Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Transmiterea meciurilor online a ajutat suporterii români să rămână aproape de echipele lor favorite

Transmiterea meciurilor online a ajutat suporterii români să rămână aproape de echipele lor favorite

Trei turnee din LNBM au trecut şi marile poveşti încă mai aşteaptă să fie spuse în acest sezon.

Sigur, debutul unor copii născuţi chiar şi în anul 2004, întoarcerea lui Alin Borşa cu un double-double de efect sau meciul de poveste al lui George Vlad pentru CSM Galaţi sunt nişte antreuri plăcute, care compensează gustul amar al faptului că, deocamdată, se joacă în săli goale din cauza pandemiei sau că anumiţi sportivi ratează meciuri din cauza infecţiei cu covid-19. Din fericire, însă, putem să vedem toate meciurile online.

Cum pandemia a accelerat anumite procese ale statului român şi a lăsat cu buza umflată numeroşi antreprenori din industria dosarelor cu şină, la fel şi baschetul din România a trecut printr-un proces accelerat de digitalizare. Astfel, sistemul kee-motion a ajuns să fie folosit la capacitate maximă în acest sezon. Pe lângă faptul că e o mână de ajutor şi o plasă de siguranţă pentru arbitrii români, sistemul are şi o componentă în plus şi anume faptul că ajută la transmiterea online a tuturor partidelor.

Astfel, toate meciurile din LNBM şi LNBF au fost transmise şi pe canalul de youtube FRB Tv. Sigur, grafica a avut întârzieri, în alte locuri au fost gafe, dar cu sprijinul sponsorului Federaţiei, partidele au putut fi urmărite în format livestream de sute de fani.

De exemplu, meciul dintre Athletic Constanţa şi Dinamo Bucureşti a adunat aproape 4.000 de vizualizări pe youtube. Poate nu sună grozav, dar asta înseamnă aproape cât capacitatea sălilor celor două echipe la un loc.

Mai mult, urmărind meciurile online, am văzut numeroase comentarii oferite de useri în chat-ul de pe youtube. Ceea ce indică faptul că interesul este acolo pentru baschetul românesc, inclusiv în rândul celor tineri, care sunt mult mai descurcăreţi într-ale internetului. Totodată, şi în rândul acelor comunităţi pe care la un moment dat le pierdusem, cum ar fi publicul de baschet din Târgu Jiu, de exemplu.

Recent, noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, susţinea că îşi doreşte cât mai curând ca suporterii să se întoarcă în săli şi pe stadioane. Cum campania de vaccinare a început să se deruleze, există un optimism moderat în acest sens. Iar prezenţa masivă pe online a fanilor baschetului românesc mă face să cred că, o dată cu redeschiderea sălilor către public, nu vom mai avea prea multe scaune goale la meciuri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii