Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în Derby-ul Ardealului după ce a fost condusă timp de trei sferturi

U-BT Cluj-Napoca se impune în Derby-ul Ardealului după ce a fost condusă timp de trei sferturi

Sâmbătă, 21 decembrie, Sala Transilvania a găzduit încleștarea dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, din cadrul etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul transmis doar online, pe digisport.ro, s-a încheiat cu scorul de 71-77 (20-13, 22-28, 17-16, 12-20).

Disputa a fost oficiată de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Dragoș Nicolae, iar comisar a fost Marius Marinescu.

Primul sfert al partidei a fost unul anost, fără prea multe reușite, marcându-se doar două coșuri în primele trei minute și jumătate. După acest moment, jucătorii celor două formații și-au dat drumul și a urmat o perioadă în care oaspeții s-au aflat în avantaj, grație evoluțiilor lui Kerron Johnson și Patrick Richard. De partea cealaltă, s-au remarcat pivoții gazdelor, Randal Falker și Chris Cooper, care au reușit trei triple. Americanii lui BC CSU Sibiu au aruncat foarte bine și și-au dus echipa în avantaj la prima pauză: 20-13.

În debutul actului secund, clujenii au avut câteva pase ratate, iar adversarii au profitat imediat de aceste greșeli. Elevii lui Dan Fleșeriu au jucat foarte bine în atac, reușind câteva recuperări ofensive decisive, care au dus-o pe BC CSU Sibiu la 32-21. În partea a doua a sfertului, baschetbaliștii antrenați de Mihai Silvășan au evoluat cu o mai mare atenție în apărare și au început să arunce foarte precis de la distanță. Prin urmare, Donatas Tarolis și Kerron Johnson au făcut ca, la pauză, diferența să fie de un singur punct în favoarea gazdelor: 42-41.

Vicecampionii României au deschis sfertul al treilea cu trei coșuri consecutive din afara semicercului, semnate de Falker (2) și Chatman (1). Mai mult decât atât, galben-albaștrii au prestat o apărare foarte bună și au reușit să își mențină un avantaj de peste cinci puncte. Totuși, în ultimele minute ale penultimului act, Artis Ate a aruncat excelent de la distanță și și-a readus echipa în meci. Înaintea sfertului decisiv, scorul era 59-57 pentru BC CSU Sibiu.

Spre deosebire de secvența precedentă, alb-negrii au început foarte bine cel de-al 4-lea act, continuându-și prestația excelentă din afara semicercului. Artis Ate a dus-o pe U-BT Cluj-Napoca la 71-61, cel mai mare avantaj deținut de formația coordonată de Dusko Vujosevic. Gazdele au reușit să revină și s-au apropiat la patru puncte, însă au urmat câteva minute fără coș marcat. În cele din urmă, oaspeții au ținut de diferență și s-au impus cu 77-71.

Cheia succesului obținut de U-BT Cluj-Napoca a fost precizia deosebită din afara semicercului. Jucătorii lui Silvășan au avut 58% la nivelul aruncărilor de trei puncte (10/17).

Cei mai buni jucători ai oaspeților au fost: Patrick Richard (19 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Artis Ate (14 puncte, o recuperare, o pasă decisivă, un capac), Kerron Johnson (11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Darko Planinic (11 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții).

Din lotul lui Dan Fleșeriu, s-au remarcat: Randal Falker (22 de puncte, 10 recuperări, 3 intercepții), Jordan Chatman (12 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție) și Barry Stewart (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

În timpul meciului, Rolland Torok și Karlo Zganec au suferit niște accidentări. Internaționalul român nu a mai revenit în teren, în timp ce baschetbalistul lui U-Banca Transilvania a fost transportat la vestiar. Rămâne de văzut cât de gravă este situația în loturile celor două rivale.

Datorită acestui rezultat, formația învingătoare ajunge la un bilanț de 10 victorii și o înfrângere și se menține pe prima poziție a clasamentului. De partea cealaltă, trupa gazdă încasează cea de-a patra înfrângere și se află pe locul al treilea în LNBM.

În următoarea etapă, BC CSU Sibiu primește vizita campioanei CSM CSU Oradea, în timp ce U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui SCM Timișoara.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Acs Titi :

    meci slab
    facut de U-BT. Multumiri multiple lui Paliciuc care ne-a bagat in meci cu cele 3 aruncari ratate consecutiv. Compensat putin de Ciulin care i-a bagat in joc pe sibieni in sfertul 4. E drept ca s-a "revansat" ( tardiv ) prin neacordarea unui fault vazut chiar din satelit ( fault Richard sub panou la Falker, parca ). Ce am mai remarcat, de fapt o confirmare, Johnson este totusi un jucator limitat tehnic ( eu am numarat vreo 6 turnoveruri). Nici nu stiu ce sa fac , sa ma ingrijorez sau nu de jocul echipei. Astazi Oradea in zi slabuta ne umileau cu vreo 30 puncte !!!

    cu 4 ani în urmă (22.12.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo UBT !!!
    Felicitari pt victorie, am urmarit doar evolutia scorului pe site-ul FRB, nestiind ca se transmite meciul pe digi online . Se pare ca nu ne-am pregatit pt aruncarile de 3 pct ale lui Falker, desi se stie ca este un pivot care arunca bine de la distanta . Dar nici ei nu s-au pregatit sa-l blocheze pe Ate, despre care stiau ca inscrie putine cosuri de 3 . In rest am castigat iar cu Richard prim solist, acest jucator a fost decisiv in multe alte partide, fara el ... Cu privire la romani, Vida, Kuti si Calnicenco tot spre zero puncte marcate ( parca Uta a dat 4 ), noroc ca si romanii Sibiului au avut contributii identice . Oricum, bine ca am castigat, dar trebuie sa se analizeze si deficientele aratate mai ales in ultimele meciuri, ca nu-s de loc putine !

    cu 4 ani în urmă (22.12.2019) Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu Cluj
    Atmosfera faina ca de obicei, noi am câștigat pt ca avem mai multa valoare. Victoria este importanta pt ca a fost obținută în condiții vitrege.
    Excelent aportul ofensiv al lui Ate în condițiile în care în partea finala Richard a fost destul de bine aparat.
    Planinic a fost iarăși un caraghios. După ce ca din punct de vedere sportiv a fost dominat copios de Falker și Cooper, s-a dat în spectacol cu fazele lui slabe.
    Personal îl aștept pe Curry sa revină, pt finala cu Oradea va fi nevoie de el.
    Sibiul a fost în joc cât le-au întrat treitele. În rest au foarte puține idei de atac. Planul lor a fost dat peste cap de accidentarea lui Torok, ceea ce a dus la puține minute pt conducătorul lor excelent, Jordan.
    La cum arata echipa lor acum, nu au nici o șansă în lupta pt titlu.

    cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Pardon
      Daca e cumva evident, dar ma tot intrebam daca Richard are contract si dupa ce revine Curry?

      cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca TitiAcs:

      Jordan
      este adus in locul lui Curry !

      cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca TitiAcs:

      Johnson
      nu Jordan , scuze !

      cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Mai e o chestie
      Ni s-a spus in vara ca toti sponspoii de anul trecut, plus cativa, printre care marele Superbet, au ramas. Tot astept sa vad daca se pastreaza "traditia" unui transfer mantuitor in iarna, avand in vedere faptul ca teoretic, bugetul ar fi mai mare cu o bucata.

      cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Victorie meritată a Clujului.
    La acest moment ne sunt superiori și ne-au bătut cu toată oboseala și programul greu.
    Defensiv am jucat bine, dar în partea a doua, accidentarea lui Torok a schimbat fața meciului. Nu sunt sigur că am fi câștigat, dar aveam o șansă. Paliciuc i-a băgat în meci, iar Tohătan a continuat forma slabă în care a intrat de câteva meciuri.
    Asta e, momentan nu putem emite vreo pretenție la primele 2 locuri.
    Mergem înainte, sezonul e lung.
    PS
    Rămâne cum am stabilit, Planinic e un păcălici 😉.

    cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      La fel si Falker, dar mai subtil. L-am vazut la Cluj cand a iesit dupa 5 greseli.

      cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Îți răspund în felul următor: una e să fi așa din când în când, atunci când jocul o cere, cu totul altceva e să faci din asta o meserie...
      Iar la Cluj am fost și eu la meciul ăla și am văzut totul din primul rând.

      cu 4 ani în urmă (22.12.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Pana la urma suntem subiectivi amandoi ... Numai bine!

      cu 4 ani în urmă (23.12.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    :o
    Speram ca acest meci va fi o descatusare si echipa va arata de acum asa cum ne dorim cu totii, dar se pare ca a fost inca o dezamagire... inca tot nu se leaga jocul... foarte greu trecem mingea de mijlocul terenului, iar ofensiv construim foarte greu. Oradea si Cluj ne-au batut fara probleme, iar cu Steaua, Dinamo, Craiova, Timisoara ne-am chinuit in ultimul hal. Ceva trebuie schimbat in aceasta pauza de iarna, pentru ca se pare ca nu exista niciun progres.

    Eu sunt uimit de conditia fizica pe care o au clujenii. Joaca din 3 in 3 zile, s-au aparat foarte agresiv tot meciul, iar la final au fost mult mai fresh decat ai nostri.

    cu 4 ani în urmă (22.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii