Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titus Nicoară: ”Meciul cu CSU Asesoft nu e decisiv cum putea fi, dar mergem să jucăm ca până acum”

Roxana Prichici

Roxana Prichici
01.04.2011

Meciul din tur dintre Gaz Metan și CSU Asesoft a fost unul dintre cele mai frumoase ale sezonului, medieșenii adjudecându-și victoria în a doua repriză de prelungiri, 120-118. Mâine, cele două echipe se întâlnesc la Ploiești într-un derby care nu mai poate infuența în nici un fel situația din clasament, știindu-se deja că ploieștenii vor aborda play-off-ul din postura de lideri, iar Gaz Metan de pe locul trei. Titus Nicoară a declarat că, în ciuda lipsei unei mize, își dorește să câștige la Ploiești. Altfel, extrma Gazului a vorbit despre meciul din Cupa României cu BC Mureș, cine crede că va trece de primul tur al play-off-ului și posibila semifinală cu ”U” Mobitelco.

Titus, terminați sezonul regulat pe locul trei, e bine, e rău?

Nu e locul pe care ni-l doream la începutul campionatului, dar după eșecul de la Târgu-Jiu poziția a treia a devenit un obiectiv pentru noi, având în vedere că primele două poziții nu mai erau abordabile.

Derby-ul de la Ploiești nu mai are aparent miză, cel puțin nu mai există presiune, cu ce gânduri mergeți pe terenul campioanei?

Meciul cu CSU Asesoft nu mai e decisiv cum putea fi, dar nu o să jucăm mai bine sau mai prost din această cauză. Mergem să jucăm ca până acum și vom încerca să câștigăm.

Ați învins destul de lejer BC Mureș în etapa trecută, formație pe care o reîntâlniți în câteva zile în semifinalele Cupei. A fost meciul de la Mediaș un preview al celui din Final Four sau vor fi altele datele problemei?

Am controlat în totalitate meciul cu BC Mureș, am intrat foarte bine în joc și ei nu au avut o replică pe măsură la început, iar apoi a fost greu să revină. În Cupă lucrurile vor sta total diferit, scorul mare la care am câștigat nu reflectă diferența de valoare dintre cele două echipe. Victoria obținută ne oferă mai multă încredere, dar cred că va fi un meci decis în ultimele minute

Gaz Metan a avut câteva căderi în retur, crezi că ar putea interveni momente de slăbiciune și în play-off?

Toate echipele au momente mai slabe sau mai bune, am pierdut meciuri ușoare, care nu trebuiau pierdute, cum a fost cel de acasă cu CSM București. În play-off fiecare confruntare este decisivă, ne vom mobiliza mai bine în meciurile cu miză

Ai vreo preferință în ceea ce privește echipa pe care o veți întâlni în primul tur al play-off-ului?

Nu. Vom vedea ce vor face CSM Oradea, BCM U Pitești, CSU Atlassib și CS Otopeni în ultima etapă și cum va arăta clasamentul final, dar indiferent de numele adversarului, vor fi meciuri echilibrate.

Pot apărea surprize în sferturi sau te aștepti ca primele trei clasate să se califice mai departe?

Nu cred că vor fi surprize în primul tur, dar nu va fi ușor pentru nimeni, vor fi cu siguranță serii grele pentru toate echipele. Au fost destule rezultate neașteptate de-a lungul sezonului regulat.

Se întrevede o semifinală Gaz Metan – ”U” Mobitelco, cum ți se pare?

De când sunt eu la Gaz Metan, meciurile cu ”U” au fost strânse, ne-am împărțit victoriile. Dar, mai întâi să ajungem acolo, apoi mai vorbim.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii