Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie prețioasă în fața celor de la Ironi Ness Ziona

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie prețioasă în fața celor de la Ironi Ness Ziona

U-Banca Transilvania s-a impus în deplasare cu Ironi Ness Ziona, scor 81-84 (16-21, 26-17, 21-23, 18-23), într-un meci din etapa a treia a fazei secunde din FIBA Europe Cup, grupa J.

Clujenii au început în forță partida și conduceau cu 2-8 după câteva minute de joc. Tarolis a dus scorul la 4-10 și 6-12, iar gazdele au replicat prin Tal Dunne de la mare distanță, 9-12. Cook a adus-o pe Ness Ziona la doar un punct în spatele Clujului de la linia de libere, 11-12. Withey egalează situația pe tabelă, 13-13, însă elevii lui Silvășan reușesc să finalizeze cu succes mai multe atacuri la rând iar scorul devine 13-19. Daequan Cook transformă din spatele semicercului pentru israelieni iar Tarolis execută un slam-dunk pentru a închide tabela după primul sfert, 16-21.

La reluare, Ironi se apropie la 3 lungimi, 18-21, și egalează de afară prin Pitshon, 23-23. Calnicenco înscrie de la 3 puncte, 23-26, și își adaugă apoi alte 2 puncte în cont, 23-28. Gazdele sunt mai eficiente pe fază ofensivă în cele ce urmează și reușesc de asemenea să oprească în repetate rânduri atacurile clujenilor, iar scorul devine astfel 36-30. Kerron Johnson execută un lay-up pentru a mai reduce din deficit, 36-32, iar Planinic înscrie ambele libere acordate, 37-34. Patrick Richard se descurcă excelent în semicerc și înscrie de lângă mai mulți adversari, 39-36. Prima repriză se încheie la scorul de 42-38 pentru israelieni.

Sfertul trei începe rău pentru oaspeți, Ness Ziona distanțându-se la 47-40. Richard și Johnson răspund imediat cu reușite de la mare distanța iar scorul devine 47-46. Ate înscrie tot din spatele semicercului pentru 49-49, dar Cook oferă imediat replica, 51-49. Patrick Richard continuă seria de triple a Clujului și modifică tabela la 51-52. Planicic primește o pasă bună în căciulă și înscrie pentru 52-54, iar la faza următoare mingea aruncată de Johnson se plimbă pe inel și este recuperată de gazde. Planinic recuperează mingea după o ratare a lui Tarolis și marchează de lângă panou, 52-56. Clujenii greșesc ușor pe faza de construcție iar trupa din Israel egalează situația pe tabelă, 56-56. Johnson transformă ambele libere primite, 57-59, însă Cook restabilește egalitatea imediat, 59-59. Actul al treilea se încheie cu un avantaj de două puncte pentru gazde, 63-61.

Tarolis își readuce echipa în avantaj de la mare distanță după ce este găsit nemarcat, 63-64, însă Ironi Ness Ziona răspunde imediat prin Limonad, 65-64. Ate înscrie un alt coș spectaculos din afara semicercului, 67-69, însă din nou Clujul primește repede coș după ce marchează, 69-69. Withey punctează printr-un lay-up iar scorul devine 71-69. Ulterior, Planinic marchează ambele libere acordate, 71-71. Calnicenco găsește din nou ținta din afara semicercului și face 73-76, moment în care formația gazdă solicită time-out. Cu trei minute până la final, Planinic este faultat iar clujenii intră în bonus. Jucătorul de la U-Banca Transilvania transformă ambele libere pentru 75-78. Limonad micșorează diferența la un singur punct, 77-78 și îi aduce apoi în avantaj pe israelieni, 79-78. Cu un minut și jumătate până la final, Mihai Silvășan cere timp de odihnă după ce echipa sa primește încă un coș pentru ca scorul să devină 81-78. Tarolis reduce diferența la o singură lungime după o fază complicată, 81-80, iar Planinic transformă ulterior două libere pentru a aduce Clujul în avantaj, 81-82. Johnson primește la rândul său două  aruncări libere și le marchează pe ambele, 81-84, cu 9 secunde rămase din meci.

Oaspeții se apără bine la ultimul atac al lui Ironi și reușesc o victorie foarte importantă în deplasare în urma unei prestații solide, cu un procentaj impresionant de la linia de libere (94.74%) și mai mult decât satisfăcător de la mare distanță, 38.1% față de 25% al adversarilor. 

Darko Planinic a fost cel mai bun marcator de la U-BT cu 23 de puncte (8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), fiind urmat de Donatas Tarolis cu 17 puncte (9 recuperări, 2 pase decisive):

Daequan Cook a înscris cele mai multe puncte pentru Ironi Ness Ziona, 15. Jeremy Hollowell l-a secondat la acest capitol cu 14 puncte înscrise.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Acs Titi :

    Felicitări
    Meci greu, victorie mare. Cu atît mai mare regretul că nu s-a cîștiga la Minsk.

    cu 4 ani în urmă (09.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo baieti !!!
    O victorie superba, un mare bravo baietilor, care la daruirea aratata si tinand cont si de minutele jucate, au fost adevarati eroi ! Dar este inuman sa joci un asemenea meci numai cu 7 jucatori, am scris si eu si alti colegi despre subtirimea lotului, e chiar un miracol sa bati in deplasare in asemenea conditii . Peste 3 zile meci de campionat, parca cu Craiova, nu stiu cum vor mai putea alerga cei 7, pt ca greul tot ei trebuie sa-l duca . Si tot asa si in continuare,, aproape imi doresc sa nu ne calificam pt ca in acest ritm pot aparea alte accidentari si atunci salut sezon ! Alo conducere, completati dracului lotul si nu va mai bateti joc de acesti minunati baschetbalisti !!!

    cu 4 ani în urmă (09.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      U
      Acuma înțelegi de ce in meciul cu Timișoara au jucat doar cât să câștige?

      cu 4 ani în urmă (09.01.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      vine Curry
      Bravo baietilor, bravo si lui Silva pt final...

      cu 4 ani în urmă (09.01.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Un meci de baschet cu de toate, de la pase frumoase la capace, dunk-uri și răsturnări spectaculoase. Sper sa ne luam revanșa față de Tsmoki Minsk și să ne calificăm de pe primul loc. Haide U-BT

    cu 4 ani în urmă (09.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    victoria
    e importanta pt ca 1) am jucat cu rotatie scurta, 2) a fost o zi mediocra pt toata echipa in afara de Planinic care a fost ca un robot atat in spatiul de 3 secunde cat si la libere si 3) meciul a fost in deplasare cu o echipa evident valoroasa.
    Mai avem in grupa asta deplasare la Oradea si meciuri acasa cu Ironi si Minsk. Vor fi toate 3 grele si mi-i intre timp sa n-avem probleme in campionat.
    Daca revin curry si zganec si isi ridica putin nivelul si kuti, stam bine. Nu sunt neparat de acord cu ideea ca e lotul scurt si mai trebuie adusi jucatori. Ca sa se lege echipa trebuie sa joace impreuna cei care au inceput sezonul. Sa fie sanatosi si sa aiba minute multe impreuna.

    cu 4 ani în urmă (09.01.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru victoria muncita. Si eu sper sa revina cat mai repede jucatorii accidentati ca e clar ca nu se poate duce prea mult asa cu meciuri din 3 in 3 zile. Inca ma mir ca se pot castiga partide avand cel putin 15 To pe meci, unele facute foarte usor.

    A fost unul dintre meciurile care arata ca la un anumit nivel totul conteaza.
    Din punctul meu de vedere echipa gazda a pierdut meciul doar din cauza liberelor ratate. Dupa infrangerea lor de la Oradea, un suporter oradean spunea ca acei jucatori trecuti prin NBA nu l-au prea convins. Eu nu sunt de aceeasi parere (acum cu referire si la intreaga echipa). Combinatiile lor si in doar 2 jucatori au mers foarte bine, in caciula au cam punctat daca nu au fost faultati, au gasit aruncari deschise suficiente. Asadar sper doar ca pana la momentul returului sa fi reusit sa strangem suficiente puncte astfel incat acel meci sa nu fie decisiv pentru noi.

    cu 4 ani în urmă (09.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii