Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidas Kariniauskas a semnat cu KK Igokea pentru următorul sezon

David Istrate

David Istrate
24.07.2019

Vaidas Kariniauskas a semnat cu KK Igokea pentru următorul sezon

Dublu campion al României, Vaidas Kariniauskas va evolua în Bosnia & Herțegovina în sezonul 2019-2020. Acesta a acceptat să joace pentru KK Igokea, cea mai importantă echipă bosniacă, angrenată atât în liga națională, cât și în Liga Adriatică.

Prima experiență a lui Vaidas Kariniauskas în România a avut loc în ediția 2016-2017. Atunci, lituanianul de 1.98 semna cu U-BT Cluj-Napoca și reușea să cucerească titlul și Cupa României. În următoarea stagiune, Kariniauskas a plecat la CSM CSU Oradea, formație alături de care a câștigat încă o dată titlul național.

Baschetbalistul de 25 de ani a început și sezonul 2018-2019 la Oradea, însă, din motive personale, acesta s-a întors acasă, în Lituania. Kariniauskas a evoluat pentru BC Lietkabelis, dar, la scurt timp, s-a transferat la Kymis, acolo unde a jucat încă 10 partide. În scurta sa experiență în Grecia, lituanianul a adunat 11.3 puncte, 4.4 pase decisive și 2 recuperări.

În ciuda cifrelor excelente, Vaidas Kariniauskas nu a rămas în Grecia, ci a plecat în Bosnia & Herțegovina, la KK Igokea. Echipa din Aleksandrovac este cea mai renumită formație bosniacă și îl are în componență și pe Filip Adamovic. Așadar, Kariniauskas și Adamovic se reunesc la Igokea, după ce cei doi au cucerit două trofee în maioul lui U-BT Cluj-Napoca.

Anunțul transferului a fost făcut atât de club, cât și de către jucătorul originar din Alytus, care numește noua experiență drept „un nou capitol”.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    jucator super..
    in primul mandat la noi, decisiv in castigarea campionatului (parerea mea este ca fost in primii trei jucatori ca importanta atunci). din pacate din diferite motive, anul trecut nu a fost nici umbra celui dinainte. cred ca a clacat psihic... sper sa revina acolo sus!! mult, mult succes Vaidas!!!

    cu 4 ani în urmă (24.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii