Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidas Kariniauskas şi Justas Tamulis, prestaţii foarte bune în ultima etapă din liga Lituaniei

Vaidas Kariniauskas şi Justas Tamulis, prestaţii foarte bune în ultima etapă din liga Lituaniei

BC Nevezis, echipa pentru care joacă foştii jucători LNBM Vaidas Kariniauskas şi Justas Tamulis, a reuşit o victorie importantă în etapa a cincea din actualul sezon al primei ligi din Lituania. Nevezis s-a impus cu 92-88 în faţa celor de la Prienai BC.

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al lui Nevezis. El a înscris 20 de puncte, cu 5/10 de la 3 puncte, 2/5 de două puncte şi 1/2 la libere. În total Justas a avut +16 la eficienţă şi +7 la +/-.

A fost de departe cea mai bună prestaţie a lui Tamulis în acest sezon în care are medii de 9,2 puncte, 1,6 recuperări și 1,0 pase decisive pentru numai 2,0 la eficiență.

Reamintim că Tamulis a jucat în ultimele două sezoane în LNBM, pentru CSU Sibiu şi BCM U Piteşti. În total, Justas a jucat 47 de meciuri în prima divizie din România, cu medii de 12,2 puncte, 1,3 recuperări şi 1,6 pase decisive şi cu 36,8% de la 3 puncte. Tamulis a câştigat Cupa României în 2019, alături de sibieni.

 

De asemenea, şi Vaidas Kariniauskas a avut o prestaţie foarte bună pentru Nevezis în partida cu Prienai. Kariniauskas a adunat în ultimul meci 14 puncte, 6 pase decisive şi 5 recuperări, dar şi opt turnovers. Kariniauskas a terminat cu +15 la eficienţă.

În actuala stagiune din Lituania, Vaidas a adunat medii de 17,2 puncte, 4,2 recuperări şi 6,2 pase decisive, dar şi 4,8 turnovers pe întâlnire, pentru un excelent 19,8 la eficienţă.

Kariniauskas este campion al României, atât cu U-BT Cluj cât şi cu CSM CSU Oradea. Vaidas a adunat 63 de meciuri în LNBM, cu medii de 9,3 puncte, 3,5 pase decisive şi 2,1 recuperări, cu medii de 56,8% de la 2 puncte şi 33,6% de la 3 puncte. El are două titluri câştigate în România (U-BT Cluj – 2017, CSM CSU Oradea – 2018) şi o Cupă a României (2018).

Echipa celor doi jucători ex-LNBM, Nevezis, are 3-2 la general și se situează pentru moment pe locul al cincilea din totalul de zece poziții în prima ligă din Lituania.

*foto: colaj fiba.basketball/ Sebastian Marcovici

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii