Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca pierde în Belarus la o diferență de două puncte

U-BT Cluj-Napoca pierde în Belarus la o diferență de două puncte

Miercuri, 18 decembrie, Minsk Arena din Belarus a găzduit confruntarea dintre BC Tsmoki Minsk și U-BT Cluj-Napoca din cadrul etapei secunde a FIBA Europe Cup. După o primă repriză controlată de gazde, oaspeții au reușit să revină însă lipsa de concentrare de pe final i-a adus victoria lui Tsmoki Minsk, scor 78-76.

Primele puncte ale jocului au fost înscrise de către Donatas Tarolis, jucător ce a obținut și un fault. Au urmat câteva minute controlate de către gazde, grație recuperărilor ofensive, însă Darko Planinic a readus-o pe U-BT Cluj-Napoca în avantaj. În continuare, bielorușii au practicat un baschet de calitate, reușind să găsească de fiecare dată omul liber și s-au distanțat la 23-17. Mihai Silvășan a solicitat un timp de odihnă și, până la finalul actului, clujenii au mai recuperat două puncte, scorul fiind 25-21.

Tsmoki Minsk a început foarte bine sfertul al doilea și a reușit un run de 11-2, datorat lipsei de concentrare din ofensiva oaspeților. Treptat, atacul alb-negrilor a început să funcționeze, însă jucătorii lui Silvășan au avut mari probleme în defensivă. Gazdele au marcat foarte multe coșuri de la semi-distanță, arătând o precizie deosebită la acest procedeu. În cele din urmă, la pauză, scorul era 48-38 pentru Tsmoki Minsk.

După prima repriză, trupa lui Rotislav Vergun conducea categoric la următoarele capitole: recuperări (21-12), puncte marcate de banca de rezerve (18-2), „second-chance points” (13-4) și procentajul aruncărilor de la distanță (36.4% - 14.3%).

La reluarea jocului, Tsmoki Minsk a marcat rapid 5 puncte, însă U-Banca Transilvania a răspuns cu 8 puncte consecutive. Gazdele și-au revenit imediat și au restabilit diferența de 10 puncte, dar oaspeții au început să se descurce tot mai bine în atac. Prin urmare, cu două minute rămase din sfertul al treilea, scorul era 63-57 pentru bieloruși. Nandor Kuti și Karlo Zganec au înscris fiecare câte o triplă pentru alb-negri și egalitatea s-a restabilit pe tabelă. Vergun a cerut un time-out și elevii săi au reușit să mai marcheze o dată până la finalul sfertului trei (65-63).

Actul decisiv a avut o desfășurare mult mai echilibrată decât precedentele trei, cele două adversare mergând cap la cap. Jucătorii lui Silvășan au arătat o intensitate foarte bună în apărare și au obținut și câteva recuperări ofensive. După câteva minute de egalitate, Pustahvar a reușit să întrerupă echilibrul cu o aruncare de la distanță, iar scorul a devenit 74-71. Karlo Zganec a restabilit egalitatea, însă gazdele au marcat la o fază la care au reușit trei recuperări ofensive și au dus scorul la 78-76. Cu patru secunde rămase, diferența era de două puncte în favoarea lui Tsmoki Minsk, iar posesia aparținea lui U-BT Cluj-Napoca. La ultima fază, Patrick Richard a ratat o aruncare de la distanță și formația bielorusă s-a impus cu 78-76.

Din punct de vedere statistic, în a doua repriză, U-BT Cluj-Napoca a stat mai bine la capitolele menționate anterior: recuperări (12-22), puncte marcate de banca de rezerve (5-13) și „second-chance points” (2-8).

Formația câștigătoare a avut patru jucători în double-digits: Dominez Burnett (15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Rob Lowery (12 puncte, 4 pase decisive, o recuperare, o intercepție), Aliaksandr Pustahvar (11 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) și Vladimir Veremeenko (10 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Patrick Richard (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Darko Planinic (16 puncte, 5 recuperări, o intercepție), Donatas Tarolis (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace) și Karlo Zganec (10 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă).

În urma acestui rezultat, atât Tsmoki Minsk, cât și U-BT Cluj-Napoca au un bilanț de o victorie și o înfrângere în faza a doua a FIBA Europe Cup. În etapa a treia, alb-negrii o întâlnesc pe Ironi Ness Ziona, în timp ce trupa lui Rotislav Vergun se va duela cu CSM CSU Oradea.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Asta e !
    Rezultatul nu arata jocul pe alocuri slab al nostru, prea multe realizari personale, prea putin joc de echipa . Jonhson sau Richard cand conduc mingea, o tin la exasperare, asa am ratat ultimul atac desi mai erau destule secunde, dar si atacuri anterioare . Apoi primul 5 e supraancarcat, se simte lipsa unui al doilea pivot apropiat valoric de Planinic, in asfel de mecuri lotul subtire isi spune cuvantul . Si nu am dat peste nu stiu ce mare adversar, care l-a luat pe Mirkovic, care nu si-a gasit locul la Oradea si pe Pustavar, care era rezerva rezervelor in Ungaria . Vine meciul de la Sibiu, si sunt convins ca trupa lui Fleseriu nu va mai repeta evolutia execrabila din tur , iar daca jucam ca si cu Oradea sau Minsk, cred ca vom suferi o noua infrangere . Dar in tot raul e si putin bine, macar sefii sa realizeze ca in spatele vorbelor mari suntem departe de a domina competitia interna si asta in mare parte din vina lor !

    cu 4 ani în urmă (19.12.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Acs Titi :

    0 din 10
    asta spune totul ! Richard aruncari de 3. Era meciul din deplasare de cistigat. Din pacate cu asa oportunitate nu cred sa ne mai intilnim. Pacat

    cu 4 ani în urmă (19.12.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      complicat tare
      In contextul in care Oradea a batut o echipa care nu cred ca o sa mai piarda alt meci in grupa ... ne-am faultat singuri necastigand meciul asta

      cu 4 ani în urmă (19.12.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :)
      Oradea și Cluj merg mai departe.

      cu 4 ani în urmă (19.12.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      nu cred
      Nu cred ca U poate sa-i bata pe israelieni. Ii drept ca nu credeam nici ca Oradea ii poate bate, dar au prins o forma foarte buna si o zi mai slaba a adversarului. Desi toate echipele sunt la egalitate in grupa, U nu a jucat inca cu cea mai buna echipa din grupa. Parerea mea...

      cu 4 ani în urmă (19.12.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii