Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Ne-am pripit, am avut niște procentaje înfiorătoare”

Tudor Costescu: „Ne-am pripit, am avut niște procentaje înfiorătoare”

În etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CS Dinamo Știința București a primit vizita lui CSM CSU Oradea, campioana ultimelor două ediții. Formația alb-roșie a evoluat foarte bine în prima repriză, însă în partea a doua a partidei a fost depășită total, pierzând cu 78-62.

Tudor Costescu a enumerat câteva dintre motivele care au dus la înfrângerea formației sale, punând accent pe turnovers.

Da, am făcut un meci slab, per total, astăzi în fața unui adversar care te pedepsește ceea ce s-a și văzut. Am intrat foarte speriați de ce putem obține, în sfertul trei, și dezorganizați. Am avut, cred, patru mingi pierdute la rând fără să aruncăm la coș, din dribling, pase greșite. Prin urmare, ei au construit un avantaj care le-a adus o victorie destul de facilă. Ulterior ne-am pripit, am avut niște procentaje înfiorătoare: avem jucători cu 2-8, 2-9, 4-12 din acțiune. Am avut o selecție a acțiunilor proastă și o dezorganizare vizibilă în atac. Ei au marcat foarte ușor profitând de mingile pe care noi le-am oferit. Din păcate, nu putem să jucăm la nivelul acesta dacă dorim să emitem pretenții în fața echipelor cotate mult mai bine decât noi.”

În confruntarea din Sala Dinamo, Andreja Milutinovic nu a evoluat din cauza unei accidentări suferite în Cupa României.

Milutinovic s-a accidentat la meciul cu Mediaș. Am încercat să îl recuperăm, însă nu am reușit să finalizăm toate procedurile și am hotărât să nu riscăm fiindcă nu avem toate datele medicale și cât de gravă e accidentarea lui. Începând de luni, va intra în procesul de recuperare și sperăm să îl avem apt la următorul meci. Sigur că pentru noi e o situație grea, ținând cont de structura lotului și de rotația avută. Asta face ca un meci să fie și mai greu.”

Pe lângă Milutinovic, și Mladen Jeremic s-a lovit la cap în debutul duelului cu CSM CSU Oradea. Acesta a revenit pe teren, însă nu a mai putut evolua la nivelul său obișnuit.

Jeremic a încasat o lovitură în primele minute și a acuzat dureri de cap. Mă rog, a încercat să facă față pe parcursul meciului dar s-a văzut că a fost cu o viteză în minus și și acum, după meci, trebuie să se ducă să îl coasă. A încercat să facă față nivelului jocului, dar probabil că l-a influențat destul de tare și lovitura. Era amețit, însă el a vrut să continue să joace și a încercat să o facă cât de bine poate în condițiile astea.”

Unul dintre principalii marcatori ai gazdelor a fost Ousmane Barro, un veteran al Ligii Naționale. Astăzi, 7 decembrie, pivotul lui CS Dinamo Știința împlinește 35 de ani, iar Costescu îl vede drept un model pentru cei mai tineri.

La mulți ani și în mod oficial, i-am urat și înainte de meci. Îmi pare rău că n-am reușit să facem în așa fel încât să sărbătorească și o victorie de ziua lui. Este un jucător care merită tot respectul și aprecierile noastre. Este un model atât pe teren, cât și în afara lui și mă bucur că a ales să vină și anul acesta alături de noi. Cu siguranță, este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei noastre așa cum, de altfel, a fost în toate echipele în care a jucat.”

De asemenea, antrenorul echipei din Capitală a spus câteva cuvinte despre impactul pe care Barro și Jeremic, baschetbaliștii cu experiență, îl au în lot.

Foarte important pe parcursul unui campionat. Ei se implică în mod activ în procesul de devenire al jucătorilor mai tineri care sunt lângă ei. De aceea, au un cuvânt greu de spus și, sper eu, să culegem roadele acestei colaborări în curând. La antrenament se implică, au informații de dat, au sfaturi bune și mi-aș dori ca jucătorii tineri să ajungă la nivelul la care să fie ei veteranii unei echipe într-o perioadă de timp.”

La fel ca în tur, CS Dinamo Știința București începe returul cu trei partide dificile, în fața formațiilor care au constituit podiumul în stagiunea precedentă. Urmând o confruntare cu BC CSU Sibiu, Costescu își dorește ca elevii săi să lucreze mai bine și să evolueze la adevăratul lor potențial.

A fost un început de campionat greu așa cum este acum începutul returului, mai ales că două dintre meciuri sunt în deplasare. Referitor la partida de la Cluj, acolo am avut o evoluție mai constantă, ceva mai bine decât ceea ce am reușit să arătăm astăzi. Sper ca până la meciul cu Sibiu să reușim să reglăm evoluția echipei și să recuperăm jucătorii accidentați pentru a avea un meci mult, mult mai bun. Îmi doresc să creștem ca nivel de joc. Probabil că și meciurile acestea intermediare, așa cum am spus-o și după meciul din Cupă, ne costă și avem o rotație mai scurtă din cauza accidentării lui Milutinovic. Astăzi nu am arătat cum trebuie. Sper eu ca săptămâna asta să putem să lucrăm astfel încât, la meciul cu Sibiul, să ne putem exprima mai bine, mai eficient.”

Meciul dintre BC CSU Sibiu și CS Dinamo Știința București are loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 18:30.

*foto: Facebook – Dinamo Știința Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii