Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca ia parte la un ultim eveniment organizat cu ocazia centenarului „U”

U-BT Cluj-Napoca ia parte la un ultim eveniment organizat cu ocazia centenarului „U”

Universitatea Cluj-Napoca este unul dintre cele mai vechi cluburi sportive din România, fiind înființat în 1919 din inițiativa lui Iuliu Hațieganu. Anul acesta, secțiile lui „U” au sărbătorit alături de suporteri Centenarul și cu această ocazie au avut loc o mulțime de evenimente.

Chiar dacă, din punct de vedere sportiv, echipele ce poartă simbolul clubului pe tricouri nu au impresionat, fanii s-au bucurat de ocazia unică de a sărbători 100 de ani de existență. De-a lungul timpului, organizația sportivă a trecut prin o mulțime de momente dificile, iar unul dintre ele a avut loc la începutul anilor 40'.

În 1939 a izbucnit Al Doilea Război Mondial și un an mai târziu, conform Dictatului de la Viena, partea nord-vestică a Transilvaniei a fost cedată Ungariei. Prin urmare, jucătorii echipei de fotbal a lui „U” au decis să plece la Sibiu pentru a juca în continuare în campionatul României.

Această perioadă a rămas cunoscută sub numele de „bejenia de la Sibiu”. Înainte de a pleca, fotbaliștii și-au închis tricourile într-un cufăr pe care l-au îngropat până la întoarcerea echipei în Cluj.

În memoria acestui moment, Asociația Șepcile Roșii 1919, FC Universitatea Cluj, CS Universitatea Cluj, Asociația Peluza Șepcile Roșii și U-BT Cluj-Napoca și-au unit eforturile și au pregătit un cufăr cu obiecte de amintire. Conform site-ului oficial al lui U-BT, „tricouri, eșarfe, fanioane, DVD-uri, cărți, stickere vor fi îngropate într-un cufăr metalic lângă statuia Dr. Mircea Luca, în fața stadionului Cluj Arena”.

Organizatorii își doresc ca aceste „capsulă a timpului” să fie dezgropată peste 100 de ani, în 2119. Evenimentul are loc sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 13:00.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii