Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tomic a stabilit un nou record de puncte înscrise în această ediţie de campionat

Andrada Comănici; Foto: bkfocus.ro

Andrada Comănici; Foto: bkfocus.ro
30.03.2011

Branislav TomicSârbul din lotul formaţiei CS Municipal Bucureşti, Branislav Tomic a stabilit astăzi, 30 martie, un nou record în materie de puncte înscrise de un jucător într-o singură partidă în ediţia de campionat 2010-2011. Pivotul–extremă de 2.02m al bucureştenilor a încheiat cu un total de 43 de puncte în dreptul numelui partida jucată pe teren propriu împotriva celor de la BC Miercurea Ciuc, scor final 134-130, pentru stabilirea învingătoarei meciul având nevoie de o repriză de prelungiri. La cele 43 de puncte din partida de astăzi se adaugă un indice de eficienţă de 48, 5 recuperări şi 5 pase decisive.

Sârbul în vârstă de 30 de ani este totodată şi coşgheterul echipei minucipale cu o medie de 18 puncte pe meci, el fiind şi liderul în ceea ce priveşte eficienţa, conducând cu un indice de 18.9.  

Precedentul record personal la puncte marcate al lui Tomic, 33, s-a înregistrat în etapa cu numărul 26, jucată de CSM Bucureşti în compania Politehnicii Iaşi.

În tabelul liderilor la capitolul cele mai multe puncte înscrise într-o partidă, Bane Tomic este urmat de jucătorul celor de la Politehnica Iaşi, americanul Leroy Dawson, acesta reuşind să înscrie 39 de puncte împotriva echipei BC Miercurea Ciuc în data de 16 februarie anul curent.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii