Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca încearcă să pornească o nouă serie de victorii în Belarus

U-BT Cluj-Napoca încearcă să pornească o nouă serie de victorii în Belarus

Miercuri, 18 decembrie, U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui Tsmoki Minsk pentru un meci din cadrul etapei a doua a FIBA Europe Cup. În runda precedentă, formația clujeană s-a impus acasă împotriva rivalei CSM CSU Oradea, scor 81-76.

U-BT Cluj-Napoca este una dintre cele două echipe din România care s-au calificat în faza a doua a FIBA Europe Cup. Trupa ardeleană parcurge un sezon excelent, având un bilanț de 17 victorii și 2 înfrângeri.

În competiția europeană, alb-negrii au un record de 8 succese și un singur eșec. De partea cealaltă, Tsmoki Minsk are 3 victorii și 4 înfrângeri. Ultimul insucces a venit pe terenul lui Ironi Ness Ziona, scor 84-75.

În ciuda formei mai slabe în care se află trupa bielorusă, aceasta nu este una ce trebuie subestimată. Antrenorul Alexander Krutikov are la dispoziție patru străini, dintre care unul este cunoscut suporterilor de baschet din România. Este vorba de Branko Mirkovic, jucător ce a evoluat în trecut la CSM CSU Oradea.

Ceilalți trei sportivi străini sunt Dominez Burnett, Rob Lowery și Alex Gavrilovic. De asemenea, dintre jucătorii autohtoni merită menționat Aliaksandr Pustahvar, care a jucat pentru CSM Mediaș și BC Mureș Târgu-Mureș.

În prezent, Tsmoki Minsk evoluează în Liga VTB acolo unde are un bilanț de o victorie și opt înfrângeri. Din meciurile pierdute, șapte s-au terminat la o diferență de maxim opt puncte, așadar poziția adversarei lui U-BT în clasament poate fi înșelătoare.

De partea cealaltă, echipa lui Dusko Vujosevic vine după o înfrângere greu de digerat pe terenul campioanei CSM CSU Oradea (82-74). Chiar și așa, U-BT Cluj-Napoca este în continuare lider în Liga Națională de Baschet Masculin, având 19 puncte.

Din punct de vedere statistic, formația de pe Someș stă mai bine la majoritatea capitolelor: puncte (89.2 – 83.7), pase decisive (23.7 – 20.3), recuperări (37.4- 36.7) și intercepții (8.6 – 5.1). De asemenea, alb-negrii au procentaje mai bune la nivelul aruncărilor din acțiune (53% - 48%), însă stau mai prost la libere (75.1% - 79.7%).

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și Tsmoki Minsk are loc miercuri, 18 decembrie, de la ora 18:00, fiind transmisă pe canalul oficial de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii