceste aruncări s-a făcut diferența.

Ar reprezenta eliminarea Energiei un dezastru?
Nu cred că se va ajunge la așa ceva pentru că sunt sigur că la Iași vom câștiga cel putin un meci. Dacă ne uităm la tabelă, în acest al doilea meci, am reușit să înscriem 108 puncte fără Darby. Problema noastră, ca și a Iașului de altfel, este, însă în apărare. Mai sunt 4 zile până la meciurile de la Iași, timp în care va trebui să ne punem defensiva la punct și să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut acolo.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii