Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a folosit doar români sub 23 de ani la debutul în Fiba Europe Cup

U-BT Cluj a folosit doar români sub 23 de ani la debutul în Fiba Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca este cu un picior în faza grupelor FIBA Europe Cup, după victoria cu KB Rahoveci (98-73). Formația română a dominat în totalitatea partidei și a rotit toți cei 12 jucători aflați pe foaia oficială.

Un lucru interesant este lotul cu care clujenii au abordat această partidă. Pe lângă cei 7 străini ( Andrei Calnicenco este considerat jucător străin în competițiile FIBA), toți românii înscriși pe foaia oficială intră în categoria de vârstă "under 23", trei dintre ei chiar în categoria "under 18". Astfel media de vârstă a românilor trimiși în teren de Mihai Silvășan și Dusko Vujosevic este de 18,4 ani.

  • Anton Rotaru, născut în anul 2002, a început partida ca titular, în 13 minute petrecute pe teren a reușit 2 puncte (1/1 la aruncări), 3 recuperări, o pasă decisivă și 2 mingi pierdute.
  • Rareș Uță, născut în anul 1997, a contribuit cel mai activ la victoria clujenilor. Acesta a jucat tot 13 minute , dar a reușit 10 puncte, 3 recuperări și 2 mingi pierdute, pentru un indice de 7 la capitolul eficientă.
  • Ștefan Grasu, născut în anul 2003, a fost utilizat timp de aproape 9 minute, timp în care nu a reușit să își treacă în cont niciun punct, însă a contribuit cu 2 recuperări, o pasă decisivă și 3 mingi pierdute.
  • Toma Lungoci, născut în anul 2002, a bifat 5 minute de joc, care a aruncat o dată la coș, a pierdut o minge și a adunat 4 greșeli personale.
  • David Vida, născut în anul 1999, a jucat puțin sub 5 minute, a terminat cu 100% la trei puncte (1/1) și a adunat o recuperare.

Faptul că acești tineri jucători contribuie, într-o competiție europeană de seniori, la toate capitolele statistice, inclusiv la capitolul mingi pierdute, este un lucru de bun augur. Înseamnă faptul că aceștia au un rol pe parchet, că își asumă anumite acțiuni și că pot să crească din punct de vedere baschetbalistic pe lângă colegii lor, care beneficiază de o experiență mult mai vastă.

Rămâne de văzut cum va arata rotația celor de la U-BT în meciurile următoare și câte minute vor reuși să adune acești tineri jucători și în competiția internă.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    victorie clara
    Am vazut meciul in conditii excelente pe FIBA Europe Cup Youtube, cu comentariu kosovar de calitate ( ma refer la reactiile de la diferitele faza de joc ) . Chiar daca am intalnit o echipa mai slaba/in zi nefasta, putem trsage unle concluzii despre jucatori . Cei mai valorosi sunt Planinic, Richard , Ate si Tarolis, in aceasta ordine . Zganez este un jucator de echipa, dar fara valente deosebite, pe cand Jonhson este util la caratul mingii si la pase, slabut insa la aruncari, de fapt arunca destul de rar, chiar si cand patrunde in zona de 3, nu ataca cosul, ci scoate mingea afara . Privind romanii, Calnicenco ( chiar daca e socotit strain, in tara tot roman e ) ca deobicei, mai mult rau decat bine, aici e un adevarat calcai a lui Achille, chiar nu inteleg aceasta decizie, chit ca , Calnicenco este febletea lui Silva . Tinerii sunt de perspectiva, dar la jocuri importante nu te poti baza pe ei . Uta bunicel, dar Doamne feri daca se accidenteaza Planinic, cine va fi /vor fi pivotii ?! PS . Degeaba antrenor mare coordonator, Silva nu se dezobisnuieste de obiceiurile proaste, astfel pe Rotaru si pe Uta i-a schimbat imediat cum au facut ceva greseli, inhibandu-i astfel pe acesti tineri, care au nevoie de incurajari permanente, mai ales cand gresesc ! Si apropo, Rotaru a dat o pasa dementiala, savurata si de crainicul kosovar, ca mai apoi, la o banala greseala, Silva sa-l pedepseasca prin scoaterea lui de pe teren . Pedagogie made in Silva ...

    cu 4 ani în urmă (03.10.2019)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      vass bela, eternul hater nemultumit
      Nu pot să te înțeleg, mereu nemulțumit, mereu îl împungi pe Silvă și cauți nod în papură, doar doar poți justifica părerile ăstea negativiste. Pe bune, mă lipsesc de ”suporteri” ca tine care aduc doar energie negativă în jurul echipei.

      1) Problema ta cu Planinic și ce se întâmplă dacă se accidentează.

      Acuma nu e bine că avem un pivot de clasă, acuma e rău că nu avem doi! Hai să avem de fapt dublură de aceeași valoare pe fiecare post, și încă vreo 3-4 alți jucători polivalenți. Astea sunt așteptările tale REALISTE la o echipă de baschet din România?...

      2) Calnicenco

      Din meciurile lui U pe care le-am văzut până acum (3 la număr) anul ăsta Calnicenco e alt jucător. Face faza defensivă mult mai bine, e mult mai implicat și dinamic. Te invit să-mi spui ce alt jucător român ai fi preferat să ai în echipă în locul lui, dar să iei în considerare că fiecare echipă din LNBM vrea să aibă cel puțin 2 români buni (așadar românii buni au salarii mari).

      3) Rotaru și pedagogia

      Rotaru a stat pe teren 13 min și 11 sec, cel mai mult dintre toți românii. A intrat titular și a ieșit după aproape 6 minute in Q1, cu o singură chestie notabilă - o recuperare defensivă. A intrat iar titular in Q4, și in primele 3 minute a dat un cos de 2 puncte și a facut un assist si 2 recuperări. În următoarele minute a făcut 2 turnoveruri (1 x pasă proastă, 1 x pași). Abia atunci a fost scos, după 6 minute și un pic din Q4!

      Unde vezi tu problema cu scoaterea lui de pe teren? Nu a fost nicio pedagogie acolo, fin analist ce ești tu! L-a scos pentru că probabil nu mai făcea copilu' față! I-a dat cele mai multe minute dintre toți românii, așa că zi-mi - unde vezi tu pedeapsa?!

      4) Uță și pedeapsa

      Uță a stat 12 minute și 52 de secunde pe teren. Aproape cât Rotaru.

      A intrat spre sfârșitul Q1 și a stat pe teren primele 2-3 minute din Q2.

      A intrat iar in Q3 după primele 3 minute. A stat pe teren aproape 5 minute.

      A intrat pe teren iar in Q4, pe la mijloc. A avut pe urmă o serie de cos ratat (scurta - de obicei de la oboseala) / turover pentru dubla / antisportiv in decurs de 20 de secunde de joc.

      Antisportivul l-a făcut in ofensivă, aproape sub panoul advers, la o faza la care a pierdut mingea. E genul de fault pe care-l faci când ești obosit sau nu poți. Nu avea niciun rost să facă respectivul fault!

      Tu, fin analist și mare antrenor nedescoperit, îl mai țineai pe teren în situația asta, nu?

      Îmi promit că orice alte chestii o să mai comentezi nu-ți voi mai răspunde. Am făcut-o acum, odată, ca să demonstrez cât de neobiectiv ești și cum faci referire doar la anumite chestii ca să poți critica aiurea. Eu accept orice critică la adresa echipei/antrenorului câtă vreme e justificată și nu sunt doar bucăți scoase din context și pe urmă distorsionate ca să ne putem da de ceasul mortții în stilul ”e bine așa un pic, dar e foarte foarte rău e că...” + ”și iar e Silvă nașpa, pentru că...”.

      cu 4 ani în urmă (04.10.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      vass bela
      In sfarsit il mai pune cineva la punct pe d-ul vass. Am crezut ca sunt singur. Subscriu la cele scrise de hunterUCJ. Sunt curios cine este in spatele numelui vass bela.

      cu 4 ani în urmă (06.10.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    scurte precizari
    Incep prin a raspunde cine sunt : fac parte din cei care au avut privilegiul de a-i urmari pe Horia Demian, Vizi, Ruhrig, Gh. Roman samd, deci un foarte vechi fan inrait U . Mi se imputa ca sunt negativist, la ce buget si conditii avem, evolutia si rezultatele din ultimele sezoane ma indreptatesc sa fiu grijuliu, se pare ca ( re ) sublinierea unor metehne ale lui Silva intuneca judecata unora . Pe tineri asa cum aratat mai sus, Silva i-a pedepsit la unele greseli inerente, faptul ca i-a folosit destule minute nu-i scuza lipsa de pedagogie . Ref la Calnicenco, pe de o parte Torok era mult mai bun, pe de alta parte daca ce a facut si ce face pe teren acest jucator inseamna un punct forte pt echipa ( ca doar este singurul pastrat la echipa ), atunci vai de pretentiile pt baschet ale unora ! Si in fine, despre Planinic am scris ca e cel mai valoros om al echipei, aici mi se spune ca din punctul meu de vedere nu-i bine ca avem un pivot de clasa ?! Ideea era, ca nu avem o rezerva cat de cat apropiata valoric si fiind singurul pivot, Doamne feri de o accidentare ca ramanem complet descoperiti . Cand era Torok, mai juca cand era nevoie pivot, acum insa doar tanarul Uta mai este pe acest post, ceea ce este un risc . Ps . Am facut aceste precizari cu toate ca tonul celor doi colegi nu impuneau acest lucru . Si da, voi scrie si de-acum incolo ce vad si ce cred, chiar si despre Silva , tovarasi !

    cu 4 ani în urmă (06.10.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      vass bela
      Eu sunt ceva mai tanar ca si d-ta tovarase. Daca ai o varsta mai inaintata ar trebui sa fi mai intelept ca multi care comenteaza pe aici. Dar nu. D-ta iti descarci frustrarile la tastatura. Banuiesc ca este altceva la mijloc. Daca si l o "victorie clara" cum ai scris chiar d-ta la primul comentariu, ai o atitudine negativista, chiar nu mai pot sa te inteleg.

      cu 4 ani în urmă (08.10.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii